Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتند که یک ژن خاص می‌تواند ورزشکاران را در خطر مرگ زودرس قرار دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، شاید مرگ بی‌دلیل بسیاری از ورزشکاران در هنگام ورزش کردن، ناشی از فعالیت چندین ژن باشد که توانایی سلول‌های خونی را در انتقال اکسیژن تحت تأثیر قرار می‌دهند. پژوهشگران "دانشگاه جنوب فلوریدا"(USF)، بررسی جدیدی را در این مورد انجام داده‌اند تا افرادی که بیشتر در معرض خطر مرگ در میادین ورزش هستند، پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرگ ناگهانی ورزشکاران جوان، بسیار نادر است و گاهی اوقات از یک مشکل غیرمنتظره قلبی ناشی می‌شود اما داشتن نوعی ژن خاص می‌تواند عامل بروز "کم‌خونی داسی‌شکل"(SCD) در آنها شود.

کم‌خونی داسی‌شکل، نوعی اختلال ژنتیکی است که موجب می‌شود بیمار، هموگلوبین معیوب داشته باشد. شکل هموگلوبین طبیعی، صاف و گرد است و امکان عبور آسان از مویرگ‌های خونی را برای سلول فراهم می‌کند اما سلول‌های هموگلوبین معیوب، داسی‌شکل و سفت هستند. این سلول‌ها معمولاً به شکل خوشه‌ای در کنار یکدیگر قرار گیرند، در نتیجه نمی‌توانند به راحتی از مویرگ‌های خونی عبور کنند و موجب توقف جریان خون حامل اکسیژن می‌شوند که به درد و دشواری تنفس می‌انجامد.

اختلال کم‌خونی داسی‌شکل، در ساکنین آفریقا، مدیترانه و آسیای جنوبی متداول است. پژوهشگران پیش از این فکر می‌کردند که مشکلات سلامتی فقط هنگامی رخ می‌دهند که دو کپی از انواع ژن سلول داسی‌شکل در بدن وجود داشته باشد و کسانی که حامل یک نوع از این ژن هستند، به هیچ مشکلی دچار نمی‌شوند.

پژوهشگران احتمال می‌دهند که افراد مبتلا به اختلال کم‌خونی داسی‌شکل، بیشتر در معرض خطر مرگ ناگهانی هنگام ورزش قرار داشته باشند. آنها ۲۳ مورد از چنین شرایطی را در میان ورزشکاران آفریقایی- آمریکایی حامل ژن این بیماری شناسایی کردند اما هنوز مطمئن نیستند که علت مرگ آنها، دقیقاً همین ژن باشد.

"لورنا مادریگال"(Lorena Madrigal)، از پژوهشگران این پروژه و همکارانش، ۲۹ فوتبالیست آفریقایی- آمریکایی را مورد آزمایش ژنتیکی قرار دادند که حامل اختلال کم‌خونی داسی‌شکل بودند و از آنها درباره سلامتی‌شان پرسیدند.

آنها دریافتند افرادی که طی ورزش کردن، به درد و خستگی دچار شده‌اند، احتمالاً حامل یکی از دو نوع ژنی هستند که هموگلوبین را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این ژن، معمولاً در جنین فعال است اما در برخی از افراد مبتلا به کم‌خونی داسی‌شکل، تا دوره بزرگسالی فعال می‌ماند.

این پژوهش نشان می‌دهد حتی افرادی که حامل یک نوع ژن این بیماری هستند، در معرض خطراتی قرار دارند که سلامت آنها را تهدید می‌کنند.

مادریگال افزود: برای پیش‌بینی احتمال اینکه افراد حامل سلول‌های داسی‌شکل در مرض خطر هستند، به پژوهش‌های بیشتری نیاز داریم. در حال حاضر، هیچ راهی برای شناسایی افرادی که در معرض خطر هستند وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ژن سلول کم خونی داسی شکل هموگلوبین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۷۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»

عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد موفق به کسب رتبه برتر چهارمین جشنواره تحقیقات برتر در حوزه سلول درمانی و سلول های بنیادی خونساز شد

به گزارش ایسنا، چهارمین جشنواره تحقیقات برتر سلول های بنیادی خونساز و سلول درمانی به همت پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی و پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان شریعتی برگزار شد.

در این مراسم زهرا سادات هاشمی، عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با ارائه مقاله؛In vivo study for cytotoxicity of murine NK cell-derived exosomes against Triple-Negative mouse mode توانست رتبه نخست را کسب کند، همچنین مرکز رشد فناوری های پیشرفته درمانی و تشخیصی با ارائه مقاله؛ «تولید گوشت آزمایشگاهی جهت تغذیه حیوانات خانگی برای اولین بار در ایران» حائر رتبه دوم و سرکار خانم فاطمه سلیمیان پژوهشگر پژوهشکده سرطان معتمد با مقاله " Human Placenta Derived Mesenchymal Stem Cells Transplantation in Patients with Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) Caused by COVID-19 (Phase I Clinical Trial):Safety profile assessment رتبه سوم را در این دوره از جشنواره کسب کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • فیلم/انفجار مهیب نفتکش حامل بنزین در آمریکا
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • میزان ذخیره خون استان اصفهان چند روز است؟