Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی تهران می‌گوید «اینستکس بدون همکاری بانک‌های اروپایی، کارکرد خاصی ندارد و علی‌رغم آنکه قرار است از آن برای انتقال غذا، دارو و اقلام بشردوستانه به ایران استفاده شود ولی بانکهای اروپایی حاضر به همکاری با آن نیستند» ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

فریال مستوفی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درخصوص آخرین وضعیت کانال مالی اروپا موسوم به اینستکس و تاثیر آن بر تجارت ایران و اروپا اظهار کرد: اینستکس در اروپا تشکیل شد و حسابی هم در یک بانک فرانسوی باز شد و متقابلاً در ایران نیز شرکت متناظر آن ثبت شد ولی مساله اصلی آنجاست که تا زمانیکه یک بانک یا موسسه مالی، حاضر به همکاری با اینستکس نشود، عملاً از اینستکس نمی‌توان انتظار کارکرد خاصی را داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز سرمایه گذاری اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: ساز و کار معامله ایران و اروپا به این شکل است که هرگونه معامله، نیازمند همکاری یک بانک است که بتواند نقل و انتقال مالی برای هرگونه تجارت را انجام دهد و «اینستکس» به خودی خود نمی‌تواند بدون همکاری یک بانک اروپایی، نقل و انتقالات پولی و بانکی را برای معاملات انجام دهد.

وی گفت: متاسفانه تحریم‌ها باعث شده تا هیچ بانکی حاضر نباشد پای کار معامله با ایران بیاید ولی از سوی دیگر بر اساس اطلاعاتی که به ما رسیده، تلاش‌ها و رایزنی اروپایی‌ها برای متقاعد کردن یک بانک یا موسسه مالی به منظور همکاری با اینستکس ادامه دارد.

اروپا در راه‌اندازی «اینستکس» کوتاهی کرد

مستوفی اضافه کرد: البته در روزها و هفته‌های اخیر بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر از پیوستن به اینستکس استقبال کرده‌اند تا در کنار سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان، از طریق اینستکس با ایران مرتبط شوند.

رئیس مرکز سرمایه گذاری اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: نکته قابل توجه آن است که از یک طرف «اینستکس» فعلاً قرار است تنها برای انتقال غذا و دارو و اقلام بشردوستانه به ایران بکار گرفته شود و از طرف دیگر، آمریکایی‌ها مدعی‌اند که غذا، دارو و اقلام بشردوستانه در لیست تحریم‌ها قرار ندارند ولی با این همه، هیچ بانکی در اروپا حاضر نمی‌شود حتی برای این انتقال این اقلام بشردوستانه، نقل و انتقالات مالی با ایران وارد همکاری با اینستکس و این کانال ارتباطی شود.

وی با بیان اینکه لازم است تا مقامات ایران، فشار بیشتری به اروپایی‌ها بیاورند،  خاطرنشان کرد: باید مشخص شود چرا زمانی که اقلام بشردوستانه همچون غذا و دارو جزو اقلام تحریمی نیستند، بانک‌های اروپایی اجازه نقل و انتقال مالی برای ورود این اقلام به ایران را ندارند؛ لذا به نظر می‌رسد مقامات کشورمان باید با فشار بیشتر به اروپایی‌ها، آن‌ها را مجبور کنند تا آمریکا را تحت فشار بگذارند و ایالات متحده مجوز همکاری بانک‌ها برای انتقال دارو، غذا و اقلام بشردوستانه به ایران را صادر کند.

اینستکس چیست؟

به گزارش تسنیم، 11 بهمن ماه سال گذشته و پس از ماه‌ها انتظار، سرانجام کانال مالی ارتباطی میان ایران و اروپا یا همان SPV با نام اینستکس در پاریس ثبت شد؛ اینستکس که مخفف عبارت Instrument in Support of Trade Exchanges به معنای «ابزار پشتیبانی مبادلات تجاری» است، با سرمایه اولیه 3هزار یورو که از سوی وزارت اقتصاد فرانسه تامین شده بود، در پاریس و در چارچوب قوانین فرانسه ثبت شد. هم اکنون فرانسه، آلمان و انگلیس، سهامداران اصلی آن هستند.

بر اساس اعلام صورت گرفته، اینستکس موسسه‌ای است که قرار بود این اجازه را بدهد تا بدون انجام مراودات مالی بین ایران و اتحادیه اروپا تجارت میان ایران و قاره سبز را امکانپذیر کند. یعنی یک شرکت ایرانی در ازای صادرات کالا به اروپا، اعتباری به دست آورد که با استفاده از این اعتبار، خود او یا یک واردکننده ایرانی دیگر بتواند از آن برای واردات کالا از اروپا به ایران استفاده کند؛ بدون اینکه پولی بین طرفین مبادله شود.

اما حالا با گذشت 3 ماه از راه‌اندازی اینستکس، به نظر می‌رسد «هیچ» چیز عاید ایران و تجار ایرانی نشده و عملاً اینستکس نتوانسته راهی را برای تجارت میان ایران و اروپا باز کند.

انتهای پیام/

R34343/P/S7,77,78,79/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اتاق ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتاق ایران اتاق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۳۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی که برای شرکت در پنجمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • تمرد سربازان ارتش اسرائیل؛ نیروهای احتیاط حاضر نیستند به رفح حمله کنند