Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:58:05 GMT

نام شیراز و فارس بلندآوازه در عرصه ورزش ایران و جهان

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۵۷۰۶

نام شیراز و فارس بلندآوازه در عرصه ورزش ایران و جهان

‌گاهی بعضی از سر شوخی یا شیطنت، شیرازی‌ها را با زبان کم مهری می‌آزارند، اگرچه مردمان این شهر آنقدر نجیب هستند که چنین رفتارهای کلامی را به دل نمی‌گیرند چه رسد مانند برخی از هموطنان، به دنبال تلافی و اعتراض و … باشند.

‌به گزارش ایسنا، پرونده شیراز را اگر خوب ورق بزنیم، از گذشته دور تاریخ بیش از ۳ هزارساله تا امروز، در تمام عرصه‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی، هنری و البته ورزش، چهره‌های درخشان و تأثیرگذاری را نه تنها به ایران که به جهان معرفی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از گذشته تاریخ که عبور کنیم، تنها در زمان معاصر، بسیاری از هنرمندان مطرح در حوزه تئاتر، سینما، موسیقی، شعر، داستان، نقاشی، چهره پردازی و عکاسی تا فرهنگ‌وران عرصه روزنامه‌نگاری و فعالان اجتماعی و فرهنگی و دانشمندان حوزه‌های شیمی، پزشکی، فیزیک، ریاضی و … اهل شیراز جنت تراز بوده و هستند.

اما در حوزه ورزش و فعالیت‌های ورزشی، آمارهای ارائه شده از سوی مراجع بررسی کننده در سال ۹۷ نشان می‌دهد که شیراز نامی بین ۱۰ شهر اول کم تحرک کشور ندارد و این نشان از علاقه‌مندی و همراهی مردم شیراز با ورزش و فعالیت‌های ورزشی دارد.

به گزارش ایسنا در بخش قهرمانی اگر سری به مدال آوران شیرازی بازی‌های آسیایی جاکارتا، بازی‌های پارآسیایی جاکارتا و المپیک جوانان بزنید شاهد کسب ده درصد مدال‌ها توسط شیرازی‌ها خواهید بود، شهری که حالا سه ورزشکار صدرنشین رنکینگ رشته‌های خود را نیز در فهرست جهانی دارد.

سعیدرضا کیخا نفر چهارم رنکینگ ژیمناستیک جهان است که توانسته شش حرکت این رشته را در کتاب داوری ژیمناستیک به نام خود ثبت کند و از این لحاظ رکود دار تاریخ این رشته محسوب می‌شود.

مهتاب نبوی نفر اول رنکینگ پاراتکواندو بانوان است و فرانک پرتوآذر صدرنشین رنکینگ دوچرخه سورای کوهستان آسیا به شمار می‌رود.

لیست مدال آوران شیرازی در بازی‌های پارا آسیایی جاکارتا هم شمار زیادی از ورزشکاران را در خود دارد، لیستی که شامل ۱۲ مدال، ۸ مدال آور، ۱۳ شرکت کننده و یک مربی است.

در این لیست ساره جوانمردی دو مدال طلا در رشته تیراندازی (هیئت جانبازان و معلولین)، امید ظریف یک طلا و دو برنز در رشته‌های ۴۰۰ متر، دویست متر و صد متر (هیئت نابینایان و کم بینایان)، آرزو رحیمی یک طلا در دو و میدانی رشته پرتاب وزنه (هیئت جانبازان و معلولین)، علی‌اصغر جوانمردی یک نقره در رشته پرتاب وزنه (هیئت جانبازان و معلولین)، محمد الوان پور یک نقره در پرتاب نیزه (هیئت جانبازان و معلولین)، زهرا محمدی راد دو مدال نقره در شطرنج (هیئت نابینایان و کم بینایان)، سمیرا ارم یک مدال نقره در رشته تیراندازی (هیئت جانبازان و معلولین)، علی اکبر غریب شیء یک مدال نقره در رشته وزنه برداری (هیئت جانبازان و معلولین) بخشی از مدال آور هستند.

در المپیک جوانان، بوینس آیرس ۲۰۱۸، امیر ده بزرگی در رشته کشتی فرنگی، مدال طلا، نوید محمدی در رشته کاراته مدال طلا و محمدرضا رحمانی‌فر در رشته پرتاب دیسک؛ همچنین در بازی‌های آسیایی جاکارتا اندونزی ۲۰۱۸ استان فارس با ۱۳ شرکت کننده در مسابقات حاضر و در نهایت موفق شد ۵ مدال کسب کند.

مدال آوران و ورزشکاران فارسی که در این رقابت‌ها عناوینی کسب کردند، محمدعلی گرایی طلای کشتی فرنگی، محمدرضا گرایی برنز کشتی فرنگی، سعیده جعفر طلای کبدی، محمدحسن زاده نقره بسکتبال پنج نفره، علی‌الله وردی برنز بسکتبال سه نفره، فرانک پرتوآذر چهارم دوچرخه سواری و سعیدرضا کیخا، چهارم ژیمناستیک، بودند.

به گزارش ایسنا، استان فارس در بخش همگانی برای اولین بار در جهان، مسابقات کشتی فضای آزاد را برگزار کرد و امسال شاهد دومین سال برگزاری این رقابت‌ها بودیم و میدان مقابل ارگ کریم خان زند میزبان بود؛ این اقدام مطمئناً علاوه بر تأثیرات همگانی نقش پر رنگی در حفظ این رشته در المپیک خواهد داشت.

شیراز در ادامه طرح‌های نوین در ورزش همگانی، دو نیمه مارتن را برای دومین سال و در روز ۳۱ خرداد برگزار می‌کند؛ این رقابت ورزشی در سطح شهر و با عبور از مسیرهای تاریخی، مذهبی و فرهنگی شیراز برگزار خواهد شد و جوایز آن بیش از صد میلیون تومان تعیین شده است.

فارسی‌ها در روزهای گذشته اولین همایش نقش شهرداران در توسعه ورزش همگانی را نیز در کشور برنامه ریزی و اجرا کردند.

علاوه بر این فعالیت‌ها شیراز و فارس یکی از قطب‌های مربیگری ایران در رشته‌های مختلف به شمار می‌رود؛ مهران حاتمی، سید محمد ناظم الشریعه، فاطمه اسدپور، لیلا بهرامی، امیرحسین پیروانی، شاطرزاده، مکیف، چمیانی، ناهید غارثی، لیلا جمشیدی، احسان غلامحسین پور، امیرحمزه زارع و.. مربیان شیرازی تیم‌های ملی هستند که در چند سال اخیر حضوری فعال و تأثیر گذار در ورزش کشور داشته اند.

شیراز ۱۴ اردیبهشت ماه اولین شهر ملی داوطلب دوچرخه نام گرفت و سه سفیر دوچرخه سواری ایران را در خود جای داده است؛ رحمانی فر؛ پرتابگر ۱۶ ساله دیسک ایران که در نوجوانان آسیا رکورد نزدیک به ۶۱ متر را برای خود ثبت کرد هم یکی از ورزشکارانی است که او را شایسته جایگزینی حدادی در این رشته می‌دانند.

از طرفی رضا محمود آبادی شیرازی در تیم‌های ملی والیبال نوجوانان و جوانان به عنوان بلند قدترین بازیکن قرن آسیا نام خود را ثبت کرده است.

شیراز همچنین قطب پومسه تکواندو ایران محسوب می‌شود و اولین مدال تیراندازی ایران را گلخندان اهل همین شهر کسب کرده است.

تنها بانوی ایرانی که دوبار متوالی در المپیک زمستانی شرکت داشته، نامش فروغ عباسی و از اهالی شیراز است و برادران گرایی ستاره‌های جدید کشتی فرنگی و شانس‌های اول ایران در المپیک، شیرازی‌اند.

به گزارش ایسنا، نام آوری شیراز و ورزشکاران شیرازی به همین جا ختم نشده و داوران متعددی را هم به کشور و جهان معرفی کرده است.

اگر فینال رقابت‌های لیگ برتر والیبال را دیده باشید حتماً نام امید فولادی را شنیده اید؛ او سال گذشته قهرمانی بانوان آسیا را هم سوت زد.

مهدی مختاری و منظری در جاکارتا در رشته‌های اسکواش و سپک تاکرا سوت زدند و تعداد داوران بین المللی کاراته فارس افزایش یافته و در رشته بیلیارد هم فرهاد قشقایی در سطح بین‌المللی قضاوت را تجربه کرده است.....

این همه تنها بخشی از افتخارات فارس و شیراز در عرصه ورزش به شمار می‌رود و هر قاضی منصفی را وا خواهد داشت تا به احترام نام بلند فارس و شیراز بایستد و به شهری که به شایستگی پایتخت فرهنگی و حرم سوم اهل بیت (ع)، است و طی این سال‌ها در حوزه ورزش و جوانان به شایستگی در بخش‌های سخت و نرم افزاری، رشدی چشمگیر یافته‌اند، احترامی شایسته نام آوران ادا کند.

گزارش از: میثم حجتی، خبرنگار ایسنا، منطقه فارس


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شيراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۵۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس

محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌هاست.

آلودگی‌های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی خلیج فارس تاکید می‌کند.

چالش‌های زیست محیطی خلیج فارس

 سید علی صالح پور با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال گذشته به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه‌های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر ایجاد می‌کند. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) نیز باید از ابزارها و زمینه‌های موجود برای تقویت روابط بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کند، محیط زیست است. چالش‌های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است.  این پهنه‌ آبی از منظرهای مختلف که بیشتر ناشی از  آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده‌ای دارد. مسایل مربوط به آلودگی‌ها، طوفان‌های گرد و غبار و تنش آبی نیز مطرح است.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در این شرایط بیش از پیش لزوم جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می‌شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام کنند. ما پیش از این در نشست‌های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خود را در راستای کمک به رفع چالش‌های زیست‌محیطی این پهنه آبی اعلام کرده‌ایم و حتی حاضر هستیم در چارچوب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس به علاوه ایران و عراق در این زمینه اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعی می‌تواند در اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در چارچوب دیپلماسی زیست‌محیطی در حوزه خلیج فارس می‌تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به علت عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آن‌ها یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان محسوب می‌شود.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به‌راحتی سیستم چرخش آب در این منطقه آسیب می‌بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین‌کن و گرمایش آب موجب تخریب مرجان‌ها می‌شود و از مهم‌ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می‌تواند به عنوان اولویت‌ برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اسکی ۱۵۰ مدال دارد/ از قله به درون شهرها رفتیم
  • یسلیانی، سکان‌دار هیئت اسکی و ورزش‌های زمستانی اصفهان شد
  • محمود یسلیانی سکان‌دار اسکی استان اصفهان شد
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • حداکثر سرعت مجاز در معابر شیراز بازبینی شد
  • دردسر عجيب هركول كشتى ايران (عکس)
  • از دلبری بهارنارنج تا اردیبهشتِ عاشقی در بهارِ شیراز
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • دختران ورزشکار ایرانی یک الگو در کشورهای مسلمان هستند
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد