Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر اجرایی طرح ملی تکاپو وزارت کار بیان کرد:در این طرح نزدیک به ۲۰ هزار کشاورز تحت پوشش این طرح قرار گرفتند، در برنامه داریم تا ۱۰۰ هزار کشاورز دیگر تحت پوشش این طرح قرار گیرند. ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۰ اقتصادی کار آفرینی و اشتغال کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

رضا تازیکی، مدیر اجرایی طرح ملی تکاپو وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت طرح تکاپو گفت: برای امسال در برنامه  داریم برای 1000 روستای کانونی،برنامه توسعه اشتغال را دنبال کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در 1000 روستا برنامه ای برای وام نداریم،اصولاً برنامه اشتغال روستایی بر مبنای مشارکت مردم و توانمندسازی است، اینکه آنها را به بازار بزرگ و کوچک محلی متصل کنیم را در دستور کار داریم. قبلاً تجربه ای را دراشتغال روستایی داشتیم که امسال نیز آن را ادامه می دهیم. امسال در سطح وسیع تری در توسعه روستایی کار خواهیم کرد.

ایجاد هزار و 100میلیاردتومان تسهیلات اشتغال روستایی و ایجاد 56هزار شغلامکان اشتغالزایی 16 هزار نفری در صنعت تولید برق خورشیدی

 تازیکی بیان کرد:این مدل را به مدت 2سال در روستاها اجرا کردیم و به نتیجه خوبی رسیدیم. در این مدل تنها کاری که انجام می دهیم اتصال به بازار داخلی و خارجی است. در این طرح مردم را با مشارکت خودشان توانمند می کنیم،به عنوان مثال در یکی از این طرح ها، با کمک چند شرکت بیمه ،بسیاری منازل روستایی را بیمه سیل و زلزله کردیم،این طرح با هزینه خود مردم بود،نه اینکه هزینه ای را به دولت تحمیل کنیم. با هزینه 20هزار تومان برای هر خانه توانستیم طرح بیمه را عملیاتی کنیم.

مدیر اجرایی طرح ملی تکاپو وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامه امسال بر روی رسته های الویت دار در کشور است اظهار داشت:رسته هایی مانند پوشاک،کفش ،زنبور،مبلمان،گیاهان دارویی،زغفران را به صورت ویژه تمرکز خواهیم کرد. بحث ایجاد چند مرکز اتصال به بازار های بین المللی داریم. در حوزه های مختلف در حوزه های مورد الویت ، بحث مبتنی بر قرارداد را داریم. سال گذشته در این طرح نزدیک به 20 هزار کشاورز تحت پوشش این طرح قرار گرفتند، در برنامه داریم تا 100  هزار کشاورز دیگر تحت پوشش این طرح قرار گیرند. برنامه دیگری با بانک کشاورزی است،توافقی را با بانک کشاورزی داریم و مقرر شد با آنها هم در حوزه توسعه کشاورزی فعالیتی را شروع کنیم. بانک کشاورزی بسیار خوب در این  طرح آغاز به کار کرده است. در حوزه دام سبک برنامه هایی داریم.

 وی ادامه داد:  در طرح مبتنی بر قرارداددوهدف کلی در طرح کشت مبتنی بر قرارداد دنبال می شود. نخست اینکه، برقراری ارتباط و اتصال پایدار بینبنگاه های خرد و کوچک محلی و بنگاههای بزرگ صادراتی، تحت قرارداد و همچنینانتقال دانش فنی و استانداردها است.همچنین،اصلاح ساختار تامین مالی توسط سیستم بانکی برای تامین به موقع در فصل برداشت و درمحل خاص (پرداخت مستقیم به کشاورز به جای پرداخت به شرکت ها و یا واسطه ها ) بانرخ ارزان قیمت و پرداخت نقدی به کشاورزانبرای جلوگیری از انحراف منابع بانکی تحت نظارت یک سیستم نظارتی از دیگراهداف اجرای این طرح در کشور است.

مدیراجرایی طرح ملی تکاپو وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: طبقه طرح مبتنی بر قرارداد، توسعه این نوع ارتباطات قراردادی علاوه بر ایجاد شغل و امنیتشغلی برای بهره برداران خرد بخش کشاورزی، امنیت و اطمینان کاری مناسبی را برایبنگاههای فعال در این زنجیره بوجود خواهد آورد و همزمان موجب توسعه کل زنجیره ارزشمی شود.

ایجادیک سیستم فراگیر در کل زنجیره ارزش و ایجاد نهادهای واسط تخصصی برای انتقال دانشفنی و استانداردها و افزایش تولید کمی و کیفی از دیگر اهداف این طرح هستند.در اینروش هیچ گونه انحراف در منابع وجود ندارد. چرا که پول به شرکت داده نمی شود. یکیاز چالش های ما در اجرای این طرح این است که وزارت صنعت این طرح را قبول ندارد. دربرخی از استان ها وزارت صنعت اعلام می کند که با دلالی موافق هستیم. بااینکه وزیرکار و وزیر جهاد این مدل را به همه استانداری ها ابلاغ کردند، وزارت صنعت با اینموضوع همکاری نمی کند. به همین دلیل طرح مبتنی بر قرارداد با چالش های بسیار زیادیهمراه است. چالش اصلی ما در استان ها تولید مبتنی بر قرارداد است.

 وی اظهار داشت:یکی از برنامه های ویژه ما این است که در حوزه استان های منتخب فعالیت هایی را شروع کنیم و مدل توسعه ای کرده ایم. اتصال شرکت های خوراک دام به دامداران و تجمیع دامداری ها را در برنامه داریم. برنامه ای که در این طرح وجود دارد،شرکت های خوراک دام تأمین مالی به شرط ارائه خدمات به دامداران اتفاق خواهد افتاد. ما سرمایه در گردش آنها را تأمین مالی می کنیم، به شرطی که خدمات ویژه به دامداران ارائه دهند. از قبیل خدمات دامپزشکی،خدمات آموزشی و...ارائه کنند. به این ترتیب زنجیره ارزش را به هم وصل کرده ایم.آنها فقط علوفه می خرند و شرکت خوراک دام هم فقط علوفه می فروشد. هدف ما در انتها این است که با اتصال این مورد و ارائه تسهیلات ارزان قیمت به دامداران، هدفمان این است که تولید شش برابری دام ها در استان هایی که مد نظر است داشته باشیم. این طرح برای 11استان اصلی که بیشترین تعداد دام را دارند، که با همکاری معاونت دام وزارت جهاد کشاورزی آغاز کرده ایم. ولی به سرعت آن را گسترش می دهیم. 

 تازیکی با اشاره به اینکه مشکل اصلی ما وزارت صنعت است گفت: وزارت صنعت هیچ برنامه ای برای توسعه تخصصی رسته های در حال الویت ندارد. رونمایی از طرح سامانه طرح ملی توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) همان طرح قبلی است. این همان برنامه قبلی است. ما نمی توانیم برای تمام طرح های صنعت کشور وام پرداخت کنیم،باید زنجیره ارزش درست شود، تجربه پرداخت وام در بخش های متعدد داشتیم، این نوع حمایت از طرح های اشتغالی مفید نیست و اتفاق خوبی رخ نمی دهد. ولی اگر بتوانیم زنجیره ارزش را به هم متصل کنیم، کار مهمی کرده ایم. وزارت صنعت الویت مشخص برای توسعه صنعتی ندارد.

وی گفت: اگر الویت را بر روی 10رشته خاص بگذاریم،یک اجماعی را ایجاد می کند که همه بر روی آن کار کنیم و تمام کشورهای دنیا اینگونه هستند. ولی در ایران این  وجود ندارد. این بزرگترین مشکلی است که باعث می شود منابع به هدر برود.

 انتهای پیام/

R1012189/P1012122/S7,82,83/CT1 واژه های کاربردی مرتبط بحران بیکاری و اشتغال اشتغال‌زایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران بیکاری و اشتغال اشتغال زایی بحران بیکاری و اشتغال اشتغال زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۷۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!

تین نیوز

 

دبیر کل انجمن کشتیرانی: طرف هندی در قرارداد توسعه بندر چابهار برای عدم سرمایه گذاری و پیشبرد اهداف بهانه های فراوانی دارند یکی از آن ها تحریم است.

به گزاش تین نیوز به نقل از نبض بازار، مسعود پل مه دبیر کل انجمن کشتیرانی در خصوص قرارداد مابین ایران و هندوستان برای توسعه بندر چابهار ضمن برشمردن مشکلات و موانع پیشرفت این پروژه گفت: در ابتدای امر ما باید به فعالیت طرف هندی در بندر چابهار توجه کنیم. طبق قرارداد امضا شده مابین طرفین، وظیفه طرف هندی سرمایه گذاری در چابهار برای توسعه فعالیت بندری بوده نه تامین بار، پس اگر قرار باشد سرمایه گذاری صورت بگیرد و درنهایت نتیجه مطلوبی نداشته باشد، قطعا برای طرفین قرارداد خصوصا طرف خارجی، صرفه اقتصادی ندارد. در عین حال باید قید شود در مقابل، طبق امضای قرارداد مابین ایران و هندوستان، قرار بر این بوده که هندوستان چیزی حدود ٢٢٠ میلیون دلار در بندر چابهار سرمایه گذاری کند در حالی که بر اساس اطلاعاتی که بدست آمده، هندی ها کمتر از یک چهارم مبلغی که تعهد داده بودند در چابهار سرمایه گذاری کردند. جالب اینجاست که نصف بیشتر همین یک چهارم هم مبلغ تجهیزاتی است که هندی ها وارد چابهار کرده اند.

تحریم های اقتصادی بزرگترین مانع پیشرفت توسعه بندر چابهار است

مسعود پل مه در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر بندر چابهار برای بالابردن سرعت تخلیه کشتی ها، به تجهیزات راهبردی نیاز دارد. متاسفانه در این قرارداد و پروژه شاهد هستیم که شرایط و تجهیزات لازم برای پیشبرد به گونه ای رقم نخورده که علاوه بر انتفاع کشور ما در این بخش، طرف مقابل نیز سودی از بندر چابهار ببرد.

وی گفت: طرف هندی در قرارداد توسعه بندر چابهار برای عدم سرمایه گذاری و پیشبرد اهداف قرارداد بهانه های فراوانی دارند یکی از آن ها تحریم است. آن ها اعتقاد دارند بخاطر وجود تحریم های سنگین، قادر به انتقال تجهیزات به بندر چابهار نیستند. مورد دوم، گردش تجاری پایین بندر چابهار است. مشخص است که طرفین قرارداد یعنی هندی ها با این اوضاف و اوضاع برای ورود سرمایه به کشور و بندر چابهار به صرافت و تکاپو نمی فتند و همین موضوعات باعث می شود که قرارداد توسعه آنگونه که انتظار داریم پیش نرفته است.

سرمایه گذاران داخلی به راحتی می توانند جایگزین طرف هندی شوند

پل مه دبیر کل انجمن کشتیرانی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه طی چند سال اخیر و از زمانی که این قرارداد مابین ایران و هندوستان بسته شد و اهمال های فراوانی از سوی هندوستان انجام گرفت، ماهم کوتاهی کردیم و به این فکر فرو نرفتیم که جایگزین خارجی داشته باشیم یا از پارامتر ها و آلترناتیو های داخلی و سرمایه گذاران بخش خصوصی استفاده کنیم. کما اینکه الان سرمایه گذارانی هستند که حاضرند جایگزین طرف هندی شوند و در نهایت مدیریت لازمه را در به سرانجام رساندن کار به خرج بدهند.

پل مه ضمن اشاره به اهمال دولت در عدم توسعه بندر چابهار عنوان کرد: قطعا نمی توانیم از نقش دولت در توسعه یافتگی بندر چابهار غافل شویم، کم کاری دولت در احداث زیر ساخت های لجستیکی و اتصال ریل از بدیهی ترین کار هایی بود که باید دولت برای پیشبرد این امر انجام می داد، ولی متاسفانه هنوز اقدام مثبتی در این زمینه صورت نگرفته است. امن ترین، ارزان ترین و بدیهی ترین سیستم حمل و نقل در حوزه جغرافیایی شرق و جنوب شرقی کشور می تواند ریل باشد. متاسفانه زمان مشخصی نیز برای بهره برداری از ریل در این مسیر توسط دولت برنامه ریزی نشده است.

فعالیت اقتصادی در بندر چابهار توجیه ندارد

وی عنوان کرد: در کنار همه این مسائل نواقص دیگری نیز داریم. ما برای فعالیت بخش خصوصصی کامیون دار و متصدی باید شرایط مطلوب محیطی و زیستی را تامین بکنیم. اگر بندرچابهار را با بندر عباس یا بندر امام خمینی از لحاظ امکانات رفاهی، در دسترس بودن بار و بسیاری مزایای دیگر مقایسه کنیم، طبیعی است که وقتی کامیونی به سمت چابهار می رود توجیه اقتصادی برای آن ندارد و سعی می کند حمل و نقل و بار خود را به سمت بندر های امام و بندرعباس ببرد.

مسعود پل مه در پایان عنوان کرد: این مواردی که گفته شد عواملی است که می تواند ناکارآمدی و اهمال را در بندر چابهار افزایش بدهد و شرایط را برای اینکه این بندر بتواند تاثیر حداقلی بر اقتصاد کشور داشته باشد، دیگر فراهم نباشد. بدیهی است که ما با توجه به شرایط جغرافیایی و اقتصادی کشور از هر فرصتی برای توسعه چابهار بهره ببریم. اگر بندر چابهار و یا پروژه های سواحل مکران فعال شود حلقه های متعددی از زنجیره تامین بوجود خواهد آمد. وقتی کشتی های بزرگ و اصلی در بندر چابهار پهلو بگیرند، تخلیه و بارگیری کنند، قطعا ما نیاز به عوامل خدمات بندری داریم، بسیاری از تجار به چابهار نقل مکان می کنند، برای بارگیری و انتقال نیاز به کامیون داریم، در رن هایت تولید ثروت آنجا در بازه زمانی کوتاهی شکل خواهد گرفت. طبیعی است همین انتفاع به اکثریت مردم نیز خواهد رسید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • (عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر
  • خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران/ وزیر کار: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت است
  • رشد ۴۰.۷ درصدی ثبت قراردادهای اجاره در سامانه خودنویس/ مشکلات سامانه خودنویس رفع می‌شود
  • مشکلات سامانه خودنویس در حال رفع است
  • وزارت راه: مشکلات سامانه خودنویس در حال رفع است
  • هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!
  • مهر تأیید وزارت کشور بر قانونی بودن ورود واگن‌های چینی
  • واژگونی تراکتور منجر به فوت کشاورز مهابادی شد
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  • مرتضوی: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت