Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@15:15:10 GMT

نقش مهم دانشگاه‌ها در کاهش آمار دانشجویان سیگاری

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۷۵۴۳

نقش مهم دانشگاه‌ها در کاهش آمار دانشجویان سیگاری

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، تعداد قابل اعتنایی از دانش‌آموزان بعد از ورود به دانشگاه به دلایل مختلفی با سیگار آشنا شده و استعمال دخانیات را آغاز می کنند، مخصوصا دانشجویانی که در شهری غیر از محل زندگی خود، پذیرفته شده و به ادامه تحصیل مشغول می شوند.

پیش از آن، پارامترهای مختلفی از جمله نظارت پدر و مادر، ترس از اطلاع خانواده و آشنایان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به عنوان عوامل بازدارنده قدرتمندی عمل کرده و فرد را از خطر اعتیاد در امان نگه میداشت؛ ولی آشنایی با محیط جدیدی به نام دانشگاه و قرار گرفتن در فضایی مانند خوابگاه های دانشجویی یا خانه های مجردی، احساس آزادی عملی کاذب به شخص منتقل کرده و تابوی استعمال سیگار را برای او می شکند.

بنا بر آماری که مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان در شهریورماه سال 95 ارائه داد، حدود 8.5 درصد دانشجویان بیش از 10 بار در سال قلیان و حدود 7 درصد دانشجویان بیش از 10 بار در سال سیگار مصرف می‌کنند. در همین راستا طرحی ملی به نام «سیمای زندگی دانشجویان» توسط معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوب شد تا متولی سلامت در کشور، آماری حداقل تقریبی از دانشجویان به‌ویژه در زمینه اعتیاد به دست بیاورد و نگاهی واقعی‌تر به سبک زندگی دانشجویان سراسر کشور پیدا کند.

دانشگاه ها و استادان زیادی از جمله دانشگاه کردستان، دانشگاه گیلان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گلستان و ... در سال‌های گذشته، تحقیقاتی در خصوص وضعیت مصرف سیگار بر اساس مدل مراحل تغییر در بین دانشجویان پسر، مقایسه میزان استعمال سیگار و قلیان در بین دانشجویان تربیت‌بدنی و غیر تربیت‌بدنی و حتی بین دانشجویان دختر و پسر انجام داده اند که نتایج نگران‌کننده‌ای نیز حاصل شده است.

بنابر تحقیقی که در دانشگاه کردستان صورت گرفته، از بین 1.1 میلیارد نفر سیگاری در دنیا، 80 درصد آنها در کشورهای کم‌درآمد یا کشورهایی که درآمد متوسطی دارند، زندگی می‌کنند و بخش قابل توجهی از این تعداد را دانشجویان تشکیل می‌دهند؛ اما نکته تأسف‌بارتر این‌که در محیط دانشگاه، برخوردی با دانشجویان سیگاری صورت نمی‌گیرد.

مشاهدات خبرنگار ایسکانیوز از محیط دانشگاه‌های بزرگ کشور از جمله تهران، علامه طباطبایی و صنعتی شریف، حکایت از آزادی دانشجویان برای استعمال دخانیات در محوطه دانشگاه دارد و حداکثر برخورد نیروهای حراست به تذکری برای رفتن به گوشه و کناری برای مصرف سیگار خلاصه می‌شود تا فقط ماجرا، وجهه علنی نداشته باشد!

از طرفی مصرف سیگار در میان دانشجویان دختر به شکل نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است و عدم برخورد با استعمال آن در محیط دانشگاه می‌تواند اثرات مخربی هم بر کیفیت تحصیلی دانشجویان و هم سبک زندگی آنها در آینده برای ازدواج و تربیت فرزند بگذارد.

حمید یعقوبی، مدیر کل مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت علوم چندی پیش در این باره گفت: «متأسفانه کشیدن سیگار در حال تبدیل شدن به یک اپوزیسیون اجتماعی و گاه یک ارزش در بین برخی گروه‌های دانشجویی است و باید اقدامات اساسی برای پیشگیری از استعمال دخانیات در دانشگاه‌ها به‌کار گرفت.»

به نظر می رسد مماشات مسئولان دانشگاه با استعمال دخانیات در محیط دانشگاه، تبعات جبران‌ناپذیری به جامعه دانشجویی وارد می کند. اگر برخوردی قاطع با دانشجویان صورت بگیرد و حداقل در محیط دانشگاه و خوابگاه های دانشجویی، اجازه مصرف سیگار به دانشجو داده نشود، می توان تا حد زیادی از آمار دانشجویان سیگاری کاست یا حداقل میزان مصرف سیگار روزانه هر دانشجو را کاهش داد.

انتهای پیام/

168 / 167 دانشجویان سیگاری مصرف سیگار در میان دانشجویان آمار دانشجویان سیگاری دانشجویان دختر سیگاری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشجویان سیگاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۷۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی

ایسنا/سیستان و بلوچستان در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در دانشگاه سیستان و بلوچستان پیرامون علل مهاجرت و پیامدها و راهکارهای پیشگیری از آن بحث و بررسی شد.

در دومین روز از برگزاری این همایش، چنگیز رحیمی عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز در زمینه "ساماندهی مدیریت خدمات مشاوره برای مدیران" و اسکندری عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در زمینه "راهکارهای حل چالش های روانی - اجتماعی دانشجویان، به ارائه سخنرانی پرداختند.

 باباپور عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز نیز درباره " علل مهاجرت و پیشگیری از آن اظهار کرد: برخی از کشورها تلاش دارند نخبگان و یا دانشجویان ما را به دلایل مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی و .. به مهاجرت وادار کنند که لازم است دانشجویان را نسبت به پیامدهای مهاجرت هوشیار کنیم.

وی همچین به تشریح چالش های ترویج سبک زندگی سالم پرداخت و گفت: با پیشگیری از افراط و تفریط در زمینه های مختلف می توانیم چرخ زندگی را متعادل کنیم.

پرسش و پاسخ شرکت کنندگان پیرامون مشاوره، سلامت و سبک زندگی از دیگر برنامه های دومین روز همایش ملی بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • بازداشت ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین در آمریکا به روایت آمار
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی