Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، بیماری فیبرومیالژی از جمله بیماری های نادر در جهان محسوب می شود که با درد همراه است و درد ناشی از این بیماری به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شود و امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به بررسی و معرفی این دردها و راهکارهایی برای کاهش آن بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیبرومیالژی چیست؟

فیبرومیالژی یک بیماری مزمن، اما غیروخیم است که با احساس درد و حساسیت در سراسر بدن که دست کم سه ماه طول کشیده باشد، خودنمایی می کند و به‌طورمعمول اینگونه تخمین زده می‌شود که ۲ تا چهار درصد افراد به این بیماری مبتلا هستندکه ۹۰ درصد مبتلایان به این بیماری زن هستند.

در حال حاضر هیچ تست تشخیصی قطعی مانند رادیوگرافی یا آزمایش خونی برای فیبرومیالژی وجود ندارد.

علائم فیبرومیالژی ممکن است با علائم برخی از بیماری‌های دیگر مشابهت داشته باشد.

این مطلب را از دست ندهید: بیماری که در آن رویش ریشه درختان را مشاهده می‌کنید + تصاویر

برای همین است که تشخیص این بیماری برای پزشکان ممکن است کار سختی باشد.

کالج متخصصان روماتولوژی آمریکا برای کمک به تشخیص این بیماری این اصول راهنما را تعیین کرده است.

علت بروز فیبرومیالژی چیست؟

علت دقیقا ایجاد بیماری فیبرومیالژی روشن نیست. برخی از عواملی که آغاز این علائم ممکن است نقش داشته باشند، این‌ها هستند:

یک رویداد جسمی استرس‌زا یا همراه با ضربه مثل تصادف اتومبیل یک رویداد روانی استرس‌زا یک بیماری یا اختلال دستگاه ایمنی عفونت یا بیماری مزمن

علت احساس درد در این بیماری روشن نیست. به هر حال افرادی که دچار به این بیماری هستند به دلائل نامعلومی نسبت با افراد دیگر حساسیت بیشتری به درد دارند.

این مطلب را از دست ندهید: بیماری ناشناخته ای که به همه بدنتان حمله می کند

شایع‌ترین علائم فیبرومیالژی

دردی که در سراسر بدن حس می‌شود و شدت آن از روزی به روز دیگر متفاوت است.

این مطلب را از دست ندهید: درمان تضمینی درد با روش‌های خانگی/ با این خوراکی‌ها دیگر نیازی به مسکن ندارید

وجود تعداد زیادی نقطه حساس بر روی بدن که در لمس ملایم دردناک هستند.

فیبرومیالژی ممکن است کارکردن روزمره فرد را دچار اختلال کند. علائمی که ذکر شد فهرست کامل علائم این بیماری نیست، ممکن است علائم دیگری هم وجود داشته باشد به هر حال توجه داشته باشید که تنها پزشک صلاحیت دادن تشخیص فیبرومیالژی را دارد. از دیگر علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد به همراه آسیب دیدگی مکرر خشکی صبحگاهی مفاصل خستگی بیش از حد خواب ناکافی اضطراب فعالیت بدنی کم مشکلات تمرکز مشکلات یادآوری افسردگی تهوع و سرگیجه مشکلات بینایی درد قاعدگی درد شکم از جمله سندروم روده تحریک پذیر افزایش وزن سردرد مزمن مشکلات پوست، مو و ناخن انقباض ناگهانی عضلات ضعف

این مطلب را از دست ندهید: تاثیر عجیب بیماری نادر در ظاهر یک نوزاد! +تصاویر

انواع درد‌های فیبرومیالژی پردردی (هایپرآلجسیا): مغز، پیام‌های درد را ظاهر می‌سازد و شدت درد را مشخص می‌کند.  آلودینیا: آیا پوستتان نسبت به لمس دردناک است؟ فشار خفیف یا ماساژ ملایم بدن این درد را ظاهر می‌سازد. بسیاری از افراد این نوع درد را شبیه آفتاب سوختگی می‌دانند.

آلودینیا به سه شکل در بدن بیماران وجود دارد:

لامسه: درد در اثر لمس کردن و یا ماساژ دادن پوست. مکانیکی: درد در اثر حرکت چیزی بر روی پوست. حرارتی: درد در اثر سرما و یا گرمای کم.

این مطلب را از دست ندهید: پاسخ سوالات خود در زمینه «درد‌های عضلانی» را اینجا بخوانید

 مورمور شدن دردناک (پاراستزیای دردناک): احساسی عجیب که می‌تواند مانند خزیدن چیزی در بدن، سوزن سوزن شدن، سوزش، خارش و یا بی حسی باشد. این درد می‌تواند در نوروپاتی محیطی، شیمی درمانی، MS و میگرن وجود داشته باشد. بسیاری از دارو‌ها به کاهش این نوع درد فیبرومیالژی کمک می‌کنند. برخی موارد ویتامین B۱۲، کرم کاپسایسین، ماساژ و طب سوزنی مفیدند. درد چاقو: برخی مواقع درد شدیدی مانند خنجر زدن در بدن رخ می‌دهد. این درد به‌طورمعمول هشداردهنده است. هنگامی که این درد را احساس کردید، دست از کار بکشید و استراحت کنید. این درد می‌تواند در قفسه سینه، شکم و یا هر جایی از بدن باشد. این درد می‌تواند آنقدر شدید باشد که نفس کشیدن را برایتان مشکل سازد. اما خوشبختانه این درد بعد از چند دقیقه فروکش می‌کند. برخی افراد با قدم زدن این درد را کم می‌کنند، اما هیچ درمانی برای جلوگیری از این درد وجود ندارد.  ناگهان درد کشیدن: بسیاری از ما دچار درد شده ایم. گاهی درد در محل‌های خاصی از بدن حرکت می‌کند و گاهی فقط در یک قسمت از بدن باقی می‌ماند. اما اگر شما مبتلا به فیبرومیالژی باشید، بسیار سخت است که بگویید کجای بدنتان درد می‌کند؟  جرقه زدن برنز: این نوع، باعث درد تیزی می‌شود. این درد ناگهان زیاد می‌شود و مانند آلودینیای لامسه می‌گردد. این احساس معمولا چند دقیقه طول می‌کشد. اصلا مشخص نیست که چه چیزی درد را به وجود می‌آورد و چگونه می‌توان از این درد جلوگیری کرد.  حرکت سریع اعصاب: کار‌های خاصی می‌تواند شما را عصبی کند. این کار‌ها باعث درد زیاد، گاهی حالت تهوع، سرگیجه و اضطراب می‌شود.

این کار‌ها شامل:

صدا‌های تکراری، بلند، تیز و دلخراش دیدن جمعیت زیاد، چراغ‌های راهنما و چراغ‌های چشمک زن موقعیت‌های استرس زا همانند ترافیک، دعوا و گم کردن راه هنگامی که در حال عصبی شدن هستید، بهتر است از آن موقعیت دور شوید و آرامش خود را حفظ کنید و ترجیحا بهتر است به مکانی آرام بروید.

این مطلب را از دست ندهید: کمردرد سراغ چه کسانی می آید؟+ علل ابتلا و درمان

راهکارهایی برای کاهش درد فیبرومیالژی کپسایسین: یک مسکن درد و ضد خارش است. کپسایسین، ماده فعال در فلفل تند است.  پماد‌های موضعی عضلانی: باعث کاهش درد عضلانی می‌گردد و خواب راحتی را برایتان فراهم می‌کنند.  ماساژ: به آرامی ماساژ دادن می‌تواند احساس خوبی به شما دهد. اما ماساژ ارتعاشی که توسط آن پوست به آرامی در همان سطح حرکت می‌کند و اعصاب در حال پرش است، برای این بیماران خوشایند نیست.  کیسه برنج: برنج خام را در یک کیسه پارچه‌ای کوچک بریزید. این کیسه را برای چند دقیقه در مایکرویو قرار دهید، ولی نباید آنقدر داغ کنید که وقتی می‌خواهید کیسه را از درون مایکرویو درآورید، دستتان بسوزد. اگر خیلی داغ شد، مایکرویو را خاموش کرده، درب آن را باز کنید و بگذارید کمی خنک شود. بعد کیسه برنج را روی محل درد بگذارید. برنج به تدریج خنک می‌شود و درد را بهبود می‌دهد.  جوراب گرم و نرم: در این بیماری، پا‌های شما همیشه سرد است؛ بنابراین با پوشاندن پا‌ها می‌توان این سردی را از بین برد. محصولات خنک کننده: بیماران در برخی روزها، بدنشان داغ می‌شود. می‌توانید روسری را در یک آب سرد برای مدتی قرار دهید و سپس دور گردنتان ببندید. این کار سبب می‌شود تمام بدنتان سرد شود. شما می‌توانید بسته‌های یخ را در فریزر قرار داده و برای خنک کردن و یا برای کاهش التهاب عضله استفاده کنید.  شکلات تلخ: شکلات تلخ باعث افزایش سروتونین می‌شود. سروتونین هورمونی است که باعث شادی و تقویت روحیه می‌گردد.  لوسیون: در این بیماری، پوست خشک، خارش دار و دارای درد شدید می‌شود. لوسیونی را انتخاب کنید که آرامش بخش باشد.  ناخن گیر: نگذارید ناخن‌ها بلند شوند. گاهی ناخن دراز انگشت، ملحفه را پاره می‌کند و آن صدا و درد ناخن موجب می‌شود که از خواب بیدار شوید.  رختخواب راحت: پتو، بالش و ملحفه باید راحت و نرم باشند تا موجب درد بیشتر پوست و عضلات نگردند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۴۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیب تیم مسعود شجاعی با یک بازیکن ناشناخته

به گزارش "ورزش سه"، هوادار تهران در چارچوب مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی میزبان مس سونگون در ورزشگاه پاس قوامین است.

هواداری‌ها که فصل گذشته به نیمه نهایی جام حذفی رسیده بودند حالا در پی رسیدن دوباره به جمع تیم‌های پایانی هستند‌.

مسعود شجاعی در این بازی از آرشا شکوری، گلر زیر ۱۹ سال و ادریس رحمانی خرید زیر ۲۳سال این تیم در پنجره زمستانی از استقلال ملاثانی استفاده می‌کند.

ترکیب هوادار:
آرشا شکوری، محسن سفیدچقایی، امیرحسین پورمحمد، صائب محبی، بابک مرادی، داریوش شجاعیان، محمد میری، مرتضی منصوری، ادریس رحمانی، یونس شاکری و عبدالکریم اسلامی

دیگر خبرها

  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • ترکیب تیم مسعود شجاعی با یک بازیکن ناشناخته
  • آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید