Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@04:16:57 GMT

داروی ساولا برای کدام بیماری تجویز می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۷۵۹۹۷

داروی ساولا برای کدام بیماری تجویز می‌شود؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پزشکان به‌طورمعمول داروی ساولا را برای درمان درد مزمن ناشی از فیبرومیالژیا تجویز می کنند، دارویی که  ممکن است تفکر یا پاسخ‌دهی را در فرد مختل کند. امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا این دارو را بیشتر معرفی کند.

معرفی داروی ساولا (milnacipran)

داروی ساولا (milnacipran) بر روی برخی از مواد شیمیایی در مغز به نام انتقال‌دهنده‌های عصبی تاثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته باید بدانید تصور می‌شود که اختلال در این مواد شیمیایی با بیماری فیبرومیالژیا (یک بیماری است که باعث ایجاد درد مزمن در عضلات و مفاصل می‌شود) در ارتباط است.

این مطلب را از دست ندهید: فواید مصرف آسپیرین/ داروی رقیق کننده خون برای چه کسانی مضر است؟

 Savella برای درمان درد مزمن ناشی از فیبرومیالژیا استفاده می‌شود. همچنین داروی ساولا برای درمان افسردگی استفاده نمی‌شود، اما این دارو با برخی دارو‌های درمان افسردگی کارکردی مشابه دارد.

اطلاعات مهم در مورد داروی ساولا

اگر فرد یک مهار کننده مونوآمین اکسیداز (MAO) در ۱۴ روز گذشته مصرف کرده است نباید از از این دارو استفاده کند زیرا ممکن است نوعی تداخل دارویی خطرناک رخ دهد.

پس از توقف مصرف این دارو، باید حداقل ۱۴ روز قبل از شروع مصرف مهار کننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAO)، صبر کنید.

مهار کننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAO) شامل ایزوکاربوکسازید، لینزولید، فنلزین، رزاژیلین، سلژیلین و ترانیل سیپرومین هستند.

ممکن است هنگامی‌که شما برای اولین بار از داروی ساولا استفاده می‌کنید، دچار افکار خودکشی شوید، به‌خصوص اگر کمتر از ۲۴ سال سن داشته باشید.

پزشک شما باید شما را به طور منظم برای حداقل ۱۲ هفته اول درمان ویزیت کند. درصورتی‌که دچار هرگونه علائم جدید مانند تغییرات خلقی یا رفتاری، سردرگمی، مشکل در بلعیدن، مشکلات در تعادل، حرکات غیرقابل‌کنترل عضلانی، خواب‌آلودگی شدید، یا اگر احساس بی‌قراری، هیجان‌زدگی، بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، افسردگی یا افکار خود را در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خودتان داشته باشید و یا اگر علائم در شما بدتر شد مصرف این دارو را متوقف کرده و پزشک خود را از این موضوع مطلع کنید.

بیشتر بخوانید: بیماران تالاسمی باید به مصرف داروهای خوراکی روی بیاورند

در هنگام مصرف این دارو از نوشیدن الکل اجتناب کنید؛ این امر ممکن است خطر آسیب کبدی را در فرد مصرف‌کننده این دارو افزایش دهد. اگر به طور منظم از دارو‌های دیگری که باعث خواب‌آلودگی می‌شوند (مانند دارو‌های ضد سرماخوردگی یا آلرژی، آرام‌بخش‌ها، دارو‌های ضد درد، قرص‌های خواب‌آور، آرام‌بخش و شل کننده‌های عضلانی و دارو‌های مصرفی برای درمان و کنترل تشنج، افسردگی یا اضطراب) استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید، این موارد می‌توانند خواب‌آلودگی ناشی از مصرف داروی ساولا را افزایش دهد.

همچنین ممکن است مصرف داروی ساولا  تفکر یا پاسخ‌دهی را مختل کند.

اگر در حال رانندگی و یا در حین انجام هر کاری هستید که نیاز دارد که به گوش باشید، هوشیار باشید.

این دارو برای مصرف در افراد زیر ۱۸ سال مورد تائید نیست.

نکاتی که باید قبل از استفاده داروی ساولا  بدانید

اگر به این دارو حساسیت دارید نباید داروی ساولا را مصرف کنید.

اگر موارد زیر رادارید، از پزشک خود یا یک پزشک داروساز بپرسید که آیا مصرف این دارو برای شما بی‌خطر است:

گلوکوم  بیماری کبدی بیماری کلیوی  فشارخون بالا تشنج و یا صرع  اختلال دوقطبی (افسردگی- مانیا) اختلال خونریزی یا لخته شدن خون مانند هموفیلی  سطح پایین سدیم در خون شما مشکلات در ادرار کردن اگر از دارو‌های رقیق‌کننده خون از قبیل: وارفارینمصرف می‌کنید (Coumadin، Jantoven) اگر الکل می‌نوشید

برخی از جوانان در هنگام مصرف این دارو ممکن است افکار مربوط به خودکشی را تجربه کنند. پزشک شما باید پیشرفت روند درمانی شما را در بازدید‌های منظم بررسی کند.

خانواده یا سایر مراقبین شما نیز باید به تغییرات خلق‌وخو و یا رفتار شما توجه داشته باشند.

این مطلب را از دست ندهید: اما و اگرهای استفاده از داروهای کدئین دار در اطفال

مصرف این دارو در دوران بارداری ممکن است باعث مشکلات جدی ریوی یا سایر عوارض در جنین شود. بااین‌وجود، اگر شما مصرف این دارو را متوقف کنید، ممکن است نشانه‌های حاد را تجربه کنید.

اگر باردار شدید، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید. بدون مشاوره با پزشک خود، مصرف این دارو را در دوران بارداری شروع یا متوقف نکنید.

داروی ساولا را به‌طوردقیق همان طور که توسط پزشک شما تجویز می‌شود، مصرف کنید.

راهنمایی‌های بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. پزشک شما ممکن است گاهی اوقات دوز داروی شما را برای اطمینان برای گرفتن بهترین نتایج، تغییر دهد.

این دارو را در مقادیر بزرگتر و یا کوچکتر از مقادیر توصیه شده مصرف نکنید. شما می‌توانید داروی ساولا را با غذا یا بدون آن مصرف کنید، اما غذا ممکن است به شما کمک کند دارو را بهتر تحمل‌کنید.

در هنگام مصرف این دارو فشارخون و ضربان قلبتان باید اغلب بررسی شود. شما نباید مصرف داروی ساولا را به‌طور ناگهانی متوقف کنید، چون علائم شما ممکن است دوباره عود کند.

قبل از اینکه مصرف این دارو را قطع کنید با پزشک خود برای قطع مصرف بدون خطر این دارو، در این زمینه صحبت کنید.

اگر به نظر می‌رسد که دارو به کاهش درد فیبرومیالژیا نیز کمک نمی‌کند، به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی داروی ساولا

اگر شما نشانه‌هایی از یک واکنش آلرژیک به داروی ساولا مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

این مطلب را از دست ندهید: کاهش درد پا و درد زانو با انجام تمرینات ساده در خانه

اگر موارد زیر را مشاهده کردید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید:

یک احساس سرگیجه، مثل‌اینکه شما ممکن است از هوش بروید تپش قلب و یا لرزش در قفسه سینه تاری دید، دوبینی، درد یا ورم چشم و یا مشاهده هاله در اطراف چراغ کمی ادرار یا عدم توانایی در دفع ادرار تشنج (صرع) خونریزی آسان (خونریزی بینی) یا علائم خونریزی معده (مدفوع خونی یا تیره، سرفه کردن خون) مانیا – افکار مسابقه‌ای، افزایش انرژی، رفتار خطرناک، شادمانی شدید، تحریک‌پذیر بودن یا صحبت کردن زیاد علائم سطوح بالای سروتونین در بدن مانند تحریک، توهم، تب، سرعت قلب، رفلکس بیش‌ازحد فعال، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، از دست دادن هماهنگی، غش کردن علائم سطوح پایین سدیم در بدن مانند سردرد، سردرگمی، بی‌حسی، ضعف شدید، استفراغ، از دست دادن هماهنگی در حرکات بدن، احساس ناپایداری مشکلات کبدی، حالت تهوع، درد در قسمت فوقانی معده، خارش، احساس خستگی، از دست دادن اشتها، ادرار تیره‌رنگ، مدفوع رسی رنگ، زردی (زرد شدن پوست یا چشم) فشارخون بالا به‌طور خطرناک، سردرد شدید، تاری دید، تپش گردن یا گوش، خونریزی بینی، اضطراب، سردرگمی و گیجی، درد شدید قفسه سینه، تنگی نفس، ضربان قلب نامنظم برخی از عوارض جانبی ممکن است در افراد مسن بیشتر باشد عوارض جانبی شایع داروی ساولا تهوع، استفراغ، یبوست خشکی دهان افزایش عرق، سوزش (گرما یا قرمزی پوست) سردرد، سرگیجه مشکلات خواب (بی‌خوابی) فشارخون بالا، تپش قلب یا ضربان بالای قلب

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۵۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نوشابه‌های رژیمی در تابستان ۱۹۸۲ میلادی به بازار عرضه شده و موجب شگفتی افراد زیادی شدند و طبق ادعای شرکت کوکاکولا این نوشابه‌های زیرو یا با شکر صفر ضرری برای سلامتی افراد ندارد.

بیشتر بخوانید: الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

نوشابه‌های رژیمی راهی برای جلوگیری از وجود قندهای افزودنی هستند، اما اخیراً نوشابه‌هایی با نام «زیرو» نیز کنار آن‌ها وارد بازار شده‌اند. کوکاکولا یک نمونه محبوب از این برندهاست.

به گفته شرکت کوکاکولا هر دو نوشیدنی بدون قند و کالری هستند. با این حال، چرا نوشیدنی ها طعم متفاوتی دارند؟ تفاوت اصلی این است که نوشابه رژیمی با آسپارتام شیرین می‌شود، در حالی که نوشابه زیرو حاوی شیرین کننده‌ای به نام آسه سولفام پتاسیم یا Ace-K است.

در حالی که پزشکان هر دوی این شیرین‌کننده‌ها را سم کامل می‌خواند، اما واقعیت این است که هر دو مورد تایید اداره دارو و غذای آمریکا (FDA) هستند و در حد طبیعی ایمن تلقی می‌شوند.

گفته می‌شود مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است، اما به نظر می رسد که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

پروفسور لارنس یانگ، انکولوژیست در دانشگاه وارویک به نشریه سان گفت: ارتباط مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان همچنان بحث برانگیز است.

مانند بسیاری از خطرات مرتبط با رژیم غذایی و بیماری، این هشدار می دهد که ما باید در مصرف بیش از حد شیرین کننده های مصنوعی احتیاط کنیم، زیرا در خوردن گوشت های فرآوری شده و سایر انواع غذاهای ناسالم زیاده روی می کنیم.

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)، واحد تحقیقات سرطان WHO اعلام کرد که این ایده که آسپارتام ممکن است باعث سرطان (به ویژه سرطان کبد) در افراد شود، بر اساس شواهد محدودی است.

منبع: اطلاعات آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228726 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • کشف ۴ میلیارد تومان داروی غیرمجاز و تاریخ گذشته در پردیس
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید