Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس فرهنگی و پژوهشگر حوزه مسجد، با بیان اینکه نگاه به مساجد باید نگاه تبلیغی و ترویجی باشد، تصریح کرد: متاسفانه مساجد نقشه راه، اتاق فکر و سیاست‌گذار ندارد.

محمدمهدی نجاتی، کارشناس فرهنگی و پژوهشگر حوزه مساجد و تشکل‌های فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد در خصوص اهمیت جایگاه مسجد به سخن امام راحل مبنی بر اینکه «مسجد سنگر است، سنگرها را حفظ کنید» استناد کرد و افزود: سنگر پناه امن و محل حراست از انسان در مقابل خطر دشمن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه در سنگر، هنجارهای مقدس حاکم است و روحیه جهادی وجود دارد، بیان کرد: لذا مسجد هم محل طرح ریزی نقشه عملیات، مکان تجدید قوا و پایگاه حمله به دشمن و انبار مهمات است که با توجه به اهمیت این ویژگی ها باید همواره برای ارتقای جایگاه مسجد تلاش کنیم.

 

نویسنده کتاب رسالت ناتمام که در آن به دغدغه‌های فرهنگی و فرهنگ مسجدی پرداخته، به نقش مساجد در پیشبرد نهضت امام خمینی (ره) تا پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس اشاره کرد و با بیان اینکه همه این کارکردها ظرفیت مساجد را به ‌عنوان مرکز ثقل فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی نشان داد، بیان کرد: این ظرفیت امروز باید بر اساس شرایط روز جامعه تعریف شده و به کمک تحقق اهداف نظام اسلامی بیاید.

 

این کارشناس حوزه مساجد با بیان اینکه بیش از 80 درصد سرداران شهید و شهدای دفاع مقدس مسجدی بودند و بعضا بسیاری از مدیران هم برخاسته از بطن مساجد هستند، تصریح کرد: اما اگر همه مسئولان، مدیران و فرمانداران مسجدی بوده و  نگاه مسجدی داشته باشند، بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود.

 

وی، با بیان اینکه نگاه به مساجد باید نگاه تبلیغی و ترویجی باشد و حتی در بیلبوردهای بزرگ شهر مساجد فعال همان شهر تبلیغ شود، اظهارداشت: هرچند فعالانی هستند که در حوزه فرهنگی تلاش می کنند اما مسئولان حاکمیتی و سیاست‌گذار در این حوزه ضعیف عمل کرده‌اند.

 

نجاتی به برخی آسیب های مساجد هم اشاره و مهم ترین مشکل را تعدد متولیان حوزه مسجد برشمرد و با بیان اینکه با وجود 22 متولی این حوزه، اما به مشکلات مساجد رسیدگی نمی شود؛ تکلف، حضور ژست های غلط انداز و وارسته بی جهت در مساجد، مراد و مرید پروری، حرکت مساجد در مدار کلیشه و تکرار، عدم عضویت خواهران در هیئت امنای مساجد، ضعف در سیاستگذاری ها و تصمیم سازی ها، نداشتن اتاق فکر در مساجد و تبدیل شدن کارکرد نیایشی به کارکرد اوقات فراغتی مساجد را از دیگر آسیب های حوزه مساجد عنوان کرد.

 

این کارشناس فرهنگی و پژوهشگر حوزه مساجد با تأکید بر داشتن نگاه تشکیلاتی به مساجد، 50 گام عملیاتی برای طرح ریزی مدل مسجد اسوه را پیشنهاد داد و افزود: اتخاذ نگاه تشکیلاتی و کار تیمی، تدوین نقشه راه و طرح عملیات، گفتمان سازی، جریان سازی، انگیزه سازی معنوی و انقلابی، تقسیم مسئولیت ها، توجیه و هدایت خادم مسجد، انجام امور خیریه، تبلیغات محلی و مدیریت معنوی و جامع امام جماعت بخشی از این 50 گام به شمار می رود.

 

پایان پیام/71

منبع: شبستان

کلیدواژه: سیزدهمین جشنواره قرآنی مدهامتان مراسم اختتامیه مرحله کشوری مسجد نماز جمعه مشهد مراسم افتتاحیه خبرگزاری شبستان سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران روز معلم انگیزه سازی سیاستگذاری مساجد امام جماعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۹۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه امروز در نشست روسای حوزه‌های علمیه، نخبگان، دانشجویان، اساتید و هیأت رئیسه دانشگاه‌های گلستان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های اخیر براساس نیاز‌های عصر جدید در موضوعاتی مانند تهیه سند امنیت غذایی، سند هوش مصنوعی و سند فناوری کوانتونومی متمرکز شده است.

وی افزود: علت تحریم این شورا از طرف دولت‌های غربی، تمرکز فعالیت‌های جدی ما در زمینه علوم جدید بوده است.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه راهکار‌های مقابله با مهاجرت نخبگان و تحقق الگوی حکمرانی نخبگانی نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

وی افزود: با تلاش‌های چند دهه اخیر در زمینه توسعه علوم انسانی و اسلامی، امروز ایران به یکی از کشور‌های شاخص در رشد کیفی این علوم تبدیل شده و هیچ کشوری به اندازه ما در این عرصه پیشرفت نداشته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سند دانشگاه اسلامی در سال‌های گذشته در این شورا مصوب شده است و با اجرای این سند غالب مشکلات فرهنگی در دانشگاه‌ها رفع خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • اتاق فکر دشمنان چگونه در برابر جمهوری اسلامی شکست خورد؟