Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی که سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین علت طولانی شدن اجرای طرح شهرک گلخانه‌ای «نودهک» در خرمدشت تاکستان را وجود مشکلات گازرسانی می‌داند، اما شرکت گاز این استان دلیل گازرسانی نشدن این شهرک را محسوب نشدن آن به‌عنوان شهرک صنعتی، اعلام می‌کند. پریسا عظیمی/ شیما جهانبخش خبرنگار

طرح یک هزار هکتاری این شهرک گلخانه‌ای در سفر دکتر روحانی به استان قزوین کلنگ زنی شد و تاکنون به علت وجود مشکلات گازرسانی صرفاً زیرساخت 71 هکتار از این شهرک عملیاتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 «فاطمه خمسه»، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به اینکه از این 71 هکتار 51 قطعه گلخانه زون‌بندی شده و 9 واحد گلخانه نیز تاکنون با 50 درصد پیشرفت واگذار شده، می‌گوید: همچنین مشکل اصلی ناتمام ماندن طرح شهرک گلخانه‌ای نبود اعتبارات لازم برای انتقال گاز تا جلوی این واحدهای کشاورزی است؛ متأسفانه هیچ مصوبه‌ای برای انتقال لوله از سوی شرکت گاز وجود ندارد و طرح یک هزار هکتاری شهرک گلخانه‌ای بلاتکلیف مانده است.
مصوبه سفر رئیس جمهوری
«محمدرضا حسینی»، مدیر شرکت شهرک‌های کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز احداث شهرک‌های گلخانه‌ای را یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی دانسته و می‌گوید: در همین راستا طرح یک هزار هکتاری شهرک گلخانه‌ای در منطقه «خرمدشت» تاکستان در سال 96 در سفر دکتر روحانی رئیس جمهوری به استان کلنگ زنی شد، اما با وجود پیگیری‌های لازم همکاری نکردن شرکت گاز استان سبب کند شدن روند این طرح شده است.  حسینی با اشاره به اینکه تأمین گاز یکی از الزامات شهرک‌های گلخانه‌ای است، ادامه می‌دهد: به علت برخی اختلاف نظرها تاکنون شرکت گاز اقدام به گازرسانی به این شهرک نکرده و بارها اعلام کرده که تنها گازرسانی به شهرک‌های صنعتی از الزامات قانونی این شرکت بوده و شهرک‌های گلخانه جزو آن به حساب نمی‌آیند.
هیچ مصوبه‌ای برای انتقال لوله وجود ندارد
مدیر شرکت شهرک‌های کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین می‌افزاید: به موجب قانون، شرکت گاز موظف است گاز‌رسانی خارج از شهرک را انجام دهد و لوله گاز را تا جلو شهرک برساند، اما تاکنون این موضوع محقق نشده است. شرکت گاز اعلام کرده که هیچ مصوبه‌ای برای انتقال لوله گاز وجود ندارد و این طرح جزو اولویت‌های این شرکت نیست. با توجه به اینکه تولید اقتصادی این شهرک به گازرسانی وابسته بوده، ضروری است مسئولان استان در این حوزه اقدامات لازم را انجام دهند.
ایجاد اشتغال با توسعه شهرک گلخانه‌ای
حسینی خاطرنشان می‌کند: با توجه به اینکه این طرح از یک سو در هر هکتار برای 10 نفر ایجاد اشتغال کرده و موجب صرفه‌جویی 85 درصدی منابع آب می‌شود و از سوی دیگر سبب کشت یکپارچه و هماهنگ در استان شده و از خرد شدن مجدد اراضی جلوگیری می‌کند، باید این مشکل در اسرع وقت حل شود.
قانون گازرسانی مشمول شهرک گلخانه‌ای نمی‌شود
درهمین حال، «مجید اسماعیلی»، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز با اشاره به اینکه توسعه کشت محصولات گلخانه‌ای مهم‌ترین سیاست جهادکشاورزی این استان است، اظهار می‌دارد: با وجود آنکه استان قزوین تنها یک درصد از مساحت کشور را دارد، اما توانسته حدود 5 درصد محصولات کشاورزی کشور را تأمین کند. در حال حاضر 115 واحد گلخانه‌ای در استان وجود دارد که 86 واحد آن فعال و محصولات گلخانه‌ای تولید می‌کند. همچنین ۷۸.۶ هکتار از اراضی کشاورزی استان به‌صورت انفرادی درخواست احداث گلخانه ثبت شده است. وی می‌گوید: شرکت گاز اعلام کرده که قانون گازرسانی برای شهرک‌های صنعتی مشمول شهرک گلخانه‌ای نمی‌شود و این شهرک یک هزار هکتاری جزو شهرک‌های صنعتی محسوب نمی‌شود. البته پیگیری‌های لازم در این زمینه انجام شده و امیدواریم این مشکل بزودی برطرف شود. اسماعیلی با اشاره به اینکه کشت گلخانه‌ای سبب سود اقتصادی قابل توجه برای کشاورزان شده، می‌افزاید: توت فرنگی، خیار، گوجه، فلفل، گل‌های شاخه بریده، رز، انواع نشای سبزی و صیفی و گل‌های زینتی و گلدانی و... از تولیدات این واحدهای گلخانه‌ای است که سبب ایجاد درآمد مناسب برای صاحبان این مراکز شده است. در حال حاضر بیش از 46 نفر متقاضی احداث گلخانه در سامانه کارا ثبت‌نام کرده‌اند تا پس از مصوبه نهایی از اداره ‌کل کار و رفاه اجتماعی اقدامات بعدی را انجام دهند. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح می‌کند: با توجه به محدودیت‌هایی که در حوزه آب و خاک در استان با آنها رو‌به‌رو هستیم، به نظر می‌رسد کشت گلخانه‌ای بتواند جایگزین مناسبی برای کشت‌های فعلی باشد؛ از این‌رو ضروری است تمام دستگاه‌های متولی بخصوص شرکت گاز همکاری لازم را در این زمینه انجام دهند تا شاهد رشد گلخانه‌ها در استان قزوین باشیم.
شرکت گاز آماده همکاری است
با این حال، «سیامک محمدصالحی»، رئیس امور مهندسی و اجرای طرح‌های شرکت گاز استان قزوین هم با یادآوری اینکه ما قصد همکاری نکردن با شهرک‌های گلخانه‌ای استان را نداریم، تأکید می‌کند: طبق مکاتباتی که با شرکت گاز ملی ایران در این زمینه داشتیم مقرر شد تا شرکت گاز استان گازرسانی به شهرک‌های گلخانه‌ای را از خطوط انتقال تا جلو در شهرک‌ها انجام دهد، اما گازرسانی در داخل شهرک‌ها به عهده سازمان متولی یا جهاد کشاورزی است. وی خاطرنشان می‌کند: طبق مصوبات، شهرک‌های گلخانه‌ای جزو شهرک‌های صنعتی محسوب نمی‌شوند و این یک مصوبه است، براین اساس شرکت گاز طبق مصوبات، موظف به گازرسانی به شهرک‌های صنعتی است نه شهرک‌های گلخانه‌ای، البته در این زمینه اگر هر دستگاه متولی یا جهاد کشاورزی از ما کمک بخواهد حتماً پیمانکارهای باصلاحیت برای گازرسانی به داخل شهرک‌ها را معرفی خواهیم کرد ضمن اینکه هزینه آن با دستگاه متولی است و شرکت گاز وظیفه‌ای برای پرداخت هزینه‌ها ندارد.
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۳۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند

فرزین عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، با اشاره به اینکه در سال گذشته 55 قرارداد پیمانکاری به مبلغ 240 میلیارد تومان در حوزه معاونت فنی شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی منعقد شد اظهار داشت: این در حالی بود که این قراردادهای پیمانکاری از شمال تا جنوب استان را شامل می‌شد.

وی تصریح کرد: بر این اساس، در هر کدام از شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی که مشکل زیرساختی داشتند، پروژه پیمانکاری منعقد شده و عملیات اجرایی در آنجا آغاز شده است.

معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی گفت: همچنین در قسمت اسناد ثبتی در سال گذشته، حدود 400 هکتار اسناد تک برگی تفکیک‌شده در شهرک‌های صنعتی ارومیه، چهاربرج، اشنویه، ماکو و ناحیه صنعتی کریم آباد صادر شد.

وی بیان کرد: از سوی دیگر اسناد 6 دانگ ناحیه صنعتی نالوس صادر شد و اقدامات صدور اسناد 6 دانگ پلدشت نیز پس از چندین سال آغاز شده و هم اکنون در حال صدور سند است.

عباسی از تصویب دو ناحیه صنعتی در سال گذشته خبر داد و گفت: در این راستا ناحیه صنعتی سیمینه بوکان به مساحت 50 هکتار و ناحیه صنعتی شهید سلیمانی ارومیه به مساحت 23 هکتار به تصویب رسیده و امسال عملیات اجرایی آنها آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در پایان سال گذشته برای ایجاد دو ناحیه صنعتی لاجان پیرانشهر پیمانکار انتخاب شد و ناحیه صنعتی قره ضیاءالدین۲ در مرحله تهیه اسناد و برآورد است.

معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی در ادامه با اشاره به صدور بیش از 30 مجوز ساخت و ساز در سال گذشته گفت: علاوه بر آن در این مدت 23 پایان کار برای واحد‌های صنعتی و خدماتی صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه آغاز عملیات اجرایی تصفیه‌خانه شاهین دژ جزو مصوبات سفر استاندار آذربایجان‌غربی در سال گذشته بود اظهار داشت: این پروژه با اعتباری بالغ بر 45 میلیارد تومان و ظرفیت 400 مترمکعب در روز آغاز شد.

عباسی گفت: مدول دوم شهرک صنعتی مهاباد نیز که در سال 1401آغاز شده بود در اواخر سال گذشته با ظرفیت 900 مترمکعب در روز و با اعتبار 22میلیارد تومان به بهره برداری رسید.

وی افزود: هم اکنون نیز تصویه خانه فاز دو ارومیه با اعتبار 35 میلیارد تومان و با پیشرفت فیزیکی 50 درصدی در حال انجام است.

معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی با اشاره به تفاهم‌نامه سه جانبه با شرکت برق منطقه‌ای، شرکت شهرک‌های صنعتی استان و استانداری گفت: این تفاهم‌نامه در راستای احداث پست شهرک صنعتی فاز سه بوده که 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی در ادامه گفت: امسال در صورتی که مجوز حفاری چاه آب ناحیه صنعتی چهاربرج در اسرع وقت تحویل شرکت شهرک‌های صنعتی داده شود، در 6 ماهه دوم سال ناحیه صنعتی چهاربرج آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران خواهد بود.

عباسی خاطرنشان کرد: امسال زیباسازی شهرک‌ها با بهره‌گیری از مشاور، پیش‌بینی شده است که امید می‌رود بتوان با ایجاد فضای سبز و کاشت نهال در شهرکهای صنعتی گام موثری در زیبایی شهرک‌های و نواحی صنعتی داشته باشیم.

وی بیان کرد: همچنین امسال چند شهرک برای احداث نیروگاه خورشیدی در نظر گرفته شده و با توجه به کمبود برق که وجود دارد در تلاش هستیم با احداث نیروگاه‌های خورشیدی این مشکل را تا حد امکان رفع کنیم.

عباسی گفت: از سوی دیگر در سال جاری کارگاه‌های اجاره‌ای در برنامه وجود دارد و بر این اساس، 10 واحد کارگاهی فناوری در عرض دو سال احداث می‌شود و هم اکنون در شهرک صنعتی فاز دو ارومیه احداث چهار کارگاه آغاز شده و پس از پایان آن، به متقاضیان سرمایه‌گذاری اجاره داده می‌شود.

وی اظهار داشت: امسال واگذاری شهرک صنعتی پلدشت آغاز و قیمت‌گذاری‌ها به پایان رسیده است و اواخر اردیبهشت ماه واگذاری آنها آغاز می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کردستان معین استان هرمزگان در امر گازرسانی است
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • سرقت در شهرک صنعتی سمنان/ سارق نگهبان سابق همان شرکت بود
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • تشییع پیکر شهید گمنام در شهر نرجه
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز