Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان گزارش عملکرد اهم فعالیت‌های سازمان امور دانشجویان در سال ۱۳۹۷ را منتشر کرد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از عمومی وزارت علوم، مجتبی صدیقی معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان در ارائه گزارش عملکرد اهم فعالیت‌های سازمان امور دانشجویان در سال ۱۳۹۷ به نظام آموزش عالی شایسته‌محور، توانمند و کارآمد اشاره کرد و تأمین امکانات رفاهی مناسب برای دانشجویان از طریق توسعه برنامه عملیاتی وام ویژه دانشجویان دکتری، کمک به اجرای احداث خوابگاه‌های دانشجویی، اعمال سیاست‌های تشویقی و تنبیهی در باز‌پرداخت‌ها، افزایش کیفیت خدمات تغذیه و حمایت از کارگاه‌های مهارت‌محور را در این راستا از برنامه‌های راهبردی این سازمان برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر توسعه مشارکت و همکاری‌های بین‌المللی سازمان امور دانشجویان تاکید کرد و افزود: عملیاتی‌سازی سامانه سجاد در بخش دانشجویان بین‌المللی، هدفمند کردن پذیرش دانشجویان غیر ایرانی در رشته‌های با اولویت، تمرکززدایی امور کنسولی و آموزشی، پذیرش دانشجوی خارجی در مناطق آزاد، طراحی و به‌کارگیری سامانه الکترونیک، نظارت مستمر و ارزیابی مراکز زبان فارسی، بازنگری شیوه‌نامه اجرایی فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت داخل و خارج از کشور با توجه به سیاست‌های جدید بانک مرکزی و مشکلات اعتباری ارزی و ریالی، ارائه تسهیلات مختلف دانشجویی از طریق سامانه (تاک) و ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلی دانش‌آموختگان خارج از کشور در سامانه ایرانداک از جمله فعالیت‌های انجام شده در این سازمان است.

وی تصریح کرد: با توجه به سیاست‌های مذکور، تعداد دانشجویان غیر ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.

به گفته صدیقی، همچنین ۱۸۱۱ نفر از دانشجویان دکتری داخل در سال ۱۳۹۷ از امکان فرصت‌های تحقیقاتی کوتاه‌مدت خارج و داخل استفاده کردند.

رئیس سازمان امور دانشجویان در ادامه خاطرنشان کرد: برای توسعه زیرساخت‌های کلیدی و شتاب‌بخش، برنامه راهبردی سازمان امور دانشجویان، بهبود و توسعه سامانه رایانه خدمات الکترونیکی به منظور تسهیل فرآیند‌های اداری و مدیریتی از طریق سامانه سجاد و راه‌اندازی سامانه دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها از جمله فعالیت‌ها بوده است.

وی به نظام فرهنگی انسان‌ساز و اخلاق‌مدار در این سازمان اشاره کرد و اظهار داشت: ارتقای برنامه‌های سلامت جسمی، روحی، مشاوره‌ای و اجتماعی دانشجویان، با تأکید بر توانمندسازی و پیشگیری از طریق تدوین برنامه جامع بهداشت روانی، اجرای برنامه دانشگاه‌های عاری از دخانیات، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مهارت‌های زندگی، توسعه و حمایت از فعالیت کانون‌های همیاران سلامت، اجرای کارنامه سلامت جسم و روان دانشجویان ورودی جدید دانشگاه‌ها و انعقاد تفاهم‌نامه با ستاد مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور فعالیت‌هایی بوده که در این چارچوب انجام شده است.

صدیقی گفت: گسترش فعالیت‌های فوق برنامه دانشجویان برای انجام فعالیت‌های سالم با هدف افزایش نشاط و امید دانشجویان از طریق اجرای برنامه‌های ورزش همگانی، قهرمانی و فوق‌برنامه و افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از فضا‌های ورزشی از برنامه‌های راهبردی در نظام فرهنگی انسان‌ساز و اخلاق‌مدار است. در این راستا ۲۷ پروژه تجهیز زمین چمن مصنوعی دانشگاه‌ها اجرا شد که بیش نیمی از آن‌ها تا پایان سال ۹۷ به بهره‌برداری رسید و مابقی در نیمه اول سال ۹۸ به اتمام می‌رسد.

رئیس سازمان امور دانشجویان درخصوص سایر فعالیت‌های این سازمان گفت: فرصت کوتاه‌مدت تحقیقاتی، احکام بورس داخل، احکام بورس خارج، تسهیلات دانشجویی و معرفی به بانک برای دریافت ارز دانشجویی، آزمون زبان MSRT، بورس دول، دانشنامه‌های صادره دانش‌آموختگان خارج از کشور، انتقال از خارج به داخل، شورای بررسی موارد خاص و میهمانی و انتقال در سامانه از سایر فعالیت‌های انجام شده سازمان امور دانشجویان در سال ۹۷ است.

وی افزود: طراحی و اجرای فاز یک طرح جامع خدمات دانشجویی در دانشگاه‌ها، تنظیم و تصویب سند راهبردی سازمان، تأمین یارانه ویژه به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای کمک به غذای دانشجویان، تأسیس و راه‌اندازی ۱۰۳ غذاخوری مکمل دانشجویی در ۵۳ دانشگاه، ارائه تسهیلات مختلف دانشجویی به ۵۴ هزار و ۶۷۰ نفر از دانشجویان خارج از کشور، از طریق سامانه "تاک"، تهیه شناسنامه خدمت برای ۴۳ خدمت سازمان و ارائه آن به سازمان امور استخدامی از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تفویض امضای الکترونیکی دانشنامه‌های تحصیلی دانش‌آموختگان نیز از دیگر فعالیت‌های انجام شده در این سازمان (برای اولین بار) است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم یارانه غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۴۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امین: فعالیت دانشجویان در صنایع را برای سازمان‌ها توجیه کنیم 

فرشته امین، مدیرکل دفتر مهارت دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره ارتباط صنعت با دانشگاه اظهار کرد: در یک سیستمی متشکل از استاد، دانشجو، سازمان، دولت و ذی نفعان قرار گرفته ایم که هر کدام نقش مهمی بر عهده دارند، وقتی پای صحبت آن‌ها می‌نشینیم از ارتباط کمرنگ دانشگاه با صنعت گلایه‌مند هستند و دغدغه‌هایی دارند، اما این تنها کافی نیست؛ چرا که همه ما باید خود را در این سیستم یک فرد مسئول بدانیم و پای کار بیاییم. 

وی افزود: عضو هیئت علمی دانشگاه و سازمان‌ها و بخش‌های مختلف باید با همکاری یکدیگر ارتباط صنعت با دانشگاه را تقویت ببخشند؛ برگزاری رویداد‌هایی از قبیل نمایشگاه بازار کار هم با هدف افزایش آمار اشتغال و معرفی صنایع به دانشجویان و فارغ التحصیلان انجام می‌شود تا آنها بتوانند متناسب رشته تحصیلی خود فعالیتی را به ثمر برسانند. 

امین تصریح کرد: برخی از سازمان‌ها هنوز توجیه نشده اند که چرا دانشجو باید ۷۰ ساعت از زمان خود را در صنایع بگذراند و در مقابل کارفرما هم به ارزیابی او اقدام کند، در صورتی که اگر به سیستم مذکور اعتقاد و دیدبلند مدت داشته باشیم، همه باید در مقطعی سرمایه گذاری کرده و وقت و انرژی بگذاریم تا تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه جدی گرفته شود. 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: طبق برنامه ریزی ۲ ساله باید برنامه‌های خود را تحقق ببخشیم تا ارتباط دو سویه صنعت و دانشگاه بیش از پیش پررنگ‌تر شود، هم اکنون دانشجویان در برخی از حوزه‌ها مثل رشته‌های فنی مهارت‌های خوبی دارند، اما با توجه به ماهیت رشته ها، دانشجو باید در دوران تحصیل خود مهارت‌هایی را کسب کند، در مقابل در برخی از رشته‌ها این مهارت آموزی کمتر است. 

امین گفت: مهارت‌های عملی مانند کار گروهی، مدیریت زمان، برنامه ریزی، توانایی حل مسئله، رهبری و ... در رشته‌های فنی آموزش داده می‌شود، اما هم اکنون دغدغه ما در دانشگاه‌ها این است که دانشجو در بدو ورود به بازار کار نمی‌تواند کار گروهی انجام دهد و نامه اداری بنویسد و توانایی حل مسئله و مدیریت را ندارد که باید روی این مسائل تاکید کنیم. پس تمرکز ما هم روی مهارت‌های عملی و رفتاری است. 

وی بیان کرد: مهارت‌های سخت در برخی از رشته‌ها هم اکنون قوی‌تر است و به همین علت متقاضی بازار کار در آن رشته‌ها بیشتر و در برخی دیگر ضعیف‌تر است.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • بخش زیادی از ۳۰ میلیون گیمر دانشجو هستند
  • تاکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
  • سامانه بارشی عصر فردا از گیلان خارج می‌شود
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • امین: فعالیت دانشجویان در صنایع را برای سازمان‌ها توجیه کنیم 
  • چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد