Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@08:21:53 GMT

بهترین تصاویر علمی سال ۲۰۱۹ از دید نشریه "نیچر"

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۴۸۰۲

بهترین تصاویر علمی سال ۲۰۱۹ از دید نشریه 'نیچر'

تیم عکاسی نشریه "نیچر" منتخبی از تصاویر علمی که برخی از آن‌ها همانند سیاه چاله "Pōwehi" سر و صدای زیادی به پا کرد را منتشر کرده‌اند.
حلقه آتش  

نور اطراف این سیاه چاله عظیم که در مرکز کهکشان "ام ۸۷ " (M ۸۷) قرار دارد و ۵۵ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد در این تصویر قابل مشاهده است. این تصویر، اولین بار توسط تلسکوپ "افق رویداد" (Event Horizon Telescope) در تاریخ ۱۰ آوریل منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثبت این تصویر بسیار مشکل بود چرا که دانشمندان می‌بایست داده‌هایی با حجم ۱ پتابایت را که توسط هشت تلسکوپ رادیویی در سراسر جهان ثبت شده بود، مورد بررسی قرار می‌دادند.
برج‌های رازآلود  
یک تیم تحقیقاتی "مؤسسه اقیانوسی اسمیت" (Schmidt Ocean Institute) در شهر پالو آلتو، کالیفرنیا، هنگامیکه در حال بررسی "چاه گرمابی" در خلیج کالیفرنیا بودند، این برج‌های زیرآبی (Underwater towers) را کشف کردند. این برج‌ها که ۲۳ متر ارتفاع دارند، دارای "برون زن‌هایی" (outcroppings) به نام "فلنج" (flange) که در تصویر می‌شود، بودند. فلنج‌ها دارای مایعات فوق العاده گرم هستند که در بخش زیرین آن‌ها جریان دارد. "چاه گرمابی" یا "مجرای گرمابی" (Hydrothermal vent) در حقیقت شکافی بر روی سطح زمین است که از لحاظ زمین‌شناسی، آب‌های اطراف خویش را گرم می‌کند.

زندگی در مریخ  
یک فضانورد در حال نگاه کردن به طوفان شن در "کمپ مریخ" (Mars base) است. "کمپ مریخ" یک "پیکرنما" یا "ماک اپ" (mock-up) از مریخ است. کمپ مریخ پایگاه شبیه سازی شده مریخ پروژه "سی-اسپیس " (C-Space) است. این پایگاه در" بیابان گبی " (Gobi Desert) چین واقع شده است. این پایگاه دارای ۹ بخش از جمله محل زندگی، امکانات پزشکی، اتاق سرگرمی و تناسب اندام است و مدارس می‌توانند دانش‌آموزان را برای نشان دادن اینکه نحوه زندگی در مریخ چگونه می‌تواند باشد، به آنجا ببرند.
تصویر هزارساعته  
۱۰۶۰ ساعت زمان برای ثبت این تصویر خاص از کهکشان "ابرماژلانی بزرگ" (Large Magellanic Cloud) صرف شده است. ابر ماژلانی بزرگ (LMC) کهکشانی در همسایگی کهکشان راه شیری است. ابر ماژلانی بزرگ چهارمین کهکشان بزرگ "گروه محلی" است. شاید فکر کنید این کار را پژوهشگران ناسا انجام داده‌اند، اما این تصویر توسط یک گروه به نام "سیِل آسترال" (Ciel Austral) تولید شده است. پنج ستاره شناس آماتور فرانسوی این گروه را تشکیل داده‌اند. بین ژوئیه ۲۰۱۷ و ژانویه ۲۰۱۹ این تیم، کهکشان مذکور را از رصدخانه "ال ساس" (El Sauce) در شیلی مشاهده کردند و سپس تصاویر را با هم ترکیب کردند تا این عکس با کیفیت بالا را تولید کنند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری تصاویر علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۴۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)، اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتاً سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و چون حرکت خود را بر اساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تأثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی خاطرنشان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

کد خبر 6094103 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند
  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • دکتر ابراهیمی «روز معلم» را به اساتید، مدرسان و فعالان علمی و آموزشی خانواده بزرگ بانک سپه تبریک گفت
  • برتری 3-0 بارسلونا مقابل لیورپول با بریس لیونل مسی (لیگ قهرمانان اروپا - 2019/5/1) / فیلم
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • آیت‌الله جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند