Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کارگروه سیل و مخاطرات طبیعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: نبود سیستم هشدار سیل در حوضه‌های آبخیز، نداشتن سند جامع مدیریتی و راهبردی مخاطرات طبیعی در استان و رهاسازی ناکافی و دیرهنگام آب سدها از ضعف‌های مدیریتی در سیل اخیر است. ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۵ استانها گلستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، امیر سعدالدین ظهر امروز در نشست با اعضای هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب اظهار داشت: در سیل اخیر عوامل طبیعی، انسانی، سازمانی و مدیریتی نقش داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش مداوم و مستمر باران در طول پنج شبانه‌روز و اشباع خاک به دلیل پربارشی در زمستان سبب ایجاد رواناب شد. خواب زمستانی عرصه‌های جنگلی در بالادست و بی‎‌برگی آنها نیز بر شدت رواناب‌ها و رسوبات اضافه کرد.

وی درباره علل انسانی وقوع سیل نیز گفت: زراعت غیراصولی در اراضی شیب‌دار، رعایت نکردن اصول آمایش سرزمینی، جاده‌سازی‌های غیراصولی در اراضی کوهستانی، لایروبی ناکافی کانال‌های اصلی و به ویژه مصب رودخانه‌ها، احداث تقاطع‌های غیراصولی سازه‌ای در مسیر سیلاب خسارت‌ها را تشدید کرد.

این استاد دانشگاه به نداشتن سند جامع مدیریتی و راهبردی مخاطرات طبیعی و محیطی اشاره کرد و آن را از نواقص مدیریتی و سازمانی در استان دانست و گفت: علاوه براین نداشتن ابزار تصمیم‌گیری برای سناریوسازی در شرایط پیش‌بینی نشده، نبود سیستم هشدار سیل در حوضه‌های آبخیز، نداشتن درک صحیح از سیل در میان مدیران، نبود فرماندهی واحد و متمرکز، رهاسازی آب مخازن در حد ناکافی و دیرهنگام، توجه ناکافی به منشأ رسوب و تمرکز بر راه حل‌های مکانیکی و غیره از جمله ضعف‌ها و نواقص در حوزه مدیریتی و سازمانی در سیل اخیر بوده است.

تحلیل عضو هیئت‌ علمی ‌دانشگاه ‌اهواز از علت سیلاب‌های ‌خوزستان/خطای استراتژیک در هور‌العظیمرئیس‌جمهور: پاسخ رهبر انقلاب در مورد شیوه برداشت از صندوق توسعه دقیق و مؤثر بود/هیئت بلند‌پایه‌ای 6ماهه علت سیل را بررسی می‌کنند‌رئیس قوه قضائیه: به رئیس سازمان بازرسی مأموریت داد‌م علت سیل‌های اخیر را با جدیت دنبال کند‌

علی نجفی‌نژاد، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز اظهار داشت: برای رسیدن به یک گزارش دقیق درباره سیلاب اخیر باید این حادثه از جنبه‌های مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار داد.

وی گفت: باید برای مواجهه و مقابله با خسارت‌های سیلاب رویکردهای جدیدی را در مدیریت اتخاذ و همه اقدامات پیشگیرانه را نیز برهمان اساس طرح‌ریزی کنیم. باید از ظرفیت کارشناسان، محققان و استادان دانشگاهی برای مدیریت مشارکتی حوادثی مانند سیل بهره گرفت.

انتهای پیام/ ز

R41471/P/S6,70/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۹۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت : از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگرد‌ها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکار‌های نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می‌دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی خوزستان درباره وقوع گرد و خاک
  • هشدار وقوع سیلاب در افغانستان
  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ۴۲ درصد سد‌های استان گلستان آبگیری شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • بخشی از آب سد گلستان امروز رهاسازی می‌شود
  • بخشی از آب سد گلستان فردا شنبه هشتم اردیبهشت رهاسازی می‌شود