Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@03:09:15 GMT

تولید و سرمایه در گردش

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۷۶۶۷

تولید و سرمایه در گردش

از چهار دهه پیش تاکنون شرایط درونی و خارجی کشور دچار ناملایمات متعدد بوده، از جنگ گرفته تا منع صادرات نفت که هر یک به نوعی آسیب‌های جدی به اقتصاد وارد کرده و این بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی هستند که بیشترین صدمه را از این وضعیت می‌بینند. چنین تحولاتی در بلندمدت موجودی سرمایه را تحت تاثیر قرار می‌دهند. با توجه به تشدید تحریم‌های اخیر روند رشد اقتصادی بر اساس پیش بینی صندوق بین‌المللی پول بسیار کند و نرخ سرمایه‌گذاری ناخالص به موجودی سرمایه به شدت کاهش خواهد یافت؛ بنابراین نمی‌توان انتظاری از سرمایه‌گذاری خارجی داشت و سرمایه‌های فعلی داخلی بسیار محدود هستند و شاید تنها بتوانند صرف سرمایه در گردش شوند، آن هم در کوتاه‌مدت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک‌ها هم به دلیل بدهی به بانک مرکزی و معوقات بالا از لحاظ نقدینگی در مضیقه هستند و توانایی حمایت از بنگاه‌های تولیدی را ندارند. راهکاری که اخیرا وزیر اقتصاد پیشنهاد داده فروش اوراق خزانه و افزایش درآمدهای مالیاتی است که به نظرمی رسد نه تنها کارساز نخواهد بود، بلکه فشار بیشتری به بنگاه‌ها وارد و هزینه‌ها را افزایش می‌دهد یا ارائه اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالای ایران پیشنهاد دیگری است که ممکن است به‌طور موقت سرمایه در گردش ایجاد کند، اما بعد از آن چطور؟

رشد و رونق اقتصادی به سرمایه نیاز دارد که بخش مهمی از آن به روابط بین‌الملل ما و ایجاد اطمینان و ثبات جهت جذب سرمایه‌گذار بر می‌گردد تا سود حاصل از تجارت به کسب و کارها باز گردد. اما با فشار بر اینکه هیچ بنگاه یا کارخانه‌ای تحت هیچ شرایطی تعطیل نشود نیز نمی‌توان پیشرفتی داشت. برخی از بنگاه‌هایی که قبل از این شوک‌ها فعالیت و بهره‌وری مطلوب نداشتند، نباید شامل دریافت تسهیلات بانکی به جهت رونق باشند، این بنگاه‌ها تنها بر هزینه‌های بانکی می‌افزایند. در مقابل واحدهایی که فعالیت سودآور داشته و توانسته‌اند بخشی از نیازهای جامعه را تامین کنند، در حال حاضر دچار بحران شده‌اند که حتما باید شامل تزریق نقدینگی شوند تا بتواند به حیات خود ادامه دهند. هر چند که بسیاری از اقتصاددانان با نفس تزریق نقدینگی در شرایط حساس کنونی مخالف هستند، اما اگر برنامه‌ریزی به گونه‌ای صورت گیرد که واحدها به درستی شناسایی و تخصیص به درستی صورت گیرد، خود موجب به راه افتادن چرخه تولید خواهد شد. هر چند که تمامی عوامل به‌صورت زنجیره وار به روابط خارجی منتهی می‌شود اما اینکه تولید داخلی سرعت گیرد مرهمی می‌شود بر زخم این واحدها. اعطای تسهیلات بر اساس گزارش مالیات ارزش افزوده بنگاه‌ها روش دیگری برای تامین مالی و کاهش معوقات بانکی است که از طریق ایجاد تسهیل مالی با پیش‌بینی تورم، نقدینگی به تدریج به بازار تزریق خواهد شد. تمامی این پیشنهادها زمانی قابلیت اجرایی دارند که اصلاحات جدی در قوانین پولی و مالی و نظام بانکی صورت گیرد. تغییر شیوه مدیریتی و اصلاح ترازنامه بانک‌ها از جمله اصلاحات ساختاری است که اگر با نظارت دقیق صورت گیرد، می‌تواند گشایشی در مبحث رونق تولید ایجاد کند. باید نظارت به گونه‌ای باشد تا نقدینگی که تزریق می‌شود به سمت فعالیت‌های نامولد کشیده نشوند و سیاست‌های دولت به سمت حفظ وضعیت موجود و پرهیز از سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید باشد. در نهایت اگر با کاهش فروش نفت همزمان هزینه‌های دولتی کنترل نشود و برنامه‌های حمایتی دولت از واحدها به درستی اجرا نشود، هیچ یک از پیشنهادهای فوق منجر به بهبود وضعیت تولید نخواهد شد و در کنار گسترش فزاینده واحدها و موسسات مالی غیرمجاز، رکود تورمی عمیق تر خواهد شد.

جمال رازقی
رئیس اتاق بازرگانی شیراز

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۷۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریادار سیاری: تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است

به گزارش جام‌جم آنلاین از ایرنا، دریادار حبیب الله سیاری روز پنجشنبه در آیین پایانی صد و سی و یکمین همایش توانمندسازی استادان دروس عقیدتی سیاسی، معارف و قرآن آجا در مشهد افزود: با نفوذ فرهنگ استکباری نمی توانیم تصمیم گیران و تصمیم‌سازانی برای آینده تربیت کنیم که بتواند با جنگ نرم و سیاست استکبار مبارزه کند.

وی بیان کرد: امروز دشمن به دنبال تاثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: اکنون در مرحله استعمار فرانو قرار داریم که تاثیرگذاری بر افکار از طریق شبکه‌های ارتباطی و تسلط بر مغز نسل آینده‌ساز صورت می‌گیرد، جهاد تبیین در شرایط کنونی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی ادامه داد: دشمن در استعمار کهن لشکرکشی داشت و استعمار نو با حاکمان دست نشانده به اهداف خود می‌رسید. در استعمار فرانو، دشمن می‌خواهد عقاید، باور، ارزشها، تفکر و رفتار نسل جوان و نوجوان عوض شود، در نتیجه نسل ما بر مبنای خواست آنها حرکت خواهد کرد.

سیاری با بیان اینکه مهم‌ترین داشته هر سازمان سرمایه انسانی است، افزود: در میدان رقابت، امروز سرمایه انسانی است که می‌تواند سازمان را رشد و تعالی بدهد.

وی گفت: نباید دچار روزمرگی شویم و خواب حرفه‌ای بر ما غلبه کند باید در امور مختلف به دنبال نوآوری و افزایش علم و روش نو باشیم.
صد و سی و یکمین همایش توانمندسازی استادان دروس عقیدتی سیاسی، معارف و قرآن آجا یکشنبه نهم اردیبهشت ماه آغاز شد و امروز به پایان رسید.

دیگر خبرها

  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است
  • دریادار سیاری: تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است