Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ: عظمت تاریخی خلیج فارس بسیار بیشتر از آن است که همه ما در طی سال فقط در روز دهم اردیبهشت یاد آن بیفتیم و با چند همایش و بنر و پوستر آن را گرامی بداریم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ متن سخنرانی سیدسعید هاشمی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ در سیزدهمین همایش بین‌المللی خلیج فارس به شرح زیر است:

خلیج فارس نام تاریخی آب های جنوب ایران با قدمتی سه هزار ساله است که برای همه ایرانیان از ارزش و اهمیت سیاسی، جغرافیایی، هویتی و ملی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در واقع خلیج فارس به عنوان یکی از مهم ترین مناطق استراتژیک جهان با وسعتی نزدیک به 233 هزارکیلومتر مربع نه تنها برای مردم کشور ما که برای تمام جهان اهمیت دارد و این بی عدالتی هایی که در جعل عنوان خلیج فارس شاهد هستیم و از سوی برخی ایران ستیزان انجام شده یا می شود؛ خود گواه اهمیت این منطقه مهم بین المللی است. عظمت این نام تاریخی، شرق تا غرب پهنه زمین را در بر می‌گیرد و به دلیل موقعیت استراتژیک این آبراه در طول تاریخ، توجه ویژه‌ای به این قسمت از جهان شده و بی عدالتی هایی هم در مورد آن اتفاق افتاده است.
در بیان عظمت نام تاریخی خلیج فارس همین بس که استفاده از این نام قدمتی سه هزار ساله دارد و در اکثر کتاب‌ها، اطلس‌های جغرافیایی، نقشه‌ها، سنگ نبشته‌ها، نامه‌های تاریخی و کلیه اسناد معتبری که در سراسر جهان مشاهده می‌شود از نام تاریخی خلیج فارس استفاده شده است و یا در زبان‌های مختلف دنیا از نام‌های مترادف آن نظیر سینوس پرسیکوس، بحر الفارسی، الخلیج الفارسی، دریای پارس و ... استفاده شده که همه آن ها امروز اسناد ارزشمند و غیر قابل انکاری محسوب می شوند.
با وجود تمام مستندات تاریخی و علیرغم اذعان مجامع بین‌المللی در مورد نام خلیج فارس برخی کشورها و افراد با نیات شخصی(مانند جمال عبدالناصر به منظور انحراف افکار عمومی جهان عرب از شکست‌های ناشی از جنگ با رژیم صهیونیستی) و نیز سیاسی (انگلیسی‌ها به منظور ایجاد مشکل همیشگی بین ایران و اعراب در منطقه) دست به تحریف نام خلیج فارس زدند و این تحریف آشکار که درابتدا به نوعی شوخی انگاشته شد، ناگهان به قدری جدی شد که از جنگ لفظی به نوعی نبرد فرهنگی بین ایران و ایران ستیزان تبدیل گردید.


جهاد دانشگاهی یک نهاد فرهنگی است و جهادگران در نبردهای فرهنگی به صورت خودجوش به میدان می آیند و همواره پیشقراول این نوع کارزارها هستند. لذا پس از تعیین روز ملی خلیج فارس توسط دولت وقت در سال 1384، جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد مسئول و پیشرو وارد میدان شد و با رویکرد فرهنگی، همایش خلیج فارس را طراحی و با جدیت و پشتکار فراوان در خط مقدم این نبرد فرهنگی ورود پیدا کرد و تا همین امروز با اعتقاد کامل آن را ادامه می دهد.
آنچه در نبرد فرهنگی اهمیت دارد؛ استفاده صحیح از سلاح قلم، دانش، فرهنگ و پژوهش در مجامع داخلی و بین المللی است و با اینکه برگزاری کنفرانس های خلیج فارس طی 12 دوره گذشته به جمع آوری اسناد و مدارک علمی کمک شایانی کرده است ولی معتقدیم که این اثرگذاری باید در حیطه بین المللی بیش تر محسوس باشد و مجامع جهانی را بیش ازپیش تحت تاثیر خود قرار دهد که این مهم نیازمند عمق بخشیدن به دانش و پژوهش های دانشگاهی خلیج فارس و هدایت آن ها به محافل بین المللی است.


عظمت تاریخی خلیج فارس بسیار بیشتر از آن است که همه ما در طی سال فقط در روز دهم اردیبهشت یاد آن بیفتیم و با چند همایش و بنر و پوستر آن را گرامی بداریم. گرامی داشتن خلیج فارس و حفظ نام تاریخی آن مستلزم فعالیت های عمیق پژوهشی این منطقه حساس جغرافیایی و به استناد مدارک مستند و غیر قابل انکار و هدایت آن ها در حیطه ملی و بین المللی است.


از این رو به منظور صیانت بیشتر از نام تاریخی خلیج فارس و با هدف توسعه نتایج پژوهش های این منطقه در سطح جهانی، دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان دانشگاه جهاد دانشگاهی(سازمان پیشرو در این نبرد فرهنگی) با رویکرد عمق بخشیدن به پژوهش های حوزه خلیج فارس، آمادگی خود را جهت تاسیس«دپارتمان بین المللی خلیج فارس» و انتشار نتایج مطالعات به زبان انگلیسی در این دانشگاه اعلام می کند و در این مسیر، همکاری و همیاری وزارت علوم، دانشگاه های کشور، پژوهشگاه ها و تمامی اندیشمندان داخلی و خارجی را می طلبد. در این دپارتمان، با دانش و پژوهش تمام کوشش خود را جهت جلوگیری از گسترش تحریف نام تاریخی خلیج فارس و تاکید بر هویت ایرانی این نام انجام می دهیم و مسیرهای مختلفی برای هدایت این مطالعات به مجامع جهانی پیش بینی خواهیم کرد.


امیدواریم که به سهم خود بتوانیم پژوهش های این حوزه تاریخی را در مسیر عزت و سرافرازی ایران اسلامی هدایت کنیم و با تسهیم دانش در عرصه ملی و بین المللی، دین خود را به کشور عزیزمان ادا کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روز ملی خلیج فارس رئیس دانشگاه علم و فرهنگ دانشگاه علم و فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۲۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،سعید شهند در این جلسه ضمن تبریک فرا رسیدن هفته معلم و تقدیر از دغدغه مندی اساتید و نخبگان دانشگاهی نسبت به مقوله حفظ محیط زیست گفت: سوم تا نهم اردیبهشت در تقویم کشور به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است و برنامه‌های مختلفی طی این هفته با شعار " مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین"توسط اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی انجام می‌شود که هدف نهایی این برنامه‌ها افزایش آگاهی و ارتقا حس مسئولیت پذیری نسبت به حفظ محیط زیست و زمین پاک است و همانگونه که در شعار امسال نیز آمده است این مهم با مشارکت و نقش‌آفرینی مردم و پیگیری و انجام دقیق مسئولیت‌های قانونی دستگاه‌های دولتی محقق می‌شود.

وی افزود: آلودگی‌های پلاستیکی در سراسر جهان تبدیل به یک تهدید محیط زیستی شده است و از سال ۱۹۵۰ که پلاستیک برای نخستین بار و با توجیه حفاظت از محیط زیست معرفی و تولید شد، تاکنون ۸ میلیارد تن پلاستیک در جهان تولید شده که تجزیه آنها در طبیعت صد‌ها سال زمان می‌برد.

شهند ادامه داد: کشور ما هفدمین کشور دنیا در زمینه تولید پلاستیک است و متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد رشد استفاده از پلاستیک از سوی جامعه هستیم که این موضوع نیازمند اصلاح سبک زندگی و به حداقل رساندن مصرف پلاستیک به ویژه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از مسائل موجود در حوزه محیط زیست استان با اصلاح و تجدید نظر در رویه‌های موجود در حوزه کشاورزی رفع می‌شود، عنوان کرد: مطابق آمار‌های ارائه شده، قریب به یک میلیون تن ضایعات کشاورزی در استان تولید می‌شود که این مقدار بسیار قابل تامل است و سلامتی محیط زیست استان را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند. 

شهند ادامه داد: در مواردی شاهد این هستیم هزینه‌ای که از قبال تولید این محصولات برای محیط زیست استان با مصرف منابع اب و خاک و آلودگی‌های ناشی از آن ایجاد می‌شود، بسیار بیشتر از درامدی است که کشاورز کسب می‌کند و بدین ترتیب ادامه این روند توجیه علمی و منطقی ندارد.

وی با بیان اینکه مساله حفظ محیط زیست اساسا موضوعی فرهنگی – اجتماعی است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان در کنار وظیفه نظارتی و برخورد‌های قانونی، آموزش‌های محیط زیستی را در راستای ارتقا و اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست در شهرستان‌های سراسر استان دنبال می‌کند و رویکرد این اداره کل، مردمی سازی حفاظت از محیط زیست است.

در ادامه نشست اعضای حاضر نیز به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در خصوص چگونگی مدیریت پسماند‌ها و ضایعات به ویژه در بخش کشاورزی پرداختند.

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • تجمع دانشجویان دانشگاه خلیج فارس در حمایت از خیزش ضد صهیونیستی
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • همایش علمی خلیج فارس هویت ملی و تاریخی
  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور