Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@21:49:27 GMT

اسب تروآ پشت دیوار شهرها منتظر نمی ماند

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۴۱۳۹

اسب تروآ پشت دیوار شهرها منتظر نمی ماند

سال ۹۸ به نام سال رونق تولید مزین شده است، تولیدی که در این سال‌ها حال و روز خوشی ندارد و بسیاری از واحدهای تولیدی از قبل فشار تحریم ها، سوء مدیریت ها، بوروکراسی‌های خشک اداری، سودهای آنچنانی بانک ها و مشکلات حوزه مالیات و تامین اجتماعی به مرگ خاموشی فرو رفته، تعطیل شده و یا با کمترین ظرفیت اشتغال کار می کنند، با این حال در این یادداشت بر آن هستیم تا نگاهی گذرا به اوضاع ناخوش فرهنگ و تولیدات رونق فرهنگی که زیرشاخه و اساس رونق تولید است و رابطه مستقیمی دارد؛ داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای فرهنگ تعاریف مختلفی اعلام کرده‌اند، به طور کلی فرهنگ، عبارت است از عقیده، برداشت و تلقی هر انسانی از واقعیات و حقایق عالم و نیز خلقیات فردی و خلقیات اجتماعی و ملی. فرهنگ به عنوان جهت‌دهنده به تصمیم‌های کلان کشور، حتّی تصمیم‌های اقتصادی، سیاسی، مدیریتی و یا در تولید نقش دارد و شکل دهنده به ذهن و رفتار عمومی جامعه و سیاست‌های کلان آموزشی و علمی دستگاه‌های موظف دولت است.

یکی از ضعف های اساسی ما در حوزه فرهنگ، کم تولیدی محصولات و آثار فرهنگی است. به عنوان مثال هم اکنون در زمینه های تولید رمان در ابعاد مختلف دفاع مقدس، دینی و آیینی، اجتماعی و خانوادگی و حتی کتب مدیریتی دچار کمبود هستیم. تحقیقات جدی در حوزه دین پژوهی و تولید مقالات و کتاب با توجه به نیاز مبرم جامعه به اینگونه تولیدات فرهنگی در حد و اندازه جامعه دینی و فرهنگی ما نیست. درحالی که در تولید و آفرینش اینگونه موارد می توان به تولید کتاب توسط اشخاصی چون استاد شهید مرتضی مطهری، دکتر شریعتی، علامه جعفری، علامه طباطبایی و… اشاره کرد که یک تنه جور یک جامعه را می کشیدند. این کمبود و نقصان را ما در حوزه مدیریت فرهنگی شهرها و نهادهای فرهنگی با تمام وجود احساس می کنیم.

امروزه هم در حوزه مدیریت فرهنگی شهرها به طور جدی به تولید ایده و نظریه برای رفع آسیب های اجتماعی و فرهنگی شهر نیازمندیم. سینما، تئاتر و سریال های ما نیز با کمبود فیلمنامه که خود مبتنی بر رمان، داستان و قصه است، روبه رو شده اند و از کیفیت قابل قبولی در حوزه تقویت زیرساخت های فرهنگی برخوردار نیستند. برای تغییر رفتار و فرهنگ سازی در زمینه اقتصادی و مشارکت عمومی مردم در این عزم ملی و نیز برای تغییر الگوهای رفتاری و الگوی مصرف در حمایت از تولید ملی، ناگزیر به تولید فرهنگ ملی هستیم.

اهل فرهنگ نیز دارای کار و سرمایه هایی هستند که احتیاج به حمایت جدی دارند تا در یک رابطه نزدیک و منطقی، دو حوزه نیاز انسان ها یعنی نیازهای اقتصادی و فرهنگی به شکوفایی و باروری برسد. حمایت از تولید ملی فرهنگ و کار و سرمایه های اهل فرهنگ باید در چارچوب شعار امسال مورد حمایت جدی نهادها و مسئولان مربوطه قرار گیرد. مدیریت شهرها در حوزه فرهنگی و اجتماعی در حد توان و بضاعت خود باید از تولیدات و کار و سرمایه اهل فرهنگ حمایت کنند تا از این مسیر به فرهنگ سازی و در نتیجه مشارکت عمومی در تحقق شعار امسال کمک نماید.

بدون شک غفلت از رونق فرهنگی به مرگ رونق تولید منجر خواهد شد و برای توسعه و پیشرفت تولید چاره ای جز گذر از رونق فرهنگی نداریم که این مهم هم این روزها حال و روز خوشی ندارد و از فرهنگ اجتماعی گرفته تا فرهنگ کار و اشتغال می لنگد و نیازمند تغییرات اساسی در بخش فرهنگ فضای کسب و کار و حمایت ازاین بخش هستیم.

رونق تولید بدون رونق فرهنگ معنا پیدا نمی‌کند؛ مدیران استانی و کشوری مطمئن باشند به تنهایی و بدون کمک تولیدات و رونق فرهنگی و همراهی نویسندگان، هنرمندان، فرهنگیان، نخبگان، صاحب نظران و اصحاب رسانه نخواهند توانست نقش اثرگذاری را در شکل‌گیری اهداف دستگاه مربوطه در سطح جامعه به شکل موفق داشته باشند و باید بودجه فرهنگی استان و حمایت از تولیدات فرهنگی را در دستور کار خود قرار دهند تا به راحتی بتوان از مسیر رونق تولید گذشت.

در هر جای دنیا و هر حوزه ای وقتی به هنرمند و صاحب فکر و ایده توجه نشود و هنرمندان و صاحبان قلم و اندیشه به بازی اقتصادی کشیده نشوند قطعا فرهنگ تولید دستخوش چالش و بحران جدی خواهد شد و جنگ نرم دشمن برنده میدان رونق تولید و فرهنگ خواهد بود و عواقب ناخوشایندی در عرصه های مختلف ببار می آورد، اگر چه مباحثی مثل آب، راه، جاده و…اولویت و دغدغه های اولیه مسئولین باید باشد، اما این نکته را فراموش کرده ایم که « اسب تروآ » ناتوی فرهنگی غرب دیگر پشت دیوار و دروازه های شهر منتظر نمی ماند تا جذابیت و هیبت نادیده ی مهمانی شبانه را برگزار نماید. بلکه بر موج و رسانه سوار و خانه های تک تک مارا در می نوردد و راهی جز حمایت از فرهنگ و توسعه بخش فرهنگی و تولیدات این حوزه که رسانه ها هم جزیی از آن هستند، نداریم و غفلت از فضای فرهنگی و تولیدات فرهنگی در انحا مختلف می تواند ضربات جبران ناپذیری بر پیکیره جامعه وارد آورد و حتی به کاهش اعتماد مردمی هم بیفزاید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۴۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، محمدعلی اسکندری سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاشکند در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران تردیدی در صیانت از ارزش های اسلامی نداشته و ایثارگرانه در خط مقدم دفاع از اسلام و مسلمانان بوده است.

وی افزود: فتنه انگیزی، اختلاف افکنی و انشقاق در جهان اسلام، از برنامه های راهبردی آمریکا و اسرائیل بوده و آنها هیچ وقت خیرخواه ملت های مسلمان نبوده و نخواهند بود. حال آنکه تقریب مذاهب، همواره با جدیت توسط جمهوری اسلامی ایران، پیگیری و اجرایی شده است.

نورالدین خالق نظراف مفتی اعظم ازبکستان نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن روند مناسبات دوجانبه میانه در تمامی زمینه ها گفت: دین، فرهنگ و اشتراکات ازبکستان و ایران، عاملی مهم برای تعمیق مناسبات دو طرف است.

وی افزود: با توجه به توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه نسخ خطی زبان فارسی، از همکاری در زمینه تحقیقات قرآنی و نسخ خطی قرآنی استقبال می کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • ارتقاء رونق تولید و بهره روری با حمایت از کارگران
  • حمایت از کارگران رونق تولید و بهره‌روری را ارتقا می‌دهد
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • ‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است