Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@20:37:24 GMT

مرمت ابنیه تاریخی را به خود مردم واگذار کنیم

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۲۷۱۲

مرمت ابنیه تاریخی را به خود مردم واگذار کنیم

استاندار خراسان رضوی گفت: مرمت ابنیه تاریخی را می‌توانیم بر عهده خود مردم بگذاریم.

به گزارش ایسنا، علیرضا رزم حسینی صبح امروز در کارگروه گردشگری استان که در محل دفتر استاندار برگزار شد اظهار کرد: میراث فرهنگی و صنایع دستی صنعتی پول‌ساز، کم‌هزینه و پراشتغال است. ما در ایران کمتر به این صنعت توجه کرده‌ایم یعنی اگر توجه کافی را به این حوزه داشتیم سهم آن اشتغال بسیار بالا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ما در حوزه گردشگری با سرمایه کم می‌توانیم به میزان بالایی شغل دست پیدا کنیم که در حوزه صنعت با هزینه بسیار بالایی این میزان به دست خواهد آمد.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: برای ارتقاء در این حوزه چند کار را باید انجام دهیم؛ اولاً باید کلیه اماکن میراثی که قابل مرمت هستند را با مکان فهرست بندی کنید و این فهرست را به ما بدهید بعد ما می‌گوییم که چه اقداماتی انجام بدهند و چه کسانی بیایند.

رزم حسینی گفت: ممکن است بتوانیم آن را در برنامه‌‎ای که استان برای فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش صنعت معدن و تجارت و گردشگری دارد در معرض دید قرار بدهیم. مثلاً بگوییم در حوزه میراث فرهنگی 500 ابنیه قابل مرمت و فاخر داریم، هر کس می‌خواهد بهره‌برداری آن‌ها را برعهده بگیرد و خودش آن را بازسازی کند. افراد زیادی هستند که حاضرند این کار را برعهده بگیرند. تا حداکثر یک ماه آینده این فهرست را به ما بدهید تا ما برنامه ریزی انجام بدهیم.

رزم حسینی ادامه داد: دوم فهرست طبیعت‌گردی را نیز ظرف یک ماه آینده به ما بدهید تا ما بسته‌های مربوط به آن را آماده کنیم. در صنایع دستی نیز روی خوداشتغالی و شغل خرد تمرکز کرده‌ایم، این موارد را به هر میزانی که شناسایی کرده‌اید ارائه بدهید. بعضاً می‌شود صنایع جدید را نیز ایجاد کرد. سایر استان‌ها و کشورها با یک رشته جدید برای تولید به این‌جا بیایند. قرار نیست مثلاً یک محصول خاصی مانند نمد مالی تولید کنند بلکه ممکن است بتوانید یک کار دیگر نیز در اینجا انجام بدهید. ما قصد ایجاد شغل داریم.

وی گفت: می‌توانید جشنواره‌های خیلی خوبی را در استان احیا کنید از جمله جشنواره زعفران، سنگ فیروزه، نمد مالی و تولیدات سوغات هم در حوزه صنعت، معدن و تجارت هم در حوزه کشاورزی یا صنایع دستی. مثلاً باید برای فیروزه نیشابور یک جشنواره سالانه در تقویم استانی بیاید که این جشنواره در نیشابور و با عنوان سنگ فیروزه برگزار می‌شود، به صدا و سیما نیز اعلام کنید. این جشنواره نیز باید برنامه داشته باشد و تنها یک مراسم عمومی و برنامه سخنرانی نباشد. 

استاندار خراسن رضوی اضافه کرد: در شهر مشهد نیز شهردار و فرماندار باید ببینند چه اقدماتی می‌توان انجام داد. این جشنواره‌ها بسیار خوب است چون باعث می‌شود متولیان امر تولید خود را تقویت کنند، در کار خود بازنگری کنند، رشته‌های مختلفی را دنبال کنند، بعضاً می‌توانند آن را ثبت جهانی نیز بکنند همانطور که ما این کار را در بخش‌هایی دیگر انجام داده‌ایم. زمانی که چیزی ثبت جهانی می‌شود و در بسته گردشگری جهانی قرار می‌گیرد افرادی که علاقه‌مندند استعلام می‌کنند و می‌بینند که مثلاً یک گلیم در فلان مکان ثبت جهانی شده، تور برگزار می‌کنند و برای بازدید می‌آیند.

رزم حسینی در خصوص موضوع سوغات گردشگر و اقتصاد گردشگر، عنوان کرد: در حال حاضر واقعاً نمی‌دانیم بالاخره زائر یا گردشگری که به مشهد می‌آید چه می‌خرد؟ ما باید خودمان سوغات زائر مشهد را با بسته بندی‌هایی شیک برای او تهیه کنیم. اکنون ما به صورت دقیق نمی‌دانیم که سوغاتی که زائران می‌خرند چیست؟ چقدر خارجی و چقدر داخلی است؟ در طبقات مختلف اجتماعی سوغات براساس قدرت خرید مردم چیست؟ روی این زمینه فکر کنید که آیا می‌توان سوغات مشهد را احیا کرد؟ از طریق تولیدات داخلی این کار انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر سرمایه‌گذاران ما گرفتار بروکراسی و کاغذبازی هستند. در سطح ملی روسای قوا و بعضاً وزرا می‌گویند ما همه چیز می‌دهیم، همه کار می‌کنیم، آمادگی داریم و... . اکنون نیز با آقای رسولیان، معاونت اقتصادی، از دو هفته پیش گفته‌ایم و با برخی مدیران نیز جلسه می‌گذارم اگر اختیارات در سطح استانی نیست روسای قوا، رئیس جمهور و سایر روسا نیز گفته‌اند ما آمادگی داریم یعنی مثلاً جلسه‌ای با وزیر برگذار کنیم و توافق کنیم که این اختیارات خاص در خراسان به وجود آید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استاندار خراسان رضوی مرمت ابنیه تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۲۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد

فرارو- کانال‌های آب زیرزمینی که قرن‌ها آب شرب ساکنان شهر یزد ایران را تامین می‌کردند، اکنون در خدمت گردشگری هستند. این کانال‌ها که در شهر یزد واقع شده و نیاز آبی مردم محلی را تامین می‌کند، توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند.

به گزارش فرارو، خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی نوشت: شهر یزد با قرار گرفتن در منطقه مرکزی کشور ایران و محصور در میان کویرها، ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. با توجه به قرار گرفتن شهر تاریخی در میان کویر و کمبود آب در منطقه، مشکل تامین آب شرب مردم محلی همواره در دستور کار قرار دارد.

علاوه بر دشواری رساندن آب‌های زیرزمینی از مناطق اطراف به سطح، انتقال آب از محیط‌های دور بیابان به شهر بدون از بین رفتن باعث شده است تا مردم منطقه به دنبال راه حل‌های مختلف و یافتن راه حل باشند.

مردم منطقه ترجیح می‌دادند آب را از طریق تونل‌های حفر شده در زیر زمین به شهر برسانند تا اینکه آب را به سطح زمین برسانند. این کانال‌های آب زیرزمینی که در اصطلاح محلی «قنات» نامیده می‌شود، صد‌ها سال نیاز آبی مردم منطقه را تامین می‌کرد.

هنگام ورود به شهر با هواپیما، قنات‌ها توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کند. این اشکال که در نگاه اول قابل درک نیستند، تهویه کانال‌های آبی حفر شده در زیر زمین و گاهی به عمق ۴۰ متر را تشکیل می‌دهند.

تقریباً در هر صد متر کانال آب یک هواکش وجود دارد. این هواکش‌ها هم برای تهویه تونل و هم برای تامین فشار لازم برای جریان آب مهم هستند.

از آنجایی که کانال‌ها در زیر زمین عمیق هستند و زمین سخت‌تر است، تلفات آب در زمین‌های شنی در اینجا به حداقل می‌رسد و آب سرد می‌ماند.

تونل‌هایی که از کوه‌های تقریباً ۷۰ کیلومتری شروع می‌شوند، از شهر عبور می‌کنند. از آنجایی که آب به سطح زمین نمی‌آید، قرن‌هاست که مردم منطقه با پایین آمدن به کانال‌ها از طریق تونل‌ها و پله‌های بزرگ حفاری شده، نیاز خود را تامین می‌کنند.

آب اضافی عبوری از کانال‌ها که عمق آن از کوه‌ها به سمت شهر کاهش می‌یابد، در نواحی جنوبی به سطح زمین می‌رسد و برای تامین نیاز آبی نقاط دیگر و در برخی نقاط در کشاورزی استفاده می‌شود.

این کانال‌های آبی که در دوران معاصر با توسعه سیستم پمپاژ، لوله گذاری آب و انتقال آب از رودخانه زاینده رود اصفهان به یزد کم اهمیت شده‌اند، هرچند از تعداد آن‌ها کاسته شده است.

اکثر قنات‌ها که به اندازه گذشته مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، به دلیل سیلاب‌هایی که به مرور زمان رخ داده است، با حمل خاک و پر شدن بسته شده اند.

کانال‌های آب زیرزمینی در مرکز شهر هم اکنون برای بازدید گردشگران باز نگه داشته شده اند و روزانه صد‌ها گردشگر از این کانال‌ها بازدید می‌کنند.

بازدیدکنندگان از شهر نه تنها محل برداشت مردم و محوطه انباری که آب به کانال‌های مختلف منتقل می‌شود را می‌بینند، بلکه این فرصت را دارند که در کانال طولانی با ارتفاع یک و نیم متر قدم بزنند.

ابراهیم کاظم نژند، مدیر پایگاه قنات‌های جهانی زارچ و حسن‌آباد مهریز یزد در خصوص کانال‌های آبی اظهار داشت که کانال موردنظر برای بازدید گردشگران بازسازی شده است.

وی با بیان اینکه قرن هاست که مردم از آب زارچ بهره‌مند بوده اند، گفت: قنات زارچ که در آن قرار داریم ۳۰ متر زیر شهر تاریخی یزد است که این کانال ۷۲ کیلومتر طول دارد و با این ویژگی به عنوان طولانی‌ترین کانال آب زیرزمینی در جهان در یونسکو به ثبت رسیده است.

کاظم نژند با بیان اینکه زارچ از دو قسمت تشکیل شده است، گفت که زارچ ۳ سال پیش برای بازدید گردشگران ایرانی و خارجی بازگشایی شد. این کانال که قدمت آن به دوره ایلخانی می‌رسد، ۸۰۰ سال قدمت دارد و شبانه روز باز و قابل تردد است.

محمود نصیری که از استان البرز برای دیدن قنات‌های آب تاریخی به یزد آمده است، می‌گوید: برای اولین بار برای دیدن کانال‌های آب به یزد آمدم، فکر می‌کردم چگونه است، چگونه این مکان را هزار سال پیش ساخته اند. بسیار جالب بود و از دیدن آن لذت بردم. تجربه خوبی بود.

دیگر خبرها

  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • (تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری