Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@02:04:54 GMT

آیا خوردن برنج برای بیماران دیابتی ضرر دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۶۲۲۲

آیا خوردن برنج برای بیماران دیابتی ضرر دارد؟

بیماری دیابت به شرایطی گفته می‌شود که بدن در تولید یا استفاده از انسولین مشکل داشته باشد. در نتیجه، بدن به طور موثر قند خون یا گلوکز را ذخیره یا استفاده نمی‌کند.

از آنجاییکه گلوکز بدن از غذا‌هایی که حاوی کربوهیدرات هستند تامین می‌شود، ممکن است این سؤال پیش بیاید که آیا افراد دیابتی برنج بخورند یا نه؟.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



افراد مبتلا به دیابت لازم نیست که از همه‌ی کربوهیدرات‌ها اجتناب کنند، اما باید درباره نوع و مقدار کربوهیدرات مصرفی خود دقت کنند.

برنج انواع مختلفی دارد، بعضی از آن‌ها ممکن است بهتر و سالم‌تر از سایر انواع برنج باشند. برنج میزان کربوهیدرات بالایی دارد، اما برخی از انواع آن، مانند برنج قهوه ای، یک دانه کامل هستند، افراد مبتلا به دیابت باید حداقل نیمی از کربوهیدرات روزانه‌ی خود را از دانه‌های کامل دریافت کنند.

دانه‌های کامل حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای هستند که مدت زمان بیشتری در بدن باقی می‌مانند وهمین مورد باعث کاهش خطر ابتلا به قند می‌شود.

یکی دیگر از موارد مهم در انتخاب نوع برنج، تعداد کربوهیدرات‌های موجود در آن است. برنج قهوه‌ای یک منبع خوب از کربوهیدرات و فیبر پیچیده است، اما انواع دیگر برنج برای افراد دیابتی چندان مفید نیستند.

یک سوم فنجان برنج قهوه‌ای معمولی، پخته شده حاوی حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات و کمی بیش از ۱ گرم فیبر دارد. برنج سفید دارای همان مقدار کربوهیدرات است، اما حاوی فیبر کمتر و مواد مغذی کمتری است.

برنج می‌تواند بخشی از یک رژیم سالم برای افراد مبتلا به دیابت باشد تا زمانی که به اندازه مناسب مصرف شود.
منبع: شفقنا

منبع: پارسینه

کلیدواژه: برنج دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۶۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید

به گزارش هلث، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، وعده غذایی حجیم برای صبحانه که سرشار از پروتئین و کربوهیدرات باشد با کاهش وزن مرتبط است.

در این تحقیق افراد به رژیم کم کالری و کم کربوهیدرات در طی روز پایبند بودند. افرادی که از این رژیم پیروی کردند، چهار برابر بیشتر از افرادی که رژیم استاندارد کم کربوهیدرات در طول روز داشتند، وزن کم کردند.

دکتر دانیلا یاکوبوویچ و همکارانش نشان دادند که موفقیت این رژیم غذایی در درازمدت به توانایی آن در ایجاد احساس سیری و کاهش میل به کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها مرتبط است. در این تحقیق ۹۴ زن چاق غیرفعال شرکت و به ۲ گروه تقسیم شدند تا مشخص شود که صبحانه مملو از پروتئین و کربوهیدرات موثرتر از رژیم سخت کم کربوهیدرات است یا خیر.

رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات حاوی ۱۰۸۵ کالری در روز بر اساس ۷۸ گرم چربی، ۵۱ گرم پروتئین و ۱۷ گرم کربوهیدرات بود. برای شرکت‌کنندگانی که از این رژیم استفاده می‌کردند، صبحانه کوچکترین وعده غذایی در طول روز بود که حاوی فقط ۲۹۰ کالری بود.

افرادی که رژیم گرفتند می‌توانستند برای صبحانه شیر، تخم مرغ، گوشت، میوه، غلات و نان مصرف کنند اما میزان کربوهیدرات فقط هفت گرم و پروتئین ۱۲ گرم بود. گروه رژیم غذایی با صبحانه حجیم، روزانه ۱۲۴۰ کالری متشکل از ۹۷ گرم کربوهیدرات، ۹۳ گرم پروتئین و ۴۶ گرم چربی مصرف کردند. صبحانه آنان ۶۱۰ کالری حاوی ۵۸ گرم کربوهیدرات، ۴۷ گرم پروتئین و ۲۲ گرم چربی بود. ناهار  ۳۹۵ کالری، حاوی ۳۴ گرم کربوهیدرات، ۲۸ گرم پروتئین و ۱۳ گرم چربی و شام  ۲۳۵ کالری گرم، پنج گرم کربوهیدرات، ۱۸ گرم پروتئین و ۲۶ گرم چربی بود.

دوره تحقیق هشت ماه بود که چهار ماه اول بر کاهش وزن و چهار ماه آخر بر حفظ وزن متمرکز بود. گروه سختگیرانه کم کربوهیدرات ۲۸ پوند (۱۲.۷ کیلوگرم) و گروه صبحانه حجیم ۲۳ پوند (۱۰.۵ کیلوگرم) وزن کم کردند.

با این حال، در هشت ماهگی، کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشتند،  وزن آنان ۱۸ پوند (۸.۲ کیلوگرم) اضافه شد، در حالی که کسانی که رژیم غذایی صبحانه حجیم داشتند، وزن خود را کاهش دادند و ۱۶.۵ پوند (۷.۵ کیلوگرم)   وزن کم کردند.

به‌طور متوسط، کسانی که صبحانه حجیم مصرف کردند ۲۱ درصد از وزن خود را از دست دادند، اما کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشتند، تنها ۴.۵ درصد وزن کم کردند. علاوه بر این، شرکت‌کنندگان پس از مصرف صبحانه حجیم احساس سیری بیشتری کردند و هوس کمتری به کربوهیدرات و شیرینی نشان دادند.

دکتر یاکوبوویچ گفت: بیشتر نتایج تحقیقات کاهش وزن مشخص کرده‌اند که رژیم غذایی با کربوهیدرات بسیار کم، روش خوبی برای کاهش وزن نیست زیرا میل به کربوهیدرات‌ها را تشدید  و متابولیسم را کند می‌کند. در نتیجه، پس از یک دوره کوتاه کاهش وزن، بازگشت سریع به چاقی وجود دارد.

وی معتقد است که رژیم غذایی با صبحانه حجیم کارایی دارد زیرا او بیش از ۱۵ سال است که با موفقیت از این برنامه غذایی برای بیماران خود استفاده کرده است. صبحانه حجیم اشتها را تحت کنترل نگه می‌دارد و میل به مواد قندی یا نشاسته‌ای مانند شیرینی، دسر، سیب زمینی، پاستا و نان را کاهش می‌دهد. همچنین حاوی میوه و سبزیجات بیشتری است که سطح ویتامین‌ها و فیبر مصرفی را افزایش می‌دهد.

وی افزود: تنها پنج درصد از رژیم‌های محدودکننده کربوهیدرات پس از ۲ سال موفق هستند. بیشتر رژیم‌های محدودکننده کربوهیدرات به انگیزه‌های اعتیادآور خوردن توجه نمی‌کنند.

نتایج این تحقیق در نشست سالانه انجمن غدد درون ریز در سانفرانسیسکو ارائه شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیگیری اقدامات انجام شده برای بیماران تالاسمی
  • صبحانه‌ای که می‌تواند وزنتان را ۴ کیلو کاهش دهد
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • ثبت ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه