Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@14:04:16 GMT

کشاورزی در موقوفه شوکت آباد بیرجند توسعه یافت

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۶۲۲۲۹

کشاورزی در موقوفه شوکت آباد بیرجند توسعه یافت

به گزارش ایرنا حجت الاسلام پرویز بخشی پور روز یکشنبه در بازدید خبرنگاران از مزارع زیرکشت موقوفه شوکت آباد بیرجند اظهار داشت: شش دانگ مزرعه شوکت آباد و قنات آن وقفی است که برای بهره وری بیشتر توسعه کشت دنبال می شود.
وی یادآور شد: تاکنون در 100 هکتار از اراضی موقوفه شوکت آباد سیستم آبیاری نوین اجرا شده که 50 هکتار آن بارانی، 25 هکتار طرح تیپ و 25 هکتار قطره ای بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با اشاره به طرح توسعه کشت در مزرعه شوکت آباد گفت: تاکنون به صورت الگویی و پایلوت یک هکتار گل محمدی، 4.5 هکتار زیره سبز ، 2 هکتار انار شناسنامه دار، 6 هکتار پسته، 15 هکتار انگور کشمشی، یک هکتار عناب و انجیر کاشته شده است.
وی افزود: در صورت عملکرد موفق، این کشت ها در 400 هکتار از اراضی کشاورزی موقوفه شوکت آباد توسعه پیدا می کند.
بخشی پور یکی از کشت های موفق در این مزرعه را گل محمدی دانست و گفت: با توجه به ارزیابی های صورت گرفته از لحاظ خاک و هوا مزرعه شوکت آباد بهترین نقطه کشور برای برداشت گل محمدی است.
وی یادآور شد: امسال دومین سال بهره وری مزرعه گل محمدی بوده که با توجه به سازگاری آب ، هوا و خاک، گل آن بسیار مرغوب است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال میزان برداشت گل محمدی از مزرعه شوکت آباد به 2.5 تن برسد گفت: سال گذشته از همین میزان سطح کشت یک تن و 700 کیلوگرم گل برداشت شد که نشان از افزایش بهره وری آن دارد.
وی بیان کرد: یکی از برنامه های آینده اوقاف در مزرعه شوکت آباد کشت گل محمدی در 10 هکتار است که با انجام پنج هکتار آن در سال آینده میزان سطح زیرکشت موجود به 6 هکتار خواهد رسید.
بخشی پور یادآور شد: در آینده واحد فرآوری گل محمدی در بحث گلاب و اسانس گیری نیز راه اندازی خواهد شد.
وی زمان برداشت گل محمدی را اوایل اردیبهشت ماه دانست و ادامه داد: بیش از یک ماه برداشت این محصول به طور می انجامد که در این مدت روزانه 10 تا 15 کارگر از افراد بومی منطقه به کار گرفته می شوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از عوامل موفقیت کشت گل محمدی زیرسازی مناسب آن به وسیله چوب درختان خشک شده بوده که از این طریق ریشه درخت برای مدت طولانی تر آب را نگهداشته و خنک می ماند.
وی یکی دیگر از برنامه های اوقاف برای بهره وری بیشتر از اراضی مزروعی وقفی را توسعه کشت گیاهان دارویی عنوان کرد و افزود: تاکنون یک هکتار از اراضی شوکت آباد برای کشت گیاهان دارویی به صورت نشاء آماده شده است که در دستور کار امسال قرار می گیرد.
بخشی پور ادامه داد: با توجه به بازارهای هدف گیاهان دارویی در خارج کشور تلاش می کنیم ضمن ایجاد ارزش افزوده از طریق کشت گیاهان دارویی در اراضی کشاورزی وقفی، به سمت اشاعه آن نیز پیش برویم.
وی گفت: از همین رو در قالب تفاهم نامه ای که با جهاد دانشگاهی منعقد شده امسال یک هکتار از گیاهان دارویی به صورت نشاء کشت می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با ابراز امیدواری از اینکه برنامه های در دست اقدام به بهره وری بیشتر موقوفات کمک کند گفت: از این طریق اجرای نیت موقوفات نیز بهتر انجام می شود.
وی آبدهی قنات موقوفه شوکت آباد را 25 لیتر بر ثانیه عنوان کرد و گفت: البته اگر قنات لایه روبی شود این میزان آبدهی به 40 لیتر بر ثانیه خواهد رسید.
بخشی پور با تاکید بر اینکه کل درآمد موقوفه شوکت آباد صرف اجرای نیت واقف می شود ادامه داد: این موقوفه دو وقف نامه به نام محمد ابراهیم و امیر اسماعیل شوکت الملک دارد که 37 نیت در دل آن قرار گرفته است.
وی قدمت موقوفه شوکت آباد را به سال 1203 هجری شمسی دانست و افزود: توسعه کشت های کشاورزی به رونق این موقوفه در منطقه کویری خراسان جنوبی کمک کرده است.
9893 * 6054
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 اوقاف و امور خیریه بهره وری خراسان جنوبی درآمد گل محمدی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۲۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس کل دادگستری آذربایجان‌غربی در چهارمین جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال با محوریت کمیسیون رفع تداخلات و قرارگاه شهید سلیمانی ثبت اسناد زراعی با اشاره به صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گفت: در حال حاضر اراضی واقع در سه هزار و 200 پلاک استان

دارای سند تک برگ هستند.

ناصر عتباتی افزود: موضوع سندار شدن اراضی کشاورزی به صورت ریشه‌ای و اساسی مورد پیگیری قوه قضائیه است و جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی و صدور اسناد تک برگی کاداستر برای آنها بسیار حائز اهمیت بوده و در دستور کار ویژه دستگاه قضایی قرار دارد.

عتباتی اظهار کرد: اعضای قرارگاه شهید سلیمانی به صورت جدی در خصوص کاداستر اراضی کشاورزی پای کار هستند و پیگیریها تا صدور سند تک برگی برای تمام اراضی کشاورزی در استان ادامه خواهد داشت.

وی گفت: اقدامات انجام شده درخصوص صدور اسناد کشاورزی برای مالکان باید سازنده و حمایتی باشد تا مردم داوطلبانه حاضر به سند دار کردن املاک زراعی خود شوند.

عتباتی ، با بیان اینکه اختلافات و مشکلات در حوزه ثبت اراضی کشاورزی یکی از اولویتهای دستگاه قضایی است که با جدیت باید پیگیری شود، گفت: باید با رویکرد واقع بینانه به موضوع سند دار کردن اراضی کشاورزی نگاه و اقدام کرد.

مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری و امور اراضی و مجری رفع تداخلات کشور هم در این جلسه با قدردانی از مدیریت دستگاه قضایی آذربایجان‌غربی گفت: در بررسی‌های انجام شده آذربایجان‌غربی از لحاظ وضعیت ثبت اسناد کشاورزی وضعیت خوبی دارد که نشان دهنده هماهنگی و تلاشهای متولیان امر است.

احمدی افزود: آذربایجان‌غربی جزء استانهای هدف است و برای سازمان بسیار اهمیت دارد و از نظر امنیت غذایی جزء قطب‌های کشور محسوب می شود که ضروری است هم صیانت و هم مساعدت شود تا رشد و ارتقای عملکرد‌ها در این استان تداوم پیدا کند.

وی ، با بیان اینکه خواسته سازمان، برنامه ریزی منظم برای تقویت و پیشبرد بهتر امور است،

افزود: خرد شدن اراضی زراعی امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد، لذا باید از خرد شدن و تفکیک اراضی زراعی جلوگیری شود.

مجری رفع تداخلات کشور، با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت مردم برای سند دار کردن اراضی کشاورزی لازم است و باید همکاری مردم در این خصوص جلب شود،گفت: تعداد کمیسیونهای رفع تداخلات هم در برخی از شهر‌های استان باید افزایش یابد چون این امر می‌تواند سرعت کار را بالا ببرد و در زمان کوتاهتری به نتایج هدفگذاری شده می‌رسد.

احمدی، در پایان برای اجرای کاداستر اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی قول مساعد داد.

دیگر خبرها

  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گرده‌افشانی ۶۲۸ هکتار نخیلات لامرد پایان یافت
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی