Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان شاه‌قاسمی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایکنا؛ با بیان اینکه سلبریتی فردیست که به واسطه حرفه خود در بین تعداد بسیار زیادی از مردم شناخته می‌شود، اظهار کرد: از سال ۲۰۰۵ که وب ۲ و شبکه‌های اجتماعی به صورت بسیار جدی وارد زندگی مردم‌ شدند، تعریف سلبریتی وارد مرحله جدیدی شد و تعابیر و مرزهای قدیمی را از بین برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما امروز هم با یک هنرمند معروف مواجه هستیم که با وجود نداشتن صفحه مجازی در شبکه اجتماعی، به دلیل حرفه‌ای که دنبال می‌کند، سلبریتی محسوب می‌شود و هم با افرادی مواجهیم که هیچ‌گونه هنر یا حرفه‌ای ندارند ولی به دلیل رفتار‌های مشمئزکننده یا خاصی که در شبکه‌های اجتماعی بروز می‌دهند و تعداد بالای دنبال‌کننده‌ای که پیدا می‌کنند، تبدیل به سلبریتی می‌شوند.   وی افزود: این افراد به روش‌های مختلفی بر مخاطب یا دنبال‌کننده‌های خود تأثیر می‌گذارند. تأثیرگذاری این افراد بیشتر از آنکه به لحاظ محتوایی باشد، جنبه روانی دارد؛ انسان موجودی اجتماعی است که علی‌رغم داشتن ذهن نقاد، نیازی روانی مبنی بر دنباله‌روی از سایرین و پیدا کردن مرجع دارد.
شاه‌قاسمی بیان کرد: در برخی از ادوار مرجع بسیاری از مردم، خانواده، مدرسه و مسجد بود، اما با افول این شاخص‌ها افراد نیاز به مراجع جدید پیدا کردند، حال این مرجع جدید ممکن است یک سلبریتی یا یک متخصص باشد؛ نیازی نیست که این تخصص حتما علمی با تعریف قدیمی خود باشد، حتی پیش می‌آید که فردی صرفا حضور در کافی‌شاپ‌های مختلف را دنبال و هر بار فیلمی از این مکان‌ها تهیه و مردم را با امکانات این رستوران و کافه آشنا می‌کند و همین امر سبب شهرت وی می‌شود.   مانوری برای مدیریت احساسات مردم وی با بیان اینکه سلبریتی‌ها معمولا افراد کم‌سوادی هستند، گفت: این سلبریتی‌ها از سوی تیم‌های نامورساز معروف می‌شوند، این تیم‌ها کسانی هستند که رسانه‌ها و نشانه‌ها را شناخته و به افراد می‌گویند که چه کار کنند و کجا حضور داشته باشند و چگونه خود را ظاهر کنند. مثلا در کنسرت یک خواننده، کودکی را بر روی صحنه می‌فرستند تا یکی از آواز‌های این خواننده را با او همخوانی کند، این کودک طی چند روز تمرین داده شده و با او همخوانی داشته است، اما مردم فقط آن یک صحنه را می‌بینند و این نامورسازان هستند که با یک گوشی تلفن و با کیفیت پایین از این همخوانی فیلم گرفته تا آن را یک صحنه واقعی جلوه داده و مردم را تحت تأثیر قرار دهند. این مانوری بسیار حساب شده است که احساسات ما را مدیریت می‌کند.
شاه‌قاسمی بیان کرد: در این دنیای جدید اصطلاحی با عنوان «مین» به وجود آمده است؛ فیلم‌های کوتاهی توسط خانواده‌ها یا افراد دیگر از کسانی گرفته می‌شود که هیچ‌گاه قرار نبوده پخش شوند، حال به صورت اتفاقی این فیلم‌ها منتشر شده و با استقبال در این شبکه‌ها مواجه می‌شوند، شرکت‌های نامورسازی طی چند ساعت این‌ موارد را پیدا کرده و بلافاصله قراردادی را با این‌ افراد می‌بندند و درآمدی را برای خانواده این فرد به وجود می‌آورند.
وی در رابطه با فالوور نیز اظهار کرد: فالوور اشخاصی هستند که فرد یا گروهی را دنبال می‌کنند، این دنبال کردن به معنای طرفداری نیست، بلکه برخی درصدد هستند تا از نوع زندگی یا رفتار آن‌ها آگاهی کسب کنند یا رفتار‌های غیرعادی آنان را مشاهده کنند. ممکن است بیش از ۸۰ درصد فالوور‌ها طرفدار واقعی باشند اما این امر عمدتا شامل هنرمندان می‌شود. در برخی موارد نیز  که شخصی رفتار مشمئزکننده‌ای دارد یا جاذبه جنسی را به نمایش می‌گذارد فالور زیادی دارد اما درصد بسیار کمی  طرفدار و هوادار وی هستند. البته در این میان هستند کسانی که حاضرند برای رفع مشکل سلبریتی محبوبشان در مقابل مجلس شورای اسلامی نیز تحصن کنند، البته هرچه فرد به بلوغ دست پیدا کند، این رفتار‌ها را نیز اصلاح می‌کند.
شاه‌قاسمی بیان کرد: برای متعادل سازی و کمرنگ کردن تأثیر این دست از سلبریتی‌ها در زندگی، نیاز به بازتعریف مراجع در زندگی داریم. دین، مدرسه و خانواده باید مجددا نقش اصلی خود را در زندگی افراد بازی کنند و این امر جز با پژوهش و آموزش به مردم میسر نیست.
عضو گروه ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران بیان کرد: آنچه امروز در ایران به عنواد سواد رسانه‌ای مطرح می‌شود، سواد رسانه‌ای نیست؛ کودک و نوجوان نباید گوشی تلفن همراه داشته باشد، اما وقتی می‌گوییم که می‌توانند گوشی همراه داشته و فعالیت علمی داشته باشند، نه تنها سواد رسانه‌ای را دنبال نمی‌کنیم، بلکه در راستای بی‌سوادی رسانه‌ای گام برداشته‌ایم. ممکن است صرفا یک جامعه 10 درصدی از این گوشی همراه به درستی استفاده کند اما ۹۰ درصد این کار را نمی‌کنند و این بهره‌مندی جز ضرر برای نوجوان و خانواده، هیچ فایده دیگری ندارد.
وی یادآور شد: ما از استراتژی سواد رسانه‌ای برای نوجوانان باید دست کشیده و آنان را قانع کنیم به صورت داوطلبانه این شبکه‌ها را کنار بگذارند، این سواد رسانه‌ای میدانی است. از سوی دیگر فرهنگ شهرت باید مدیریت شود و سخت‌گیری‌هایی را که در مورد کتاب به کار می‌بریم در مورد فضای مجازی به کار بگیریم و تا می‌توانیم دوباره کودکان و نوجوانان را به سوی کتاب سوق دهیم.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی سواد رسانه ای فضای مجازی سلامت روان دانشگاه تهران دانشکده علوم اجتماعی ارتباطات اجتماعی سلبریتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۵۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز

به گزارش خبرنگار مهر، عصر دوشنبه جلسه همفکری مسوولان فرهنگی و هنری البرز به میزبانی حوزه هنری این استان با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر کرج، رئیس حوزه هنری البرز، معاون فرهنگی و هنری سپاه استان و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج برگزار شد.

این جلسه با هدف بحث، تبادل نظر و هماهنگی برای انجام اقدامات و برنامه های فرهنگی و هنری در استان البرز برگزار و در خصوص برپایی ششمین کنگره شعر امام حسن مجتبی (ع) تحت عنوان حدیث حسن نیز مباحثی مطرح و مقرر شد این اقدام فرهنگی در قالب یک لایحه به شورای اسلامی شهر کرج ارسال و ردیف بودجه برای آن در نظر گرفته شود.

محمد مهرابی، رییس حوزه هنری استان البرز در این جلسه با تاکید بر ضرورت حمایت از گروه های فرهنگی و هنری استان گفت: باید با حمایت از هنرمندان بستر رشد روزافزون آنها را فراهم کنیم تا انگیزه این قشر برای فعالیت در این استان و کمک به ترویج فرهنگ و هنر انقلابی افزایش یابد زیرا با کمک هنرمندان می توانیم در راستای ارتقای سطح فرهنگی جامعه گام برداریم.

حجت الاسلام علیرضا سعیدی، رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج نیز هنرمندان را بازوان ترویج فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی خواند و بیان کرد: همانگونه که در شهر و استان سایت اداری وجود دارد، لزوم ساخت یک سایت فرهنگی و هنری نیز به منظور ایجاد یک مجموعه منسجم جهت ساماندهی انجمن ها و فعالیت های هنری احساس می شود.

کد خبر 6092522

دیگر خبرها

  • لزوم آماده‌باش همه دستگاه‌ها به دنبال صدور هشدار نارنجی هواشناسی
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • تابع فضاسازی‌ها تصمیم قضائی نمی‌گیریم/ قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی
  • قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی
  • یکشنبه‌های الگونمایی؛ این هفته «ایران جوان بمان(جمعیت)»
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود
  • سلبریتی عراقی تیک‌تاک به ضرب گلوله کشته شد | عکس
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • لزوم توجه به پیوست فرهنگی و رسانه‌ای جهت اجرای شعار سال