Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@02:36:52 GMT

خانواده ها از افطاری های پر زرق و برق پرهیز کنند

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۱۲۷۶۲

خانواده ها از افطاری های پر زرق و برق پرهیز کنند

ارومیه- ایرنا- نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: خانواده ها از دادن افطاری های اشرافی و پر زرق و برق خودداری کنند.

آیت الله عسگر دیرباز روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افطاری های اشرافی مغایر با آموزه های دینی و سبک زندگی ائمه معصومین به ویژه نبی مکرم اسلام است.
وی با بیان اینکه افطاری دادن مورد تاکید پیامبر اسلام و ائمه معصومین است، گفت: پیامبر اسلام و امیرالمونین (ع) همواره با غذای ساده افطاری می کردند و مهمتر از همه در افطاری با طبقات فقیر جامعه همسفره می شدند بنابراین این سیره آنان باید الگوی جامعه اسلامی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: در شرایط کنونی وقتی بسیاری از خانواده ها به سختی گذاران زندگی می کنند، شایسته جامعه اسلامی نیست که سفره های افطاری با غذاهای متنوع پهن شود.
رئیس دانشگاه جامع قم افزود: افطاری های آنچنانی و اشرافی وحدت و همبستگی اجتماعی را بر هم می زند و موجب ایجاد فاصله بین اقشار مختلف مردم می شود و به عبارتی وحدت اجتماعی را خدشه دار می کند.
وی افزود: از سوی دیگر مردم و به ویژه جوانان با مشاهده افرادی که مذهبی هستند ولی میهمانی ها و افطاری های پر زرق و برق می دهند، رفتار آنان را برخلاف دین می دانند و نگاهشان به آنان تغییر می یابد.
آیت الله دیربازافزود: افطاری های اشرافی بازتاب منفی در جامعه دارد و به اسراف و تبذیر و ریخت و پاش های فراوان موجب می شود؛ در حالی که این اعمال برخلاف سیره ائمه معصومین است.
آیت الله دیرباز تاکید کرد: نکته مهم دیگری که باید مورد توجه خانواده ها باشد، این است که خانواده ها برای دعوت به افطاری باید طبقات محروم و پائین جامعه را در اولویت قرار دهند و سعی کنند میهمان افطاری هایشان تنها فامیل و آشنا نباشد.
وی اظهار داشت: همچنین در افطاری دادن توجه شود غذای افطاری از مال حلال بوده و از آمیخته شدن آن با مال حرام خودداری شود.
به گزارش ایرنا، یکی از توصیه‌های رهبر معظم انقلاب پیرامون ماه مبارک رمضان، گسترش سنت افطاری‌های ساده در مساجد و خیابان‌هاست؛ چنانکه در خطبه های نماز عید فطر سال 1392 فرموده اند: «افطاری باید ساده باشد نه مسرفانه، بعضی‌ها به بهانه‌ افطار، حرکات و عمل مسرفانه انجام می دهند و به جای اینکه در ماه رمضان وسیله‌ای بشوند برای نزدیکی روحی به فقرا و مستمندان با این عمل، با این حرکت، خود را در لذات جسمانی غرق می کنند. نمی خواهیم بگوئیم که اگر در افطار کسی غذای مطبوعی مصرف کرد این کار ممنوع است نه، در شرع اینها ممنوع نیست، اسراف ممنوع است، زیاده‌ روی ممنوع است و ریخت‌ و پاش فراوانی که گاهی در اینجور مجالس انجام می گیرد ممنوع است».
براساس این گزارش در سال های اخیر افطاری های اشرافی توسط طبقات مرفه و در رستوران ها و هتل های مجلل برپا می شود چنانکه سالن ها و غذاهای ویژه با ارقام نجومی برای این افطاری ها در نظر گرفته می شود.
در حالی که فلسفه اصلی ماه مبارک رمضان درک و فهم زندگی طبقات پایین جامعه و رسیدگی به فقرا و صله رحم است.
8135/3072

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي افطاري نماينده خبرگان رهبري ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۲۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم تکریم و معارفه سرپرستان قدیم و جدید امور بانوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در این دانشگاه با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

طهرانچی در این مراسم با تأکید بر نقش «زنان» در «خانواده» اظهار کرد: زن در اجتماع و خانواده نقش محوری دارد؛ بنابراین زنان با حضور خود در جامعه و فعالیت‌های اجتماعی می‌توانند به حقوق خود واقف شوند و اگر آنان را از این حضور محروم کنیم، برخلاف تعالیم اسلامی عمل کرده‌ایم.

وی با تأکید بر پژوهش‌های جدی در حوزه زنان بر اساس تعالیم دین اسلام و فرهنگ ایرانی بیان کرد:‌ بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند. مولدبودن به معنای ساختن یک خط و یک حرکت فکری پایدارِ سالم نسل طیب بوده و در هر نهاد سازنده‌ای، عنصر زن مولد است.

مسئولان امور بانوان در هویت‌سازی دختران دانشجو وظیفه‌ای سنگین دارند

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده نیز با تأکید بر جایگاه نمایندگان حوزه زنان در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مسئولان و رابطان امور بانوان به‌عنوان ارتباط‌دهندگان دو نسل جوان و میان‌سال جامعه زنان در فرآیند هویت‌یابی و هویت‌سازی دختران دانشجو وظیفه‌ای سنگین به عهده‌دارند.

عاصمه قاسمی با تأکید بر هویت‌یابی و هویت‌سازی زن مسلمان ایرانی عنوان کرد: رابطان و مسئولان امور بانوان در واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی، هم وظیفه سازمانی را به عهده دارند و هم در خانواده و جامعه، انسان متعهدی هستند که باید بر پایه تعلیم و تربیت اجتماعی بین این دو مسئولیت خطیر، پیوند مناسب برقرار کنند.

طرح‌های حمایتی مقطعی جوابگوی نیاز بانوان شاغل نیست

معاون امور مدارس سمای استان اصفهان نیز با ارائه آمار بانوان شاغل در سطح مدارس سما بر نقش بی‌بدیل مدارس سما در امر تعلیم و تربیت تأکید کرد و توضیح داد: با توجه به توانمندی بانوان در حوزه‌های مدیریتی و اجرایی، طرح‌های حمایتی مقطعی جوابگوی نیاز بانوان شاغل در سمت‌های اجرایی نیست و این گروه از بانوان به دلیل صرف زمان کمتر، در کنار خانواده و به‌منظور جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، نیازمند بسته‌های حمایتی خانواده با توجه به مراحل مختلف زندگی هستند.

نفیسه حسین پور اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از توانمندی کافی در راستای ارائه خدمات نگهداری کودکان در سنین مختلف و برگزاری انواع کلاس‌های آموزشی، فرهنگی و توانمندسازی برای اعضای خانواده بانوان شاغل برخوردار بوده و این دانشگاه نیازمند طرح‌های کلان حمایتی با استفاده از امکانات و خدمات موجود در معاونت‌های موضوعی دانشگاه آزاد اسلامی و پرهیز از عملکرد جزیره‌ای است.

اکرم‌السادات میرممتاز، عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، استاد مشاور کانون کارآفرینی و صنایع خلاق و عضو شورای کمیته تعامل دانشگاه و خانواده و دبیر کارگروه آموزشی پژوهشی شورای مشورتی اساتید نهاد مقام معظم رهبری نیز به ارائه گزارش راه‌اندازی کانون کارآفرینی و صنایع خلاق و میزان مشارکت دانشجویان دختر دانشگاه در این کانون پرداخت.

فعالیت‌های علمی بانوان باید باعث افزایش کیفیت زندگی شود

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان نیز بیان کرد: فعالیت‌های علمی و اجرایی بانوان به‌عنوان نیرو‌های انسانی تحول‌گرا باید باعث افزایش کیفیت زندگی خود، خانواده، دانشجویان و جامعه اطرافشان شود.

نرگس عطریان با بیان اینکه افزایش نبوغ اخلاقی و رشد هوش فرهنگی، لازمه حفظ تعادل در بین ساعات کاری و مناسبات دنیای زنانه است، تبیین کرد: اخلاق حرفه‌ای در کنار اخلاق اجتماعی، مدیریت مصرف رسانه، مدیریت ارتباطات صحیح، مدیریت فکر و توجه به اهمیت خانواده‌مداری و تربیت اصولی فرزندان ازجمله شایستگی‌های زنان دنیای امروزی است.

به گزارش آنا، در این مراسم، منصوره پورمیری عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) که سابقه عضویت در گروه مشاوران جوان استاندار اصفهان و فعالیت در حوزه ارزیابی شایستگی و توانمندسازی مدیران زن استان را در کارنامه خود دارد به‌عنوان مسئول امور بانوان و خانواده استان اصفهان معرفی و از تلاش بدری شاه طالبی در دوران مسئولیت در این پست قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود
  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری