Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@20:46:03 GMT

کارگر زن نمونه عشاير: نبايد بيکار بنشينيم

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۷۷۶۳

کارگر زن نمونه عشاير: نبايد بيکار بنشينيم

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- زن کارگر نمونه عشاير پشتکار، تلاش بي وقفه و تمرکز بر روي يک کار را رمز موفقيت خود مي داند و معتقد است، افراد نبايد بيکار بنشينند و بايد متناسب با توانايي خود دست به کار شوند.

به گزارش ايرنا، درست در دل طبيعت و به دور از هرگونه دغدغه هاي شهري، زنان عشاير با بانگ خروس از خواب برمي خيزند و پابه پاي مردان و گاه بيش از آنها از بام تا شام در تکاپو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«منصوره اکبري توپکانلو» 53 ساله يکي از اين زنان است. زني که در 22 سالگي ازدواج کرد. اکنون داراي 5 فرزند است و امسال به عنوان زن کارگر نمونه عشاير از «حسن روحاني» رئيس جمهوري و وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي جايزه گرفت.
با او در مراسم ديدار «محمد شريعتمداري»، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با کارگران نمونه آشنا شدم. زني سبزه رو و مضطرب که با دقت به صحبت هاي کارگران و مديران نمونه و مسئولان گوش مي کرد. يکي دو بار به سمتم برگشت و گفت که «چقدر آروم صحبت مي کنند، نمي فهمم چي مي گن».
وقتي نوبت به خانم اکبري رسيد ابتدا براي اينکه نمي تواند خيلي خوب فارسي صحبت کند عذرخواهي کرد و افزود که به عنوان کارگر نمونه عشاير انتخاب شده و خوشحال است که در اين جمع حضور دارد.
در همان مراسم شماره تماسي از او گرفتم تا در اولين فرصت با هم گفت و گو کنيم. امروز وقتي با او تماس گرفتم بلافاصله مرا شناخت و با صداي مهرباني از خودش و فعاليت اقتصاديش گفت.
او گفت: 31 سال پيش ازدواج کردم. سه دختر و 2 پسر دارم. يکي از پسرهايم متخصص فيزيولوژي و مهماندار هواپيماست و ديگري فوق ليسانس مديريت ورزش است. دخترم مهندس آب از دانشگاه فردوسي مشهد دارد و دختر ديگرم دانشجوي تربيت مدرس تهران است. فرزند آخرم نيز پشت کنکوري است.
اکبري افزود: پارسال به عنوان زن عشاير نمونه استاني و امسال نيز به عنوان زن کارگر نمونه عشاير کشوري انتخاب شدم.
اين زن درباره حوزه فعاليت هايش گفت: کشاورزي، دامداري، خياطي، زنبورداري، ساخت صنايع دستي و توليد لبنيات کارهايي است که از ساعت 6 صبح که از خواب بيدار مي شوم تا 11 شب انجام مي دهم.
وقتي از او درباره سختي کارهايش پرسيدم، گفت: اکنون نسبت به گذشته که مجبور بوديم روي آتش غذا درست کنيم يا با اسب و قاطر کوچ کنيم و بسياري از موضوعات ديگر وضعيت بهتري داريم با اين حال دوشيدن گوسفندان و دادن علوفه به آنان، درست کردن ماست، پنير و کشک کارهاي دشواري است که بايد هر روز انجام دهيم.
اکبري ادامه داد: کارهاي سخت و طاقت فرسا باعث شده که با کمر درد و پادرد، دست و پنجه نرم کنم و گاهي تا نيمه شب از درد به خودم بپيچم.
وي نبود آب مصرفي را يکي از مشکلات خود بيان کرد و گفت: براي مصرف آب شرب خانواده چاهي حفر کرديم اما مي گويند که نبايد اين کار را مي کرديم و خلاف قانون است. در حالي که عمق چاه ما سه متر است و از سوي ديگر تا چشمه نيز هفت تا هشت کيلومتر فاصله داريم و دسترسي به آب آشاميدني سخت است.
اين زن کارگر نمونه عشاير آرزو دارد که بودجه کافي براي تاسيس دامداري داشته باشد و بتواند از اين طريق براي چند نفر ديگر اشتغال ايجاد کند.
اکبري تاکيد مي کند که افراد نبايد در شغل و حرفه خود از اين شاخه به آن شاخه بپرند و بيکار شوند بلکه بايد مدام تلاش کنند و در هر زمينه اي که توانايي دارند فعاليت کنند.
وي مي افزايد: وقتي ازدواج کردم 22 گوسفند و 100 کيلو آرد تمام سرمايه من و همسرم بود. الان آن را به 150 رأس گوسفند افزايش دادم. زمين کشاورزي و باغ توسعه دادم و توانستم حتي در دوراني که همسرم به خدمت سربازي رفته بود به تنهايي فرزندانم را بزرگ کنم.
«منصوره اکبري توپکانلو» بي شک يکي از هزاران زن کارگري است که در کشور ما زندگي مي کنند و کنار همسر و گاه به تنهايي چرخ زندگي را مي چرخانند و نقش موثري در اقتصاد کشور دارند.
اقتصام *9132 * 3063
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۷۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر لزوم برگزاری ایده بازار در دانشگاه‌ها، گفت: امسال در استان همدان متعهد شده‌ایم برای ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار شغل ایجاد کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازهمدان، سیدمجتبی حسینی امروز در افتتاحیه رویداد صدرا که با همت دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: حدود 42 درصد از تعهد 17 هزار 770 نفری ایجاد اشتغال سال‌جاری در راستای دغدغه دولت سیزدهم برای ایجاد شغل فارغ‌التحصیلان بیکار در استان همدان به این گروه اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه فرصت‌های شغلی باید به درستی و متناسب و متوازن توزیع شوند، تأکید کرد: تحقق هدف ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان بیکار باید با آموزش‌های مناسب و اشتغال‌یابی درست پیش برود. بنا‌بر‌این ابتدا باید با کمک دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها چگونه مهارت‌آموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر اینکه دنیای امروز عصر دانش و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال است، بیان کرد: خارج شدن از تفکرات کلیشه و اداری و فراهم کردن فضا برای ورود ایده‌ها و اندیشه نو، استفاده از تکنیک حل مسئله باید در دستور کار قرار گیرد تا منتج به فعالیت‌های فناورانه و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

حسینی تأکید کرد: با تعامل بین دانشگاه‌های استان و صنعت و مجموعه اقتصادی استان باید سازو‌کاری در نظر گرفته شود که هر دستگاهی برای اشتغال فارغ التحصیلان چه کارهایی می‌تواند انجام دهد، بر اساس آن موارد را احصا کرده و سند راهبردی در این رابطه تدوین شود که سرلوحه عملکرد استان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مهمترین راهکار ایجاد شغل برای تحصیلکردگان استفاده از ظرفیت های دانش بنیانی است و باید به این مهم توجه شود، افزود: تحقیقات و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد سونامی فناوری باعث شده برخی مشاغل رود یا در آینده از دست خواهد رفت بنابراین حتما باید نوآور و به‌روز باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تاکید بر اینکه سال جاری تمرکز استان بر توسعه سرمایه‌گذاری، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌هایی است که منجر به توسعه اشتغال در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌شود، گفت: پیشنهاد ما این است دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند که از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند تا نتیجه آن به صورت عملیاتی مشهود شود.

حسینی، همچنین خواستار برگزاری ایده بازار در دانشگاه‌ها شد و افزود: پاشنه آشیل دولت سیزدهم مسئله اشتغال است و ما باید توجه به اشتغال‌آفرینی و هدایت شغلی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

وی با بیان اینکه ایجاد گرایش‌های بین رشته‌ای و تغییر سرفصل برخی دروس توسط دانشگاه‌های استان می‌تواند در رفع مشکل به کار‌گیری فارغ‌التحصیلان موثر باشد، بیان کرد: هدف اصلی ما تأمین نیروی انسانی مورد نیاز بازار کار با تمرکز بر دانشجویان و فارغ التحصیلان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان آموزش، کارآفرینی و اشتغال را سه مؤلفه رشد جامعه دانست و گفت: دانشگاه محور فرهنگ، کارآفرینی و اقتصاد است. براین اساس باید به دنبال توسعه کارآفرینی در دانشگاه بود و سرمایه‌گذاری‌ها باید با اکوسیستم منطقه سازگاری داشته باشد.

حسینی تأکید کرد: اقتصاد و کارآفرینی باید در دانشگاه نقش محوری داشته باشد و در همه پیوندها و لایه‌های آن پیاده‌سازی شود؛ هر دانشگاه باید بر اساس توانایی و محیط پیرامونی خود مدل کارآفرینی ویژه خود را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • برگزیده بنیاد نخبگان کرمان، کارگر نمونه کشور
  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • کارگر غسالخانه قم کارگر نمونه استان شد
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • اهدای زندگی دوباره به ۴ بیماربا اهدای عضو در مشهد
  • جان باختن یک کارگر معدن در استان کرمان
  • امدادرسانی به ۸۰ خانوار عشایری در کوهرنگ