Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@02:52:05 GMT

ایران در کوتاهترین زمان ۱۹۰ هزار سو تولید می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۲۲۱۰

ایران در کوتاهترین زمان ۱۹۰ هزار سو تولید می‌کند

حسن عابدینی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود به برخی توانایی‌های کشورمان در صنعت هسته‌ای اشاره کرد.

به گزارش مشرق، صبح امروز شورای عالی امنیت ملی با صدور بیانیه‌ای خطاب به کشورهای عضو برجام تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از امروز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف می‌کند؛ در بیانیه شورای عالی امنیت ملی کشورمان که طی نامه‌های جداگانه نیز از سوی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی به سران کشورهای عضو برجام اعلام شده؛ به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی فرصت داده شده، و تاکید شده است: "در هر زمان که خواسته‌های ما تأمین شود؛ ما نیز به همان میزان اجرای مجدد تعهدات متوقف شده را از سر خواهیم گرفت، اما در غیر این صورت، جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

به دنبال این مسائل مطرح شده اخیر، حسن عابدینی کارشناس مسائل سیاسی، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود به برخی توانایی‌های کشورمان در صنعت هسته‌ای اشاره کرد و نوشت:

" جمهوری اسلامی ایران در صورت بکارگیری ماشین‌های سانتریفیوژ IR۶ می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن به توان تولید ۱۹۰ هزار سو دست پیدا کند.

۱۹۰ هزار سو معادل یک سال سوخت برای نیروگاه اتمی بوشهر است. سو (S.W.U) مخفف عبارت Separative Work Unit است. این واحد اندازه گیری برای سنجش مقدار کار لازم برای جداسازی ایزوتوپ سبک‌تر اورانیوم (U-۲۳۵) از ایزوتوپ سنگین‌تر آن (U-۲۳۸) در اورانیوم طبیعی است. سانتریفیوژ IR۶ که تست مکانیکی با موفقیت روی ان اجرا شده است در ۲۰ فروردین سال ۸۹ رونمایی شد. این ماشین یک دهه گذشته زیر بار تست‌های همراه با گاز بوده است.

ایران هم اکنون در سالنی در سایت غنی سازی شهید احمدی روشن (نطنز) روزانه امکان ساخت حدود ۶۰ ماشین IR۶ دارد. توان هر یک از این سانتریفیوژها حدود ۱۰ سو است. یعنی میزان غنی سازی هر یک از این ماشین‌ها با ۱۰ ماشین نسل اول که هم اکنون در نطنز و فردو نصب است برابری می‌کند.

به دیگر سخن با بهره گیری از سانتریفیوژهای IR۶ ماهانه امکان تولید ۱۸۰۰۰ سو فراهم است. طبعاً اگر ۱۱ ماه فقط همین سالن کار کند زمینه تولید افزون بر ۱۹۰ هزار سو فراهم می‌شود. دانشمندان هسته‌ای نوع جدیدی از سانتریفیوژهای دیگر با نام IR۸ هم ساخته‌اند که در حال ازمایش است. قدرت هر یک از این سانتریفیوژها افزون بر ۲۰ سو است.

این ماشین‌ها چنانچه به بهره برداری صنعتی برسند با حدود ۹ هزار دستگاه می‌توان به ظرفیت ۱۹۰ هزار سو رسید. کاری که با ۱۹۰ هزار سانتریفیوژ IR۱ شدنی است. ارتفاع هر یک از سانتریفیوژهای نسل جدید حدود سه و نیم متر است که در فردو امکان سرپا کردن افزون بر ۱۵۰۰ ماشین نسل جدید با ظرفیت ۳۰ هزار سو وجود دارد. سایت شهید علیمحمدی (فردو) از این بابت در نقطه کانونی قرار دارد که از مصونیت راهبردی برخوردار است. این سایت که در ۸۰ تا ۹۰ متری زیرزمین قراردارد پوشانده شده است که نفوذ ناپذیر و صدمه رساندن به آن تقریباً محال است. "

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی بازار سکه و ارز انرژی هسته ای اینستاگرام توافق هسته ای حسن عابدینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۲۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، علاقه‌مندان به سینمای مستند و همکاری با مرکز گسترش می‌توانند از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با ورود به سامانه ثبت طرح درdefc.ir (بخش تولید) طرح خود را ثبت کنند.

پیگیری وضعیت بررسی طرح‌ها و نتایج در سامانه مرکز و صفحه شخصی امکان‌پذیر است.

اولویت‌های مرکز گسترش در حمایت آثار به شرح زیر است:

خانواده و جمعیت

محیط زیست، مدیریت انرژی، حیات وحش

طرح مسایل اجتماعی، پرسشگری، مطالبه‌گری

پیشرفت و تولید در کشور

طرح‌هایی که در قالب این اولویت‌ها نباشند اما با معیارهای تولید و حمایت در مرکز گسترش همخوانی داشته باشند، فرصت ساخت را به دست خواهند آورد، همچنین طرح‌هایی که دارای دمو باشند، در اولویت بررسی قرار خواهند گرفت.

کد خبر 6093787 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست
  • آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند
  • زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • چپ‌کردن عجیب ماشین چینی توی کوچه! (فیلم)
  • ماشین دودی ؛ نخستین لکوموتیو ایران
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)