Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس تغذیه گفت: در ماه رمضان بهتر است از نوشیدن بیش از حد چای به خصوص چای پررنگ در وعده سحری خودداری کنید.به گزارش بلاغ،

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، ماه رمضان ماه نزول رحمت و برکات بی‌پایان پروردگار است و همانگونه که روح آدمی صیقل یافته و از گناهان پاک می‌شود جسم نیز به تبعیت آن باید از ناخوشی‌ها و بیماری‌ها پاک شود، به همین دلیل آشنا شدن با شیوه‌های تغذیه در ماه مبارک رمضان امری جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت و نقش تغذیه در این ماه بر کسی پوشیده نیست، روزه‌داری در کنار اجرای برنامه‌های غذایی صحیح امری ضروری است، توصیه‌های کاربردی و قابل اجرا را مدنظر قرار دهیم.

در این راستا خبرنگار فارس پای توصیه‌های کارشناس تغذیه و رژیم غذایی در اسلام آبادغرب نشست که ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: مطالعات متعددی نقش موثر روزه‌داری را بر سلامت نشان داده است.

زهرا سعیدی ادامه داد: در ماه مبارک رمضان نیز مانند سایر ایام سال پیروی از رژیم غذایی متنوع و متعادل برای تامین نیازهای تغذیه‌ایی شامل آب، املاح، ویتامین‌ها و مواد معدنی توصیه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در وعده غذایی سحر رعایت برخی اصول لازم، تصریح کرد: با توجه به طولانی بودن روز در ماه‌های فصل بهار که فاصله سحر تا افطار 16 - 17 ساعت می باشد، بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری ویژگی‌های وعده ناهار را داشته باشد،،همچنین توصیه می‌شود در وعده سحری مقدار مناسبی از سبزیجات مختلف شامل خیار، گوجه، کاهو ، سبزی خوردن و... مصرف شود.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: سبزیجات با تامین آب مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می‌کنند، در این وعده مصرف مواد غذایی شیرین به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، زیرا مواد غذایی شیرین سبب ترشح انسولین و ورود قند به داخل سلول‌ها و درنتیجه افت قند می‌شود، به این ترتیب افرادی که در وعده سحری از مواد حاوی قند ساده مانند شیرینی، شکلات و مربا  استفاده می‌کنند، زودتر گرسنه می‌شوند.

سعیدی در ادامه در خصوص وعده افطار، گفت: در شروع وعده افطار بهتر است، از نوشیدنی‌های گرم شامل شیر ولرم، آب ولرم یا چای کم‌رنگ استفاده و بعد از آن از غذاهای سبک و مختصر شامل گروه‌های لبنیات، نان و غلات و میوه و سبزی استفاده شود، نان و پنیر و سبزی، شیر گرم، فرنی، شیر برنج، سوپ کم چرب، انواع آش با حبوبات کم، حلیم بدون روغن بهترین مواد غذایی پیشنهادی در وعده افطار هستند.

وی با اشاره به وعده شام، گفت: توصیه می شود بین وعده افطار و شام حداقل نیم ساعت فاصله زمانی وجود داشته باشد و در این وعده مانند روزهای معمولی از مصرف غذاهای پرحجم پرکالری خودداری کرده و حتما از لبنیات و سبزیجات به میزان کافی استفاده شود.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی به وعده بین افطار و سحر اشاره و بیان کرد: بهتر است در فاصله زمانی افطار و سحر از انواع میوه‌ها که حاوی مواد مغذی مفید برای سلامت بدن است استفاده شود، از جمله میوه‌هایی مناسب در این زمان میتوان سیب، گلابی، آلو، میوه های خشک و توت فرنگی را نام برد که به آهستگی هضم می‌شوند و سبب داشتن احساس سیری می‌شود، همچنین توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از افطار و تا قبل از  خواب به تدریج چای کم‌رنگ، انواع میوه و سایر مایعات به ویژه آب نوشیده شود.

وی افزود: مصرف آب سرد در شروع افطار عادت غذایی غلط و رایج در ماه رمضان است، لذا مصرف نوشیدنی‌های گرم مانند آب ولرم، چای کم‌رنگ، و یا شیرگرم همراه مقدار کمی خرما یا کشمش سبب کنترل اشت‌ها می‌شود و از پرخوری به هنگام افطار جلوگیری می‌کند و خرما در تنظیم قند خون بسیار مفید است، اما از مصرف بیش از حد آن باید خودداری شود.

سعیدی توصیه کرد: در وعده‌های افطار و سحر از پرخوری اجتناب شود و تا حد امکان از انواع شیرینی مانند زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی هستند خودداری شود، زیرا افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار اضافه وزن و چاقی را به دنبال خواهد داشت.

وی در خصوص مصرف زیاد آب نیز، گفت: مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار به دلیل اختلال در هضم مواد غذایی توصیه نمی‌شود.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: در ماه رمضان بهتر است از نوشیدن بیش از حد چای به خصوص چای پررنگ در وعده سحری خودداری کنید، زیرا چای سبب افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک‌های معدنی که بدن در طول روز به آن‌ها احتیاج دارد، می‌شود. 

وی گفت: مصرف تنقلات زیاد بین افطار و سحر معمولا تنقلات پرچرب و دیر هضم بوده و سبب می‌شوند که در هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش یابد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۲۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است

ایتنا - بر اساس پژوهشی که به‌تازگی منتشر شده است، گیاهخواری حتی در حد یک وعده غذای روزانه می‌تواند میزان آمونیاک مضر را در بزرگسالانی که کبدشان در اثر سیروز آسیب دائمی دیده است پایین بیاورد.
پژوهشگران به ۳۰ نفر که گوشت می‌خوردند همبرگری حاوی ۲۰ گرم پروتئین دادند.  به ۱۰ نفر آن‌ها برگر متشکل از گوشت خوک و گاو، به ۱۰ نفر گوشت گیاهی، و به بقیه برگر گیاهی لوبیا دادند. به شرکت‌کنندگان چیپس سیب‌زمینی کم‌چرب، نان سبوس‌دار و آب نیز داده شد، اما اجازه مصرف چاشنی و مخلفات نداشتند.

از شرکت‌کنندگان پیش و پس از غذا نمونه خون و ادرار گرفته شد، و نتایج نشان داد در افرادی که برگر گوشت مصرف کرده بودند میزان آمینواسیدهای دخیل در تولید آمونیاک و انسفالوپاتی کبدی بالاتر از کسانی بود که برگر غیرگوشتی خورده بودند.

انسفالوپاتی کبدی نوعی اختلال مغزی ناشی از آسیب کبدی شدید است.

وقتی بدن غذا را هضم می‌کند، باکتری‌های روده آمونیاک تولید می‌کنند. مواد پسماند معمولا در کبد تصفیه می‌شوند، اما کبدی که به‌شدت آسیب‌ دیده باشد نمی‌تواند این کار را انجام دهد، که سبب می‌شود این ترکیب‌ شیمیایی سمی در مغز تجمع کند.

به گفته پژوهشگران، باکتری‌های روده و برنامه غذایی روی سطح آمونیاک بدن تاثیر می‌گذارند.

این گروه پژوهشی با اشاره به ضرورت تحقیق بیشتر در مورد اثر برنامه‌ غذایی گیاهی روی سیروز کبدی و سطح آمونیاک، ابراز امیدواری کردند پزشکان افراد مبتلا به بیماری کبدی را ترغیب کنند پروتئین مورد نیاز بدنشان را به‌جای گوشت از گیاهان یا منابع لبنی تامین کنند.

دیگر خبرها

  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • قطعی برق در شادگان خوزستان؛ مردم از مصرف بی‌رویه خودداری کنند
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است