Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول‌نیوز - نخست وزیر عراق گفت که کشورش به زودی یک قرارداد انرژی ۳۰ ساله ۵۳ میلیارد دلاری با اکسون موبیل آمریکا و پتروچاینا امضا می کند.


عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق گفت که کشورش به زودی یک قرارداد انرژی 30 ساله 53 میلیارد دلاری با اکسون موبیل و پتروچاینا امضا می کند. وی هرگونه ارتباط بین این پروژه بزرگ و مجوز آمریکا به عراق برای تجارت با ایران را رد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عراق انتظار دارد 400 میلیارد دلار طی 30 سال اجرای این قرارداد به دست آورد.

این پروژه بزرگ جنوبی شامل توسعه میادین نفتی نهر بن عمر و ارتاوی می‌شود که تولید را از این میادین به 500 هزار بشکه در روز از 125 هزار بشکه فعلی می رساند.

سفیر ایران در لندن در روز دوشنبه گفته بود که آمریکا به عراق معافیتی برای معامله اقتصادی با ایران می دهد و در عوض یک قرارداد نفتی با بغداد امضا می کند.

عبدالمهدی در مورد موانع نهایی کردن این قرارداد گفت:« مذاکرات بین وزارت نفت عراق و اکسون موبیل و پتروچاینا بر چگونگی تقسیم سود این پروژه در صورت افزایش یا کاهش قیمت نفت تمرکز دارد».

وی اضافه کرد:« این قرارداد 30 ساله است و این جزئیات مالی حساس هستند و باید بیشتر در مورد آنها مذاکره شود».

عراق دومین صادر کننده نفت اوپک است و مدت‌هاست قصد دارد تولیدش را تقویت کند.  تولید نفت عراق دهه ها به خاطر جنگ و تحریم محدود شده بود. چنین پروژه‌هایی مزایایی ارزشمند برای شرکت‌های نفت بین‌المللی در جهان دارند. قرار داد اولیه موفقیتی بزرگ برای طرح های توسعه ای اکسون موبیل در عراق است.

عراق همچنین یکی از کشورهای جهان است که هم با ایران رابطه دوستانه دارد و هم با آمریکا. تهران و واشنگتن دشمن هم هستند و متحد بغداد.

اکسون موبیل و پتروچاینا  یک پروژه برای آبرسانی به چاه های نفت در جنوب عراق دارند و قرار است خط لوله های جدید صادراتی بسازند. هدف این پروژه همچنین  تولید 100 میلیون فوت مکعب در روز گاز طبیعی از میادین ارتاوی و بن عمر است.

عراق از ایران نفت وارد نمی کند ولی یک معافیت از واشنگتن برای واردات گاز طبیعی ایران گرفته است.

یک مقام ارشد نفتی عراق گفت:« تحریم‌های آمریکا علیه کشورهایی هستند که فقط نفت ایران را می خرند و عراق هیچ نفتی از ایران وارد نمی کند .برای گاز تا جایی که من میبینم هیچ محدودیتی وجود ندارد .معافیت خرید گاز همچنان برقرار است».

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: نفت عراق اکسون موبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۶۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰

به گزارش خبرگزاری مهر رئیس گروه بانک توسعه اسلامی گفت: جهان به راه‌حل‌های بلندمدت و پروژه‌های زیرساختی پایدار نیاز دارد، زیرا شکاف تأمین مالی زیرساخت‌های جهانی تا سال ۲۰۴۰ حدود ۱۵ تریلیون دلار برآورد می‌شود.

محمد الجاسر در نشست سالانه بانک و رویداد جشن طلایی در ریاض پایتخت عربستان سعودی گفت که تأمین مالی این پروژه‌های زیرساختی پایدار، مستلزم تغییر پارادایم است.

وی گفت: مکانیسم‌های سنتی تأمین مالی عمومی برای برآوردن تقاضای رو به رشد برای پروژه‌های زیربنایی مناسب نیست و جهان برای رسیدگی به این چالش‌ها و بودجه کافی برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت، نیاز به رویکردی جدید دارد.

الجاسر بیان کرد: این جایی است که بانک اسلامی به‌عنوان پرتویی از نور ظاهر می‌شود و اصول مبتنی بر دارایی و اشتراک ریسک آن کاملاً با نیازهای کشورهای کمتر توسعه یافته برای پروژه‌های زیرساختی بلندمدت هماهنگ است.

رئیس گروه بانک توسعه اسلامی افزود: «علاوه بر این، بانک اسلامی با تاکید بر مسئولیت زیست محیطی، کاملاً در موقعیتی است که از این تلاش‌ها حمایت کند».

همچنین یادآوری کرد که در پنج دهه گذشته، بانک از امور مالی اسلامی دفاع کرده است. او می‌گوید استراتژی ما حول محور ایجاد مشارکت‌های قوی، تقویت بازارهای مالی و توانمندسازی بخش خصوصی است.

رئیس گروه بانک توسعه اسلامی معتقد است که جهان بر سر تقاطع ایستاده است. همه‌گیری کووید -۱۹ آسیب‌پذیری‌ها را در زیرساخت‌ها آشکار و منابع عمومی را تخلیه کرد همچنین پیشرفت توسعه را معکوس کرد.

الجاسر گفت: «یک سوم کشورهای کم‌توسعه‌یافته در حال حاضر بدتر از دوران پیش از همه‌گیری هستند. بدون اقدام فوری، چشم‌انداز توسعه آنها می‌تواند بدتر شود».

همچنین تاکید کرد کشورهای کمتر توسعه یافته دارای پتانسیل اقتصادی فوق العاده در انتظار آزادسازی هستند.

وی با بیان اینکه تقویت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اجتماعی و فیزیکی برای کاهش فقر، ارتقای سلامت و آموزش و ایجاد اشتغال کلیدی است، افزود: این مورد تاب‌آوری در برابر شوک‌های آینده مانند همه‌گیری و تغییرات آب‌وهوایی را تقویت می‌کند.

کد خبر 6090673 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مشارکت ۵ میلیارد دلاری قرارگاه خاتم‌ با خارجی‌ها
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فیلترینگ یا فروش تیک‌تاک را امضا کرد
  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است
  • آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد
  • قرارداد ۶میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین