Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: با آنکه طی ماه‌های گذشته مسئولین مربوطه بارها تاکید کردند که هیچ‌گونه نگرانی بابت تأمین کالاهای اساسی خانوارها در کشور وجود نداشته و جوّ روانی در خصوص کمبود برخی اقلام ضروری مردم، تنها یک جنگ روانی است. اما افزایش بی‌رویه قیمت برخی اقلام غذایی در هفته‌های اخیر، موجب افزایش نگرانی عده‌ای از مردم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی تصاعدی برخی از ضروری‌ترین اقلام غذایی که از نخستین روزهای سال جدید رقم خورد با آنکه پس از چند روز در کانون توجه قرار گرفتند اما به محض افزایش قیمت کالایی دیگر به فراموشی سپرده شده و جای خود را هرچند کم رنگ‌تر در سبد غذایی خانوارها حفظ کردند.

سرنوشت نامعلوم قیمت برنج!

اما یکی از مهم‌ترین اقلام که جزو ضروری‌ترین نیازهای مردم کشورمان به سبب فرهنگ بومی آن محسوب می‌شود، «برنج» است؛ برنجی که در سالیان متمادی قوت غالب مردم ایران بوده و اصلی‌ترین غذاهای ایرانی نیز با آن معنا پیدا می‌کند، امروز سرنوشتی بدتر از پیاز پیدا کرده است. لذا با آنکه طولی نکشید که قیمت پیاز سیری نزولی پیدا کند، اما گزارش‌ها از افزایش بی‌ضابطه نرخ برنج در روزهای گذشته حکایت دارند.

برخی دلیل گرانی برنج را وقوع سیل اخیر و خسارت به شالیزارها عنوان می‌کنند در صورتی که بنابر گفته‌های دبیرانجمن برنج ایران، هیچ برنجی در فروردین ماه کشت نمی‌شود؛ در نتیجه شالیزاری هم وجود ندارد.  

همچنین در پاسخ به کسانی که بهانه گران‌نمودن برنج را نوسان نرخ ارز اعلام می‌کنند، می‌توان گفت که برنج ایرانی همان‌گونه که از نامش پیداست، صددرصد محصولی داخلی بوده و مواد اولیه و وسایل بهره برداری از آن نیز هیچ کدام وارداتی نیستند. ضمن اینکه طبق اظهارات دبیر انجمن برنج، قیمت جهانی برنج و نرخ خرید آن بسیار پایین بوده و تنها در ایران است که قیمت تمام شده برنج بسیار بالاست.

برنج‌ها ماه‌ها قبل با قیمتی بسیار پایین‌تر از کشاورزان خریداری شدند

از سوی دیگر، اینکه فروشندگان برنج علاقه به مقایسه خود با فروشندگان سایر اقلام غذایی دارند، ضرورت نظارت بیشتر بر نحوه فروش اقلام و کالاهای ضروری را توسط دلالان و کاسبان فرصت طلب نمایان نمی‌سازد؟

در همین رابطه، خبرنگار جماران به سراغ دبیر انجمن برنج ایران رفته و دلیل گرانی برنج را از او جویا شده که در ادامه می‌آید؛

جمیل علیزاده‌ در گفت و گو با خبرنگار جماران در این‌باره گفت: متاسفانه قیمت برنج در حال افزایش بوده و از هفته گذشته به گیلان و مازندران نیز سرایت کرده است. برخی معتقدند وقتی من می‌گویم «دلیل گرانی برنج چیست؟»، به کشاورزان ظلم می‌کنم. این درحالی است که این برنج ماه‌ها قبل با قیمتی بسیار پایین‌تر از کشاورزان خریداری شده و مربوط به تولید سال 97 است.

تعیین نرخ برنج دست دلالان افتاده است

وی افزود: در مرداد و شهریور سال گذشته، بهترین برنج ایرانی و بدون ناخالصی را می‌شد با کیلویی 10 هزار تومان خریداری کرد و همان برنج به دلیل اینکه 1میلیون و دویست هزار تن نیز وارد شده بود، امروز در بازار عرضه می‌شود. بنابراین سوال اینجاست چرا برنجی که در شهریور سال گذشته قیمتش 10500 تومان بود، امروز یک‌مرتبه قیمتش در مازندران و گیلان به بالای 20 هزار تومان رسیده است؟

دبیر انجمن برنج ایران در ادامه گفت: این برنجی که امروز عرضه می‌شود به هیچ عنوان دست تولیدکننده نیست، بلکه از دست تولیدکننده درآمده و توسط کارخانه‌داران یا دلالان به فروش می‌رسد. بنابراین وضعی شده که وقتی از مغازه‌داران و دلالان دلیل گرانی برنج را می‌پرسیم، می‌گویند مگر ما از گوشت فروشان و مرغ فروشان کمتریم؟! در صورتی که اگر همه ما قیمت تمام شده هر محصول به علاوه سود عادلانه آن را درنظر بگیریم، مشکل حل خواهد شد. باید پرسید اینکه  دلار گران شده پس باید قیمت را بالا ببریم چه ربطی دارد؟

قیمت عادلانه برنج 13هزار الی 13500 تومان است

وی بیان کرد: قیمت عادلانه برنج در این مقطع، از 13هزار تا 13500 تومان نباید بیشتر شود. کمااینکه تا چند وقت پیش نیز همین بود. در حقیقت کشاورزان برنج محروم ترین و مظلوم ترین قشر در مسأله گرانی قیمت ها هستند. زیرا برنج ها از زیر دست آنها بیرون آمده، در نتیجه فروشندگان برنج ها می مانند که اگر یک مقدار انصاف به خرج می دادند مشکلی پیش نخواهد آمد.

علیزاده گفت: برخی بعد از وقوع سیل شایع کردند که شالیزارهای ما در اثر وقوع آن از بین رفته است، حتی یکی از نمایندگان مجلس به این موضوع اشاره کرده بود. این در حالی است  که در آن مقطع اصلاً شالیزاری وجود نداشت و هنوز هیچ برنجی زیر کشت نرفته بود. ما در هفت ماه اول هر سال 1200000 تن برنج از طریق کانال‌های رسمی وارد می کنیم و آماری هم وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید دومیلیون و دویست هزار تن برنج در سال گذشته ارائه کرد، مجموع کل برنج موجود را به عدد سه میلیون و چهارصدهزار تن می رساند و مصرف سرانه برنج در سال 97 رقمی معادل سه میلیون تن است. در نتیجه چهارصدهزار تن برنج مازاد بر مصرف در کشور وجود دارد.

به اندازه کافی و برای همه ایرانیان برنج وجود دارد

دبیر انجمن برنج افزود: امروز که برنج جدید هنوز کشت نشده، هرجایی که بروید برنج هست و هیچ کمبود برنجی در کشور وجود ندارد. متاسفانه افزایش قیمت برنج‌های وارداتی به برنج‌های ایرانی سرایت کرده و گرنه مازندران و گیلان که نمی‌توانند قیمت برنج وارداتی را تعیین کنند. با توجه به اینکه قیمت خرید برنج‌های وارداتی به دلیل پایین‌بودن قیمت جهانی برنج بسیار پایین است، قیمت تمام شده برنج ما بسیار بالاست.

وی با بیان اینکه نه تنها به اندازه کافی برای همه ایرانیان برنج وجود دارد، بلکه مازاد هم داریم، گفت: واردات برنج برای جلوگیری از افزایش نرخ برنج ایرانی هیچ تأثیری نخواهد داشت. اتفاقی که افتاد این بود که در نیمه دوم سال گذشته به واردکنندگان برنج قول عرضه دلار 4800 تومانی داده بودند که محقق نشد و در نتیجه واردکنندگان ترجیح دادند برنجی وارد نکنند. از این رو، اگر از اعضای انجمن واردکنندگان برنج سوال شود می گویند دیگر واردات برنج با چنین نرخ ارزی نمی صرفد. عدم واردات برنج تبدیل به توفیقی اجباری شد و باعث شد تا بیشتر از یک میلیون و دویست هزار تن برنج وارد کشور نشود، با این وجود بازهم تأکید می کنم که به میزان مطلوبی مازاد برنج وجود دارد.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 برنج 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۹۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها

قیمت جهانی طلا در روز جمعه (۲۶ آوریل) کاهش یافت و با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران به داده‌های کلیدی تورم ایالات‌متحده برای نشانه‌هایی در مسیر نرخ بهره فدرال رزرو، برای کاهش هفتگی تعیین شد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت‌ها تقریباً ۱۰۰ دلار آمریکا نسبت به بالاترین رکورد تاریخ ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در ۱۲ آوریل کاهش یافته است که ناشی از آشفتگی ژئوپلیتیکی است. هر اونس طلای آمریکا بدون تغییر به ۲۳۴۳ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت شمش در هفته ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

اقتصاد ایالات‌متحده در سه ماهه اول با کمترین سرعت خود در نزدیک به دو سال اخیر رشد کرد اما افزایش تورم انتظارات فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره قبل از سپتامبر تقویت کرد. اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو حاکی از آن است که بانک مرکزی عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد. نرخ‌های بالاتر جذابیت نگهداری طلای بدون بازده را کاهش می‌دهد.

داده‌ها نشان داد که واردات خالص طلای چین از طریق هنگ‌کنگ در ماه مارس ۴۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. جی پی مورگان اظهار کرد که هدف اوج طلا ۲۶۰۰ دلار آمریکاست. شرکت نیومونت از برآوردهای وال‌استریت برای سود سه ماهه اول پیشی گرفت زیرا بزرگترین معدن طلای جهان از تولید قوی، قیمت‌های بالاتر و هزینه های عملیاتی پایین‌تر بهره‌مند شد.

طبق گزارش رویترز، بانک مرکزی ژاپن قرار است پیش‌بینی کند که تورم در سال‌های آینده نزدیک به هدف دو درصدی خود باقی خواهد ماند و آمادگی خود را برای افزایش نرخ‌ها از نزدیک به صفر نشان می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۴۰ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۱۹ دلار و ۹۰ سنت رسید، در حالی که پالادیوم با ۱.۱ درصد افزایش به ۹۸۴ دلار و ۷۳ سنت رسید.

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • نفت در مدار رشد؟
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳