Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام‌والمسلمین جواد اسماعیلی، مدیرکل معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه و مدرس حوزه در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایکنا ارزیابی خود را از عملکرد رسانه ملی چنین بیان کرد: اگر چه رسانه در چهار دهه گذشته بنایش را بر روی اصلاحات امور گذاشته، اما آن‌گونه که انتظار می‌رود در رسیدن به این مقصود به موفقیت دست نیافته است، البته انجام اصلاحات کلی و ساختاری امری دشوار است، زیرا در این زمینه عزم کلی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته دیگر که باعث می‌شود رسانه نتواند آن‌گونه که باید در ترویج آموزه‌های دینی و انقلابی موفق باشد به شرایط ذاتی رسانه بازمی‌گردد و کار را برای رسیدن به هدف دشوارتر می‌کند. برای مثال مخاطب ثابت داشتن از جمله نکاتی است که برای رسانه اهمیت دارد، به همین جهت شاید به اموری روی بیاورد که چندان هم مطابق آموزه‌های دینی نباشد.
وی افزود: چرا باید تصور کنیم الزاماً برنامه‌سازی به معنای رعایت نکردن آموزه‌های دینی و اخلاقی است، زیرا می‌توان هر دو مهم را به صورت همزمان رعایت کرد. برای مثال در عرصه خطابه، قوانینی داریم که به‌واسطه آن می‌توان هم شنونده را جذب کرد و هم آموزه‌های دینی را اشاعه داد و البته با فراگیر شدن وسایل ارتباط‌جمعی، کار سخنرانان مذهبی بسیار سخت‌تر از قبل شده است، اما خوشبختانه با سیاست‌هایی که اتخاذ شده، مردم هنوز هم شنونده خطابه علما هستند. گسترش ماهواره‌ها بهانه‌ای برای کم‌کاری نیست این مدرس حوزه ادامه داد: فراگیر شدن ماهواره و فضای مجازی بهانه‌ای برای کم ‌کاری رسانه ملی نیست، در این میان ممکن است عده‌ای بیان کنند که تراز اصلی صداوسیما و آنچه در قانون اساسی ذکرشده در رسانه ملی مورد توجه قرار گرفته است. این نکته صحیح است، اما کافی نیست، زیرا این عملکرد ممکن است برای دهه 60 مقبول باشد، اما با توجه به هجمه دشمن باید فعالیت‌های رسانه ملی نیز شکل جدی‌تری به خود گیرد.
وی درباره جایگاه خانواده در تولیدات رسانه ملی، اظهار کرد: متأسفانه یکی از آسیب‌های جدی در رسانه ملی، نگاهی است که در برنامه‌های نمایشی به مقوله خانواده‌ صورت می‌گیرد، در فیلم‌ها و سریال‌ها، عمدتاً خانواده به دو شکل ترسیم می‌شود. ابتدا شکلی کاملاً آرمانی که افراد در آن واقعی نیستند و دسته دوم خانواده‌هایی پرخاشگر و عصبی‌اند که تمامی فضای برنامه را با جنگ می‌گذارنند اگر چه این اشکال در برخی خانواده‌ها وجود دارد اما نمی‌توان آن را به همه اعضای جامعه تعمیم داد. اگر به تولیدات سینمای هالیوود و یا بالیوود بنگرید درمی‌یابید که آن‌ها برای خانواده حرمتی مقدس قائل‌اند. اما متأسفانه رسانه ملی در این راستا گام بر‌نمی‌دارد. رسانه ابزاری برای تبلیغ دین
اسماعیلی در پاسخ به این سؤال که حوزه علمیه به‌عنوان مهم‌ترین پایگاه دینی کشور آیا تلویزیون را در تبلیغ آموزه‌های دینی یاری می‌کند یا این‌ که قرار است سد راه بسیاری از برنامه‌ها باشد، بیان کرد: متأسفانه تبلیغات نادرستی درباره حوزه علمیه صورت گرفته و عامه مردم تصور می‌کنند که مراکز دینی با صداوسیما مخالف‌اند، درصورتی‌که این‌گونه نیست. مراکز دینی، رسانه را ابزاری برای تبلیغ آموزه‌های دینی می‌دانند. ضمناً حوزه می‌داند اگر بخواهد خود را از قدرت رسانه محروم کند اجازه داده تا رسانه‌های بیگانه در اذهان جامعه رسوخ کنند و در چنین شرایط منطقی به نظر نمی‌رسد که حوزه سد راه صداوسیما باشد. وی اضافه کرد: در نظام جمهوری اسلامی حرام دانستن صداوسیما جایز نیست چون در رسانه ملی، کارشناسان دینی حضور دارند که درباره برنامه‌ها اظهارنظر می‌کنند، البته درباره میزان تأثیرگذاری رسانه ملی در تبلیغ آموزه‌های دینی می‌توان سخن گفت، اما زیر سؤال بردن اساس رسانه ملی را جایز نیست. آغوش باز حوزه‌
وی در ادامه تأکید کرد: همیشه حوزه‌های علمیه برای مشارکت با سیما آماده همکاری‌اند، اما متأسفانه این آغوش باز یک‌طرفه است، چون رسانه معمولاً دوست دارد از کارشناسان دینی فقط در ظاهر استفاده کند یعنی این‌که تنها در نگارش فیلم‌نامه و یا اقدامات جانبی از وجود آن‌ها بهره گیرد، درصورتی‌که همکاری صحیح باید در اجزای گوناگون و پیش تولید برنامه‌ها نیز شکل گیرد زیرا ممکن است در زمان ساخت با توجه به میزانسن و دکوپاژی که چیده می‌شود بسیاری از معیار‌ها تغییر کند.
این کارشناس رسانه در پایان تأکید کرد: قطعاً باید از  ظرفیت فضای مجازی برای کمک به رسانه ملی استفاده کرد، زیرا این حوزه در برخی مواقع کارکردش حتی از رسانه هم بیشتر است، البته فضای فعالیت در دنیای مجازی با رسانه کاملاً متفاوت است یعنی رسانه ملی نمی‌تواند با چارچوب‌های خود در تلویزیون عمل کند. به همین جهت باید از دستاوردهای علمی بهره فراوان گرفت، به‌ویژه که در این حوزه سؤالات، شبهات و هجمه‌ها بدون پرده‌پوشی بیان می‌شود. گفت‌و‌گو از داوود کنشلو انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا هنر فرهنگی عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۵۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در دیدار با اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به پهناور بودن استان و حجم بالای مراجعان تاکید کرد: لازم است تلاش برای توسعه توانمندی‌ها و رفع چالش‌های حوزه سلامت، اولویت مسئولان باشد.

او، مرجعیت و قدرت تصمیم‌گیری را از ویژگی‌های اصلی اساتید عنوان کرد که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد و در خصوص اخلاق پزشکی و توسعه مسائل فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، راهکار‌هایی نیز ارائه داد.

تلاش برای تقویت برنامه آموزش دانشجویان و ارتقای جایگاه اساتید و دانشجویان دانشگاه، دیگر تاکید نماینده ولی فقیه در فارس بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این دیدار، محور اصلی تلاش اعضای هیئت رئیسه دانشگاه را توسعه خدمات مجموعه در تمامی ابعاد و در تمامی مناطق استان عنوان کرد و ادامه داد: در کنار توسعه خدمات، از دغدغه‌های اصلی مسئولان دانشگاه، تقویت اهداف فرهنگی در سطح دانشجویان، کارکنان و اساتید است.

سیدوحید حسینی با اشاره به تلاش‌هایی که در حوزه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده، به کسب موفقیت‌های حوزه سلامت استان فارس در این زمینه پرداخت و افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه تخصصی پزشکی در جایگاه برتر کشور قرار دارد و با ظرافت ویژه‌ای مسایل اساتید، دانشجویان و دانشگاه در حال پیگیری است.

او از افزایش قابل توجه تعداد فلوشیپ و پزشک فوق تخصص طی ۳۰ ماه گذشته در دانشگاه خبر داد و افزود: همچنین در حال حاضر بیش از ۶۵۰ پزشک متخصص در مراکز درمانی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در استان، به مردم خدمات سلامت‌محور ارائه می‌دهند.

حسینی در ادامه با ارائه توضیحاتی پیرامون تامین اعتبارات و پرداخت مطالبات کادر سلامت گفت: تقویت تامین منابع و معیشت اساتید، کارکنان و دانشجویان نیز با پیگیری مکرر مسئولان دانشگاه از مجموعه وزارت بهداشت و نهاد‌های مرتبط، در حال انجام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه اهداف پژوهشی در حوزه سلامت فارس اشاره کرد و افزود: با تلاش‌های انجام شده و برنامه ریزی در زمینه تقویت امر پژوهش، دانشگاه علوم پزشکی شیراز از رتبه ششم کشور در حوزه پژوهش، به رتبه چهارم کشور ارتقا یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از بی‌اعتمادی جامعه ایران نسبت به همدیگر، رسانه و مسئولان (فیلم)
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • عاقبت مهدی نصیری؛ مشاوره به شاهزاده! | شکاف بین شاهزاده و تاجزاده را بردارید...
  • مسئولان جریان‌های اثرگذار بر حوزه کاری خود را بشناسند
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد