Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@10:32:14 GMT

بهای هر سفر داخلی در بهار ۹۷

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۳۰۶۰

بهای هر سفر داخلی در بهار ۹۷

به گزارش اکوفارس، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: ایرانی‌ها برای سفرهای داخلی خود در بهار سال ۹۷ حدود ۱۱ هزار و ۳۶۷ میلیارد و ۲۰۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان هزینه کرده‌اند؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، ۱۰ درصد رشد داشته است.

به این ترتیب، میانگین هزینه‌کرد برای هر سفر در بهار سال گذشته بیش از ۱۰۱ هزار و ۲۴۶ تومان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین میانگین هزینه‌کرد برای هر خانواری که در بهار ۹۷ سفر داشته، بیش از ۶۶۴ هزار و ۹۹۳ تومان ثبت شده است. این در حالی است که طبق گزارش سال گذشته مرکز آمار ایران، مجموع هزینه‌کرد ایرانی‌ها در سفر و طی بهار ۹۶، ۱۰ هزار و ۳۳۰ میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان بوده و نسبت به بهار سال ۹۵ با ۶ هزار و ۸۸۱ میلیارد و ۲۶۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هزینه‌کرد، رشدی بالغ بر ۳۳ درصد را نشان می‌داد. طبق این آمارها، ۱۰۲ میلیون و ۵۹۳ هزار و ۹۳۲ سفر نیز در بهار ۹۶ و ۷۵ میلیون و ۵۲۳ هزار و ۵۰ سفر در بهار ۹۵ ثبت شده بود.

طبق بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد»، هر سفر داخلی در بهار سال ۹۶ به‌طور میانگین ۱۰۰ هزار تومان آب می‌خورد؛ در حالی که در مدت مشابه سال ۹۵، این میزان حدود ۹۰ هزار تومان بوده است. در عین حال، هر خانوار که در بهار ۹۶ سفر کرده بودند حدود ۶۰۰ هزار تومان و هر خانوار که در بهار ۹۵ در ایران سفر داشته، به‌طور میانگین حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه داشته‌اند. اما این محاسبات در حالی رقم هزینه‌کرد ۱۰۱ هزار و ۲۴۶ تومان برای هر سفر بهاری در سال ۹۷ را نشان می‌دهد که سال گذشته در همین روزها، محمد محب‌خدایی، معاون پیشین گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی به «ایسنا» گفته بود هر گردشگر ایرانی که در نوروز ۹۷ سفر کرده، به‌طور میانگین دست‌کم ۵۰۰ هزار تومان خرج کرده است. او بر همین اساس پیش‌بینی کرده بود گردش مالی سفرهای نوروز ۹۷، رقمی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان باشد. این در حالی است که آمارها خلاف این را نشان می‌دهند.

جزئیات هزینه‌کردها

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، بیشترین هزینه‌کردها در سفرهای داخلی ایرانیان در بهار ۹۷ مربوط به هزینه‌های درمانی بوده است؛ موضوعی که با توجه به آمارهای مدت مشابه دو سال قبل از آن، از جابه‌جایی جایگاه این قلم در میان اقلام هزینه‌ای ایرانی‌ها در سفر حکایت دارد. در حالی که طی سفرهای بهاری سال ۹۷ در مجموع ۲۶۲۱ میلیارد و ۹۰۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای درمان هزینه شده، در بهار سال ۹۶، ۲۰۳۹ میلیارد و ۶۰۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از هزینه‌کرد سفرها به بخش درمانی تعلق داشته و این رقم در بهار سال ۹۵، ۱۰۴۱ میلیارد و ۷۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است. هزینه‌های درمانی در سفرهای بهاری ۹۶ در جایگاه سوم هزینه‌کردها و در مدت مشابه پیش از آن در جایگاه چهارم جای داشته است.

هزینه‌های خوراکی و دخانی با ۲۳۲۸ میلیارد و ۸۴۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در رتبه دوم هزینه‌کرد سفرهای بهار ۹۷ قرار گرفته است. این اقلام هزینه‌کرد برای سفرهای با اقامت شبانه تقریباً سه‌برابر سفرهای بدون اقامت شبانه بوده است. ایرانی‌ها البته در مدت مشابه سال ۹۶، ۲۱۶۵ میلیارد و ۹۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای اقلام خوراکی و دخانی هزینه کرده بودند که بازهم جایگاه دوم هزینه‌کردها را به خود اختصاص می‌داد. اما سهم هزینه‌های حمل و نقل که در دو بهار ۹۵ و ۹۶ صدرنشین هزینه‌های سفر ایرانی‌ها بود، در بهار ۹۷، با ۲۲۹۵ میلیارد و ۶۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در جایگاه سوم جای گرفته است. این مورد از هزینه‌کردها برای سفرهای با اقامت شبانه بیش از ۵/ ۳ برابر سفرهای بدون اقامت شبانه ثبت شده است. این سهم در بهار سال ۹۶، ۲۲۹۶ میلیارد و ۳۹۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و در سفرهای بهاری ۹۵، هزار و ۷۳۷ میلیارد و ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. مقایسه‌ای ساده نشان از کاهش ۳/ ۰ درصدی هزینه‌های حمل و نقل سفرهای بهاری ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن دارد.

جایگاه چهارم اما به هزینه‌های خرید کالا و لوازم با ۱۹۳۷ میلیارد و ۲۰۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده است؛ این در حالی است که هزینه‌های سفرهای داخلی در سه ماه نخست سال ۹۶، ۱۶۲۵ میلیارد و ۶۴۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به خود اختصاص داده و همین رقم در بهار سال ۹۵، ۱۰۵۰ میلیارد و ۷۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده‌است. خرید سوغاتی هزینه‌کرد بعدی است که نشان می‌دهد در بهار سال ۹۷ ایرانی‌ها در سفرهای داخلی خود ۹۳۶ میلیارد و ۹۰۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را به این بخش اختصاص داده‌اند؛ رقمی که در بهار ۹۶، ۱۰۴۶ میلیارد و ۳۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در بهار سال قبل از آن، ۷۸۹ میلیارد و ۴۵۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده است.

تثبیت یک الگو

آمار هزینه‌کرد ایرانی‌ها در سفرهای داخلی طی سه ماه اول سال ۹۷ الگوی سفر آنها را درباره سفرهای بدون تور و با اقامت اندک در مراکز رسمی تثبیت می‌کند. در مدت گفته‌شده، هزینه‌های اقامت ۶۷۸ میلیارد و ۱۸۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و مانند دو دوره مشابه در سال‌های قبل از آن، ششمین اولویت هزینه‌کردها در سفرهای داخلی قرار بوده است؛ چه اینکه حتی نسبت به بهار ۹۶ با کاهش بیش از ۵/ ۳ درصدی نیز همراه بوده است. این هزینه‌کرد در بهار سال ۹۶، ۷۰۴ میلیارد و ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و در بهار سال ۹۵، ۴۲۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برآورد شده بود.

هزینه تور و گشت نیز در بهار ۹۷، ۲۳۰ میلیارد و ۶۹۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ثبت شده که البته افزایش ۵ درصدی داشته است. در همین حال، ۲۱۹ میلیارد و ۴۷۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رقمی بوده که ایرانی‌ها در بهار ۹۶ برای سفرهای با تور پرداخته‌اند؛ این رقم در مدت مشابه سال قبل از آن، ۲۰۱ میلیارد و ۲۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده؛ امری که بر کلیشه سفرهای داخلی با اتومبیل شخصی به‌عنوان شکل اصلی سفرهای ایرانیان صحه می‌گذارد. با این همه، کارشناسان توصیه می‌کنند برای آنکه بخش اقامت، تور و تفریحی هزینه‌های بیشتری را در سفر ایرانی‌ها به خود اختصاص دهد، لازم است فرهنگ‌سازی بیشتری در این‌خصوص صورت گیرد. به اعتقاد آنها، نقش‌آفرینی دولت و بخش خصوصی برای این فرهنگ‌سازی مهم است. در نهایت هزینه‌های فعالیت‌های فرهنگی، تفریحی و ورزشی با ۱۴۶ میلیارد و ۱۳۹ میلیون تومان در جایگاه آخر هزینه‌کردها قرار گرفته است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۳۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

به گزارش «نماینده»،محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت‌هایی مانند خودروسازی‌ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن‌ها، رشد نمی‌یابد، گفت: برخی از شرکت‌ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن‌ها کاهش می‌یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی‌رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می‌رسد اما تازه باید بدهی‌های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می‌تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.

وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی که انگیزه‌ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی‌کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی‌توانیم با سیاست دستوری قیمت‌ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می‌رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی‌شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت‌های بازار خرید و فروش می‌کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می‌توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می‌آید.

وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت‌های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت‌هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت‌نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کنند.

وی همچنین به تصویب پایه‌های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه‌های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت‌های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه‌گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می‌کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضائیه به بندرعباس
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • رئیس قوه قضائیه وارد بندرعباس شد
  • تخریب صنف و صنعت طلا و جواهر به بهای اجرای یک سامانه
  • رییس عدلیه به هرمزگان سفر می‌کند
  • رییس قوه قضاییه به هرمزگان سفر می‌کند
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد