Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: 34هزار و 80هکتار از مراتع استان تاکنون علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، در حالی بیش از یکماه از حضور ملخ های صحرایی در سیستان وبلوچستان زمان می گذرد که هر از چندگاهی شاهد حضور دسته ای از این ملخ ها به شهرهای مختلف استان هستیم به گونه ای که هم اکنون هفت شهر کنارک، دلگان، نیکشهر، چابهار، قصرقند، ایرانشهر و فنوج درگیر مبارزه با این آفت کشاورزی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
ملخ هایی که هر چیز سبزی بر سر راهشان باشد را می خورند و روزانه فاصله ای بین 200تا400کیلومتر را برای یافتن غذا طی می کنند.

در این بین چیزی که موجب شده حمله امسال ملخ های صحرایی به کشورمان با سال های پیش را متفاوت کند، حجم این حملات و تعداد زیاد ملخ ها است که بنا بر اعلام  مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور امسال هجوم ملخ از خرمشهر تا چابهار با تعدد استان های درگیر و عمق آلودگی همراه است که خطر جدی برای بخش کشاورزی و منابع طبیعی به شمار می رود که این موضوع یادآور حمله ملخ در بین سالهای 40 تا 42 است که در سطح 2.5 میلیون هکتار مبارزه انجام شد و در نهایت علاوه بر خسارت های سنگین به بخش کشاورزی موجب بروز قحطی در شهرهای جنوبی کشور شد.

به اعتقاد کارشناسان سازمان حفظ نباتان کشور  که اگر با این آفت در عربستان مبارزه می شد ما اکنون دچار این معضل نبودیم، این موضوع می تواند ناشی از آن باشد که عربستان عمدا با این آفت مبارزه نکرده تا هجوم آنان موجب نابودی کشاورزی ایران شود چرا که ملخ صحرایی بالدار به دلیل گسترش سریع و توان و قدرت جابجایی می تواند همه محصولات زراعی، سبزی و صیفی، باغی، عرصه های منابع طبیعی از جمله علف های هرز و گیاهان دارویی را مورد حمله قرار دهد و در زمانی کوتاه یک کشور را با قعطی روبه رو کنند.
 
غلام حیدر زورقی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: با توجه به آخرین گزارش ارسالی از سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) مبنی بر هجوم دسته های ملخ از آنسوی مرز واستانهای دیگر به سیستان و بلوچستان مبارزه با این آفت از ۱۳اسفند ماه سال گذشته در این استان در شهرستان کنارک آغاز شد.


به گفته وی، 11 هزار و 880هکتار از سطح سمپاشی شده مراتع در جنوب سیستان و بلوچستان به ملخ پوره و 22هزار و 200 هکتار به ملخ بالدار اختصاص دارد .


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گفت: هم اکنون مبارزه با ملخ صحرایی در سطح  12هزارو510هکتار از مراتع کنارک، 6 هزارو 780هکتار مراتع چابهار، 6 هزار و ۲۰هکتار مراتع ایرانشهر، 4هزار هکتار مراتع دلگان ، دو هزار و 900هکتار مراتع قصرقند وهزار و 620هکتار مراتع نیکشهر و در فنوج نیز 280 هکتار بالغ انجام شده است.

وی با تاکید بر لزوم مبارزه سریع و به موقع با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان گفت: دامنه مبارزه با این آفت هم اینک به 7شهرستان این استان رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه بر اساس اعلام سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) حمله ملخ به این استان همچنان ادامه دارد از همه کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی خواست در راه دیده بانی و مبارزه با ملخ صحرایی با کارشناسان جهاد کشاورزی در شهرستان ها همکاری داشته وبه محض مشاهده این آفت مراتب را به نزدیک‌ترین مرکز جهاد کشاورزی ویا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۶۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل

رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، پارسال بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.

او تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.

یوسفی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی گفت: پارسال در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.

او با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.

یوسفی گفت: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.

او اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌وبلوچستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • احیای ۲۳۰ هکتار از مراتع شیروان
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود