Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@13:38:28 GMT

ادعای دبیر انجمن برنج: قیمت منطقی برنج ۱۳۵۰۰ تومان است!

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۷۱۹۶۵

ادعای دبیر انجمن برنج: قیمت منطقی برنج ۱۳۵۰۰ تومان است!

با آنکه طی ماه‌های گذشته مسئولین مربوطه بار‌ها تاکید کردند که هیچ‌گونه نگرانی بابت تأمین کالا‌های اساسی خانوار‌ها در کشور وجود نداشته و جوّ روانی در خصوص کمبود برخی اقلام ضروری مردم، تنها یک جنگ روانی است. اما افزایش بی‌رویه قیمت برخی اقلام غذایی در هفته‌های اخیر، موجب افزایش نگرانی عده‌ای از مردم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گرانی تصاعدی برخی از ضروری‌ترین اقلام غذایی که از نخستین روز‌های سال جدید رقم خورد با آنکه پس از چند روز در کانون توجه قرار گرفتند، اما به محض افزایش قیمت کالایی دیگر به فراموشی سپرده شده و جای خود را هرچند کم رنگ‌تر در سبد غذایی خانوار‌ها حفظ کردند.

سرنوشت نامعلوم قیمت برنج!

اما یکی از مهم‌ترین اقلام که جزو ضروری‌ترین نیاز‌های مردم کشورمان به سبب فرهنگ بومی آن محسوب می‌شود، «برنج» است؛ برنجی که در سالیان متمادی قوت غالب مردم ایران بوده و اصلی‌ترین غذا‌های ایرانی نیز با آن معنا پیدا می‌کند، امروز سرنوشتی بدتر از پیاز پیدا کرده است؛ لذا با آنکه طولی نکشید که قیمت پیاز سیری نزولی پیدا کند، اما گزارش‌ها از افزایش بی‌ضابطه نرخ برنج در روز‌های گذشته حکایت دارند.

برخی دلیل گرانی برنج را وقوع سیل اخیر و خسارت به شالیزار‌ها عنوان می‌کنند در صورتی که بنابر گفته‌های دبیرانجمن برنج ایران، هیچ برنجی در فروردین ماه کشت نمی‌شود؛ در نتیجه شالیزاری هم وجود ندارد.

همچنین در پاسخ به کسانی که بهانه گران‌نمودن برنج را نوسان نرخ ارز اعلام می‌کنند، می‌توان گفت که برنج ایرانی همان‌گونه که از نامش پیداست، صددرصد محصولی داخلی بوده و مواد اولیه و وسایل بهره برداری از آن نیز هیچ کدام وارداتی نیستند. ضمن اینکه طبق اظهارات دبیر انجمن برنج، قیمت جهانی برنج و نرخ خرید آن بسیار پایین بوده و تنها در ایران است که قیمت تمام شده برنج بسیار بالاست.

برنج‌ها ماه‌ها قبل با قیمتی بسیار پایین‌تر از کشاورزان خریداری شدند

از سوی دیگر، اینکه فروشندگان برنج علاقه به مقایسه خود با فروشندگان سایر اقلام غذایی دارند، ضرورت نظارت بیشتر بر نحوه فروش اقلام و کالا‌های ضروری را توسط دلالان و کاسبان فرصت طلب نمایان نمی‌سازد؟

در همین رابطه، خبرنگار جماران به سراغ دبیر انجمن برنج ایران رفته و دلیل گرانی برنج را از او جویا شده که در ادامه می‌آید.

جمیل علیزاده در گفتگو با خبرنگار جماران در این‌باره گفت: متاسفانه قیمت برنج در حال افزایش بوده و از هفته گذشته به گیلان و مازندران نیز سرایت کرده است. برخی معتقدند وقتی من می‌گویم «دلیل گرانی برنج چیست؟»، به کشاورزان ظلم می‌کنم. این درحالی است که این برنج ماه‌ها قبل با قیمتی بسیار پایین‌تر از کشاورزان خریداری شده و مربوط به تولید سال ۹۷ است.

تعیین نرخ برنج دست دلالان افتاده است

وی افزود: در مرداد و شهریور سال گذشته، بهترین برنج ایرانی و بدون ناخالصی را می‌شد با کیلویی ۱۰ هزار تومان خریداری کرد و همان برنج به دلیل اینکه ۱ میلیون و دویست هزار تن نیز وارد شده بود، امروز در بازار عرضه می‌شود؛ بنابراین سوال اینجاست چرا برنجی که در شهریور سال گذشته قیمتش ۱۰۵۰۰ تومان بود، امروز یک‌مرتبه قیمتش در مازندران و گیلان به بالای ۲۰ هزار تومان رسیده است؟

دبیر انجمن برنج ایران در ادامه گفت: این برنجی که امروز عرضه می‌شود به هیچ عنوان دست تولیدکننده نیست، بلکه از دست تولیدکننده درآمده و توسط کارخانه‌داران یا دلالان به فروش می‌رسد؛ بنابراین وضعی شده که وقتی از مغازه‌داران و دلالان دلیل گرانی برنج را می‌پرسیم، می‌گویند مگر ما از گوشت فروشان و مرغ فروشان کمتریم؟! در صورتی که اگر همه ما قیمت تمام شده هر محصول به علاوه سود عادلانه آن را درنظر بگیریم، مشکل حل خواهد شد. باید پرسید اینکه دلار گران شده پس باید قیمت را بالا ببریم چه ربطی دارد؟

قیمت عادلانه برنج ۱۳ هزار الی ۱۳۵۰۰ تومان است

وی بیان کرد: قیمت عادلانه برنج در این مقطع، از ۱۳ هزار تا ۱۳۵۰۰ تومان نباید بیشتر شود. کمااینکه تا چند وقت پیش نیز همین بود. در حقیقت کشاورزان برنج محروم‌ترین و مظلوم‌ترین قشر در مسأله گرانی قیمت‌ها هستند. زیرا برنج‌ها از زیر دست آن‌ها بیرون آمده، در نتیجه فروشندگان برنج‌ها می‌مانند که اگر یک مقدار انصاف به خرج می‌دادند مشکلی پیش نخواهد آمد.

علیزاده گفت: برخی بعد از وقوع سیل شایع کردند که شالیزار‌های ما در اثر وقوع آن از بین رفته است، حتی یکی از نمایندگان مجلس به این موضوع اشاره کرده بود. این در حالی است که در آن مقطع اصلاً شالیزاری وجود نداشت و هنوز هیچ برنجی زیر کشت نرفته بود. ما در هفت ماه اول هر سال ۱۲۰۰۰۰۰ تن برنج از طریق کانال‌های رسمی وارد می‌کنیم و آماری هم وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید دومیلیون و دویست هزار تن برنج در سال گذشته ارائه کرد، مجموع کل برنج موجود را به عدد سه میلیون و چهارصدهزار تن می‌رساند و مصرف سرانه برنج در سال ۹۷ رقمی معادل سه میلیون تن است. در نتیجه چهارصدهزار تن برنج مازاد بر مصرف در کشور وجود دارد.

به اندازه کافی و برای همه ایرانیان برنج وجود دارد

دبیر انجمن برنج افزود: امروز که برنج جدید هنوز کشت نشده، هرجایی که بروید برنج هست و هیچ کمبود برنجی در کشور وجود ندارد. متاسفانه افزایش قیمت برنج‌های وارداتی به برنج‌های ایرانی سرایت کرده و گرنه مازندران و گیلان که نمی‌توانند قیمت برنج وارداتی را تعیین کنند. با توجه به اینکه قیمت خرید برنج‌های وارداتی به دلیل پایین‌بودن قیمت جهانی برنج بسیار پایین است، قیمت تمام شده برنج ما بسیار بالاست.

وی با بیان اینکه نه تنها به اندازه کافی برای همه ایرانیان برنج وجود دارد، بلکه مازاد هم داریم، گفت: واردات برنج برای جلوگیری از افزایش نرخ برنج ایرانی هیچ تأثیری نخواهد داشت. اتفاقی که افتاد این بود که در نیمه دوم سال گذشته به واردکنندگان برنج قول عرضه دلار ۴۸۰۰ تومانی داده بودند که محقق نشد و در نتیجه واردکنندگان ترجیح دادند برنجی وارد نکنند. از این رو، اگر از اعضای انجمن واردکنندگان برنج سوال شود می‌گویند دیگر واردات برنج با چنین نرخ ارزی نمی‌صرفد. عدم واردات برنج تبدیل به توفیقی اجباری شد و باعث شد تا بیشتر از یک میلیون و دویست هزار تن برنج وارد کشور نشود، با این وجود بازهم تأکید می‌کنم که به میزان مطلوبی مازاد برنج وجود دارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: برنج ایرانی دبیر انجمن برنج افزایش قیمت کالاهای اساسی تحریم های امریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۱۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 چرا دلار سقوط کرد؟

 در اردیبهشت‌ماه سال گذشته هم مقامات عالی‌رتبه اقتصادی ایران به عربستان سفر کردند که با شروع رکود بازار ارز سال قبل تقریبا همزمان بوده است.

استارت سقوط امروز بازار ارز از شب گذشته و توسط تتر زده شد.‌ شب قبل دلار دیجیتال حمایت محدوده ۶۳ هزار و ۳۰۰ را از دست داد و پیش از شروع معاملات در بازار غیر رسمی تتر وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد و بازار ارز و طلا را با خود به پایین کشید.

در شروع معاملات هنوز بازار نمی‌دانست که دلیل سقوط بازار ارز چه اتفاقی است و برخی اولتیماتوم رییس مجلس به دولت درباره بازار ارز را دلیل سقوط بازار ارز تصور کردند ولی دیدبان بازارها مورد دیگری را دلیل سقوط قیمت‌ها در بازار ارز متصور است. در هفته گذشته خبری مبنی بر سفر احسان خاندوزی وزیر اقتصاد به عربستان منتشر شد که دیدبان در گزارشی به تاریخ پنجم اردیبهشت‌ماه به بررسی اهمیت روابط با عربستان بر بازار ارز پرداخت.

نقش مهم عربستان در منطقه و جایگاه ویژه این کشور به عنوان خاستگاه جهان اسلام در میان کشورهای عرب این کشور را به دروازه روابط با اعراب تبدیل کرده است. از طرفی نگاه رقابتی این کشور در زمینه توسعه اقتصادی به امارات متحده عربی به شکل ویژه در میان گزارش‌های معتبر بین‌المللی بررسی می‌شود. امارات از مبادی و مقاصد اصلی واردات و صادرات کشور است که با حفظ روابط اقتصادی با کشورهای تحت تحریم مانند روسیه و امارات توانسته است به رشد توسعه اقتصادی خود سرعت ببخشد به همین خاطر در دیدبان چهارشنبه گذشته توضیح داده شد که با بهبود روابط با عربستان انتظارات از بهبود روابط اقتصادی با این کشور نیز افزایش پیدا میکند.

در روز پنجشنبه ششم اردیبهشت‌ماه رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که ارز مورد نیاز برای حج تمتع ۱۴۰۳ توسط بانک مرکزی به حساب این سازمان واریز شد و در روز شنبه خبر سفر رییس بانک مرکزی به عربستان در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی منتشر شد. بر اساس اخبار منتشر شده احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در این سفر همراه او خواهد بود. سفر مقامات عالیرتبه اقتصادی کشور به عربستان در اردیبهشت‌ماه از نگاه معامله گران و تحلیلگران ارزی جا نمی‌ماند و خوش بینی نسبت به تفاهمات اقتصادی را افزایش میدهد. در حقیقت بهبود روابط با کشورهای منطقه و بهبود روابط اقتصادی سیگنال این سفر اقتصادی به بازار ارز بود که منجر به سقوط دلار شد. در اردیبهشت‌ماه سال گذشته هم مقامات عالیرتبه اقتصادی ایران به عربستان سفر کردند که با شروع رکود بازار ارز سال قبل تقریبا همزمان بوده است.

بازار جهانی به کمک بورس آمد

بازار سرمایه در روز جاری شروع سبزی داشت ولی با گذشت زمان تقاضا در این بازار فروکش کرد و بیشتر نمادهای شاخص‌ساز وارد محدوده منفی شدند. نماد فملی بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل داشته است که تحت تأثیر رشد ارزش قیمت جهانی مس است.قیمت جهانی مس تحت تأثیر نگرانی‌ها از طرف عرضه و انتظارات از رشد تقاضا افزایش یافت چراکه انتظارات از سیاست های انبساطی بانک‌ها و افزایش تولید خودروهای برقی موجب تقویت انتظارات افزایشی می‌شود. گروه زراعت در روز گذشته وضعیت بهتر و سبزتری نسبت به سایر نمادها داشت.
حمایت مهم سکه

هم‌زمان با سقوط قیمت‌ها در بازار ارز درروز قبل قیمت طلا نیز سقوط کرد. سکه گرمی یک زون حمایتی مهم در محدوده ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را لمس کرد که اگر شکسته شود محدوده ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حمایت بعدی سکه گرمی خواهد بود. حباب سکه گرمی و ربع سکه به ترتیب در محدوده ۳۴ و ۴۱ درصد به کمترین سطح از ابتدای سال جاری رسیده است.

شرط شکست کانال ۶۰ هزار تومانی تتر

بررسی‌ تکنیکالی از قیمت تتر محدوده حمایتی ۶۱ هزار و ۸۰۰ تومان در بازه ساعتی را به عنوان حمایت پیش روی تتر نشان میدهد که اگر شکسته شود حمایت ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومان حمایت مهم‌تری خواهد بود که شکست آن سیگنال ورود تکنیکالی دلار دیجیتال به کانال ۵۹ هزار تومانی خواهد بود.

tags # قیمت دلار ، بازار دلار هرات سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • قیمت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان بازگشت
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • قیمت سکه در سراشیبی سقوط
  • سلطان گلزنی به استقلال و پرسپولیس کیست
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • ‌ کتاب «طراحی مدارهای منطقی» در جهاددانشگاهی قزوین منتشر شد
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش