Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، علی‌اکبر کریمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، درمورد اینکه وزیر اقتصاد هنگام رأی اعتماد از مجلس وعده ارائه لایحه امنیت سرمایه‌گذاری برای جذب و تشویق سرمایه‌های خارجی را ارائه کرد آیا در این رابطه لایحه‌ای از سوی این وزارتخانه و همفکری با مجلس کمیسیون اقتصادی صورت گرفته است، اظهار داشت: نه تاکنون چیزی تحت این عنوان به مجلس ارائه نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

* دولت قدمی برای اصلاح نظام بانکی برنداشت

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد وعده دیگر وزیر اقتصاد مبنی بر اصلاح نظام بانکی و اولویت‌ قرار گرفتن آن، گفت: متاسفانه در این رابطه همه مسئولان نظام و مقام معظم رهبری در بیاناتشان تصریح کردند تا مشکلات نظام بانکی باید برطرف شود. همچنین رئیس جمهور در جلسه با وزیر اقتصاد و مدیران عامل بانک‌ها اعلام کردند اولویت اصلی اصلاح نظام بانکی است اما متاسفانه شاهد هستیم که هیچ قدمی برای اصلاح نظام بانکی برداشته نشده و لایحه‌ای به مجلس ارائه نشده است. 

* همراهی نکردن دولت با طرح‌ و پیشنهادات مجلس 

وی ادامه داد: در خصوص طرح‌ها و پیشنهاداتی که در مجلس نیز در ماه‌های اخیر کار شده آنچنان که باید و شاید دولت موضع مشخص و روشن و یا همراهی نداشته یکی از دلایل این موضوع این است که تیم اقتصادی دولت از انسجام برخوردار نیست و رهبری واحدی ندارد تا نقطه نظرات دولت را مطرح کند و تعامل برقرار شود. با این حال نمایندگان بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در جلسات کمیسیون در رابطه با طرح اصلاح نظام بانکی حضور داشتند که در سطح کارشناسی بوده اما قدرت و اختیار تصمیم‌گیری از جانب دولت را نداشتند. این خلا وجود دارد. 

* طرح اصلاح قانون بانک مرکزی در نوبت صحن علنی قرار گرفت

این نماینده مجلس با بیان اینکه طرح اصلاح قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران چاپ شده و در نوبت طرح در صحن علنی مجلس است، تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی نیز در کمیسیون اقتصادی جمع‌بندی شده و باید صحن  ارائه شود. متاسفانه شرایط نشان می‌دهد وزارتخانه‌های اقتصادی با جمع‌بندی مجلس همراه نیستند و فکر می‌کنند مشکلاتی را به همراه داشته باشد و البته لایحه‌ای نیز طی هفت سال گذشته از سوی دولت ارائه نشد و امید این بود که در رابطه با تلاش مجلس و تدوین طرح همراهی بیشتری صورت بگیرد تا شبهات و اقدامات از سوی دولت در صحن علنی هنگام بررسی اصلاحیه مطرح نشود و تا پایان دوره دهم مجلس قانون اصلاح نظام بانکی و بانک مرکزی مصوب شود. 

* نظام بانکی نیاز به اصلاحات اساسی دارد و مشکل با مصوبه حل نمی‌شود

کریمی در پاسخ به این سوال که وزیر اقتصاد چندی پیش در جمع خبرنگاران عنوان کرد که بخشی از اصلاح نظام بانکی با مصوبات دولت و دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌هایی که در اختیار وزارت اقتصاد و بانک مرکزی وجود دارد انجام می‌شود و یک بخش از آن مربوط به اصلاح قانون است، گفت: نظام بانکی ما نیاز به اصلاحات اساسی داشته و کاستی‌های جدی در آن وجود دارد.

* دولت از اختیارات محدود هم برای اصلاح نظام بانکی استفاده نکرد

این نماینده مجلس افزود: نحوه اداره، شیوه نظارت و مشکلاتی که در بانک مرکزی وجود دارد و ضرورت‌ها در اصلاحیه مجلس تهیه شده تا مشکلات برطرف شود. قطعا تصمیماتی که دولت با قوانین فعلی می‌تواند بگیرد محدود است اگر چه در این مدت از همین اختیارات محدود هم استفاده‌ای نشده است و شاهد بودیم در 6 ماه اخیر در رابطه با ادغام برخی بانک‌ها و اصلاح ضوابط ناظر بر برخی مسائل  تصمیم گرفته نشد. ضعف نظارتی بانک مرکزی بر بانک‌ها در سال‌های گذشته مشهود بود. 

*بررسی لایحه مالیات ارزش افزوده از فردا در صحن مجلس 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که حدود 8 ماه است حضور دژپسند در وزارت اقتصاد می‌گذرد و هنگام رای اعتماد وعده‌ها و مسائلی مطرح شد. آیا در این زمینه اقدامی مشاهده می‌شود، تصریح کرد: قطعا آقای دژپسند تلاش‌هایی در زمینه‌های مختلف انجام داده است. با تعاملی که میان دولت و مجلس بود لایحه مالیات بر ارزش افزوده به جمع‌بندی رسید و در اولویت اول صحن علنی قرار دارد و فردا (سه‌شنبه) در نوبت رسیدگی قرار دارد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: بانک مرکزی مجلس نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۲۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سپهر خلجی در گفت‌وگویی، درباره انتقادات نمایندگان مجلس به دولت درباره مسائل ارزی، گفت: من هم به خودمان به عنوان دولت و هم به فعالان حوزه سیاسی توصیه می‌کنم که مهم‌ترین مسئله ما حل مشکلات مردم است. اگر حرفی بزنیم که از درون آن اختلاف، التهاب، حاشیه و مانع برای خدمت به مردم ایجاد شود این حتماً امر برای هرکدام از طرفین ناپسند است.

بنابر روایت ایلنا، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با بیان این‌که مسئله امروز ما این است که درگیر یک جنگ بزرگ همه جانبه اقتصادی و فرهنگی با جبهه استکبار هستیم، تاکید کرد: همه باید این را درک کنند و هر حرفی که این جبهه را تضعیف کند، حتماً کار ناپسندی است. تمام تلاش دشمن ایجاد ضربه به اقتصاد برای فشار مردم است. حالا اگر حرفی بزنیم که به اهداف دشمن کمک کند حتماً این کار از هر جایی که باشد کار ناپسندی است. توصیه به خودم و همه هست ما نباید فرصتی را که می‌تواند در جهت خدمت به مردم صرف شود باید هم در این مسیر صرف شود، برای ایجاد مشکلات بگذاریم.

وی ادامه داد: مسائل ارزی در بانک مرکزی بسیار روشن است، بالاخره همه در سطوح مختلف دسترسی دارند. گزارش‌های بانک مرکزی وجود دارد و به صورت روزانه و مرتب در حال انتشار است. در واقع اقداماتی که برای تامین ارز بخش‌های مختلف صنعت، بهداشت و جهاد کشاورزی و برای بحث دارو انجام شده و در حال انتشار است، این‌ها چیزهای پنهانی نیست. این‌ها باید بالاخره به این آمارهای رسمی که منتشر می‌شود توجه کنند از آن طرف هم همه بدانند که ما درگیر یک جنگ اقتصادی با دشمن هستیم و باید همدیگر را کمک کنیم برای اینکه بتوانیم از این مرحله عبور کنیم.

خلجی در مورد علت انتقادات نمایندگان به دولت در روزهای پایانی عمر مجلس یازدهم، بیان کرد: حال ان‌شاالله که از روی دلسوزی است، ما برخی از مباحثی که مطرح می‌شود را از روی دغدغه می‌دانیم. منتها وقتی که همه ما دسترسی به مسئولین کشور در حوزه اقتصاد و بانک مرکزی داریم و گزارشات آنها هم به صورت مرتب منتشر می‌شود، بالاخره هنگامی که مشاهده می‌کنیم تورم ما بعد از سال‌ها که بالای ۴۰ درصد بوده است، امروز وارد کانال ۳۰ درصد می‌شود، این نشان می‌دهد یک جریانی، تیمی، مجموعه‌ای در حال برنامه‌ریزی هستند و تلاش می‌کنند و همه باید کمک کنیم موفق شوند و ان‌شاالله نقدها را دلسوزانه هم ما و بقیه طوری بیان کنیم که رضای خداوند درون آن باشد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900726

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • مجلس در این هفته| ساماندهی اجاره و اصلاح مالیات بر سوداگری
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند