Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:10:22 GMT

تعدیل تحریم ها نیازمند حمایت از شرکت های دانش بنیان است

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۵۷۰۱۶

تعدیل تحریم ها نیازمند حمایت از شرکت های دانش بنیان است

ایلام - ایرنا - رئیس پارک علم و فناوری استان ایلام گفت: تعدیل بخش مهمی از آسیب های ناشی از تحریم های اقتصادی در کشور نیازمند حمایت بیشتر از شرکت های دانش بنیان است.

کامران طاهرپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در شرایط تحریم و التهاب اقتصادی، بسیار از مولفه های توسعه اقتصادی تحت تاثیر قرار می گیرد، اظهار کرد: به منظور کاهش آثار تخریبی تحریم ها، سیاستگذاری های حمایتی توسعه فناوری و پارک های علم و فناوری در کشور باید با هماهنگی و همدلی همه بخش های دولتی و خصوصی به سمت حمایت قاطع از جوانان نخبه و ایده پرداز سوق یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآور شد: هدف اصلی از اعمال تحریم‌ها، محدود سازی و ممانعت از توسعه اقتصاد ایران است از این رو توجه ویژه به تقویت بنیه داخلی اقتصاد کشور با تاکید بر پویایی و درون زا بودن و توجه به ظرفیت و توان بخش خصوصی می‌تواند مقدار قابل توجهی از مشکلات و پیامدهای تحریم ها را برطرف کند.
وی تاکید کرد: در دنیای کنونی، پایدارترین رشد اقتصادی دنیا مرتبط با اقتصادهای منطبق بر علم و نوآوری است و در این خصوص موتور محرک این اقتصادها استارتاپ های توانمند و شرکت های دانش بنیان هستند.
رئیس پارک علم و فناوری استان ایلام گفت: پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان جایگاه مهم و ارزشمندی برای جذب و حفظ استعدادها و نیروی انسانی نخبه و مرکز ثقل امید کشور در توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش و اشتغال پایدار برای جوانان با استعداد و نوآور کشور هستند.
طاهرپور افزود: پارک های علم وفناوری، محیط مناسب توسعه کسب و کار و جایگاه رونق و توسعه شرکت های دانش بنیان و استارتاپی جوانان خلاق و تحصیلکرده است و با گسترش حمایت از این پارک ها، می توان چشم انداز روشن و امیدوارکننده ای برای عبور از شرایط سخت تحریم ها تدوین کرد.
وی یادآور شد: شرکت‌های دانش‌ بنیان و استارتاپی بدلیل برخورداری از خلاقیت و نوآوری می توانند با ایجاد تحول در ساختارهای اقتصاد سنتی و مبتنی برنفت، کشور را از آسیب های ناشی از تحریم ایمن کرده و اقتصاد ایران را در مسیر ارزش آفرینی و اشتغال پایدار هدایت کنند.
وی با بیان اینکه رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی به عنوان ستون فقرات اقتصاد مبتنی بر نوآوری می‌تواند با تحول آفرینی درساختارهای اقتصاد سنتی، استقلال اقتصادی کشور را متحول و پویا کنند، اضافه کرد: پارک های علم و فناوری به عنوان پیشران توسعه علمی و فناوری کشور با حمایت از ایجاد شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های نوپای توانمند نقش عمده ای در رقابتی کردن اقتصاد، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کشور و همچین کاهش اثرات مستقیم و غیر مستقیم تحریم های وضع شده علیه کشور داشته باشند.
رئیس پارک علم و فناوری استان ایلام گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا، صادرات محصولات به عنوان یکی از اساسی ترین محورهای توسعه بشمار رفته و حضور محصولات ساخت یک کشور در بازارهای جهانی از مهمترین عوامل توسعه اقتصادی محسوب می شود بنابراین با حمایت از ایجاد استارتاپهای نوپا و شرکت های فناور می توان با تکیه بر دانش بومی و توان داخلی این شرکت ها از طریق صادرات محصولات به سایر کشورها زمینه توسعه اقتصادی ایران اسلامی را در داخل و سطح بین الملل هرچه بیشتر فراهم کرد.
طاهرپور تاکید کرد: استارتاپ ها و شرکت های فناور و دانش بنیان با تکیه بر علم، نوآوری و خلاقیت نیروی انسانی، رشد خود را به صورت صعودی ادامه داده و می‌توانند در شرایط تحریم به عنوان یک بازوی توانمند در خدمت اقتصاد کشور قرار گیرند.
وی لزوم حمایت های مادی و معنوی بیشتر از تجاری سازی محصولات دانش بنیان شرکت های نوپا، اختصاص منابع مالی ملی و استانی به صندوق های پژوهش و فناوری استانی به منظور توسعه استار تاپ ها و شرکت های دانش بنیان و تسهیل روند اخذ تسهیلات دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت های دانش بنیان نوپا را از مهمترین راهکارهای رفع موانع و چالش های فراروی توسعه استارتاپها و شرکت های دانش بنیان عنوان کرد.
وی یادآور شد: در این راستا همچنین افزایش دوره بازپرداخت و دوره تنفس تسهیلات، تسهیل اخذ تضامین مالی و مبنا قراردادن تکنولوژ‍‍ی و دانش فنی به جای وثیقه مالی، حمایت از حضور شرکت های دانش بنیان در تورهای بین المللی جهت کسب تجارب مفید و توسعه کسب و کار بین المللی، اعمال ممنوعیت برای ورود کالاهای خارجی که مشابه آنها توسط شرکت های دانش بنیان تولید می شود، الزام اجرای قوانین معافیت های مالیاتی، بیمه ای، تسهیلات گمرکی و صادرات محصولات دانش بنیان توسط مراجع ذیربط و حذف بروکراسی های زمان بر و تشویق فرهنگ مصرف کالاهای با کیفیت ایرانی از طریق صدا و سیما و رسانه های مجازی ضروری است.
به گزارش ایرنا، 692 نفر در شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مورد حمایت پارک علم و فناوری استان ایلام مشغول به فعالیت هستند.
6032/6034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي پارك هاي علم و فناوري شركت هاي دانش بنيان تحريم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۷۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟

محمدی شیران مدیرعامل و کارآفرین دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: زمانی که در مورد اقتصاد دانش‌بنیان صحبت می‌کنیم، بجز جنبه مالی آن باید به بهره‌های سیاسی آن نیز توجه کنیم. اینکه گفته می‌شود که گوشی پاناسونیک ژاپن روی میز رییس جمهور کشوری است که این کشور را بمباران اتمی کرده است یک شوخی نیست بلکه نمادی از هیبت نفوذ سیاسی با محصولات فناورانه است.

وی ادامه داد: محصولات فناورانه ایرانی در دو وجه امنیتی نیز بر بازار تاثیر دارند. یک وجه در خرید و امتیاز خاص امنیتی این محصولات است و وجه دیگر در نقطه عکس آن یعنی خرید نکردن محصولات فناورانه ایرانی توسط برخی کشور به دلایل امنیتی نهفته است؛ یعنی برخی کشور‌ها توانایی استفاده از محصولات ایرانی را ندارند، چرا که در معرض خطر قرار می‌گیرند.

بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است

این صاحب کسب وکار دانش بنیان ادامه داد: دنیای استفاده از اهرم انرژی برای اعمال فشار بر دیگر کشور‌ها به پایان رسیده است و هم اکنون بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است؛ اما این موضوع نیز محدود به شرق آسیا و خاورمیانه و اروپاست. پس می‌توان گفت که مسئله پررنگ امروز بازدارنگی فنی است؛ یعنی کشور‌ها به صورت عامدانه از شرکت‌های دارای سطح دانش فنی بالا و به نوعی دانش بنیان حمایت می‌کنند تا با تولید محصولات فناورانه و فروش آنها در بازار‌های هدف، از لحاظ فنی به آن کشور نفوذ کنند و آن را تحت سلطه درآورند.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال امارات اولین کشوری است که وزارت هوش مصنوعی دارد و همچنین نمایشگاهی به نام جی‌تکس را برگزار می‌کند که در قاره آفریقا هم اکنون خود را به عنوان قطب تکنولوژی مطرح کرده است. با این اوصاف می‌بینم که هیچ کس دیگر جرات تحریم کردن کشور‌هایی مثل چین و ژاپن را ندارد؛ چرا که این کشور‌ها به گونه‌ای سطح نفوذ تکنولوژی خود در دیگر کشور‌ها را گسترش داده اند که تحریم آنها به معنای از کار افتادن بسیاری از لوازم کاربردی است.

دانش بنیان‌ها برای بسط قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند

شیران گفت: اولین موضوع این است که به لحاظ تحریمی شرکت‌های ما از دسترسی آزاد به منابع اطلاعات فناوارانه دنیا محروم هستند و حتی اگر محصول پیشرفته‌ای هم در ایران تولید شود به آن اجازه فروش در دیگر کشور‌ها که در اشراف سیستم بانکی و اطلاعاتی غرب وجود دارد، داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم که یک فرد ایرانی در بسیاری از کشور‌ها حتی حساب تجاری نمی‌تواند افتتاح کند؛ و این یعنی تحریم‌های ظالمانه غرب ملیت ایرانه را هدف گرفته است. از این رو لازم است که تمهیدات برای رفع مشکل تحریم‌ها اندیشیده شود. دوم آن‌که ما به دلیل فاصله‌ای که ایجاد شده است، شرکت‌های ما ادبیات مورد نیاز و شناخت از فضای خارج از کشور را در اختیار ندارند.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: سومین مورد به نرخ وحشتناک ارز برمی گردد. با توجه به نرخ بالای خرید ارز در ایران، شرکت‌های دانش بنیان برای بحث تبلیغات و بازاریابی در خارج از ایران با هزینه‌های سرسام آوری روبرو می‌شوند که سرمایه هنگفتی را می‌طلبد.

اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه

شیران در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه اظهار کرد: تاثیر دیگر توسعه صادرات محصولات دانش بنیان در ایجاد بازدارندگی است. یعنی صادرات برخی از محصولات دانش بنیان و فناورانه باعث ایجاد بازدارندگی سیاسی و امنیتی می‌شود. این تاثیر به حدی مهم است که برخی از کشور‌ها برای آن به شرکت‌های دانش بنیان خود یارانه و تهسیلات اعطا می‌کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ژاپن برای حضور تویوتا در خاورمیانه یارانه پرداخت می‌کند. سوال اینجاست که چرا این کار را انجام می‌دهد؟ تجربه کار با شرکت‌های بین المللی نشان می‌دهد که بسیاری از آن برای به دست آوردن عنصر بازدارندگی برای کشور مطبوع خود به شدت تلاش می‌کنند؛ چیزی که در ایران در مورد آن صحبت نمی‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها