Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@15:28:48 GMT

۵۰۰ آبگرمکن خورشیدی در بین جنگل‌ نشینان فارس توزیع شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۴۱۶۰

۵۰۰ آبگرمکن خورشیدی در بین جنگل‌ نشینان فارس توزیع شد

مدیرکل منابع طبیعی فارس از توزیع ۵۰۰ آبگرمکن خورشیدی در بین جنگل نشینان این استان در راستای حفاظت از ذخایر ژنتیکی و جنگلی خبر داد. ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۷ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری فارس، مهرزاد بوستانی اظهار داشت: درراستای حفاظت از ذخایر ژنتیکی و جنگلی استان فارس تاکنون تعداد 500 آبگرمکن خورشیدی در بین روستاییان ساکن در مناطق جنگلی استان توزیع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس گفت: در راستای نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و صیانت از جنگل‌ها در بین مردم، طرح جایگزینی سوخت‌های نفتی و گازی به جای هیزم جنگلی و نیز آبگرمکن‌های خورشیدی در مناطق جنگلی استان که از سال 90 تاکنون اجرا شده همچنان ادامه دارد.

وی گفت: اعتبارات اختصاص یافته برای تهیه این تعداد آبگرمکن خورشیدی از محل اعتبارات ملی و صندوق توسعه ملی هزینه شده است.

بوستانی هدف از این اقدام را ارتقاء ضریب حفاظتی عرصه‌های جنگلی استان با مشارکت جوامع محلی عنوان کرد و افزود: از ابتدای توزیع آبگرمکن‌های خورشیدی در استان تا کنون تعداد 500 آبگرمکن در اختیار روستاییان حاشیه عرصه‌های جنگلی قرار گرفته است که از این تعداد 142 دستگاه با همکاری سازمان جنگل‌ها و توسط وزارت دفاع در شهرستان‌ها و تعداد 102 دستگاه نیز با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان در منطقه مشایخ از توابع روستای ممسنی توزیع شده است.

لرستان| 75 دستگاه آبگرمکن خورشیدی در روستاهای الیگودرز نصب شدآبگرمکن خورشیدی ضامن بقای جنگل‌های زنجان؛ تغییر الگوی مصرف سوخت در روستاهای حاشیه جنگل‌ها اجرا می‌شودخرم‌آباد|70 آبگرمکن خورشیدی در روستاهای لرستان نصب شد

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری فارس در ادامه یاد آور شد: تعداد 256 دستگاه آبگرمکن دیگر نیز طی هفت سال اخیر در شهرستان‌های شیراز (کوهمرهسرخی)، کازرون، مرودشت، سپیدان، ممسنی، رستم، خرامه، خرمبید، فیروزآباد، ارسنجان، جهرم، سروستان، بوانات، اقلید و پاسارگاد نصب و راه‌اندازی شده است.

وی هزینه خرید و نصب آبگرمکن‌های توزیع شده را حدود سه میلیون و 800 هزار تومان عنوان کرد و گفت: از این مبلغ تنها 500 هزار تومان را جنگل نشینان جهت نصب، لوله‌کشی و راه‌اندازی پرداخت کرده‌اند.

وی افزود: این اقدام با هدف ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی به عموم مردم به خصوص بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی، مرتعداران و دامداران جنگل‌نشین و نیز با همکاری و حمایت سازمان جنگل‌ها و وزارت دفاع و با هدف جلوگیری از قطع و بوته کنی بی‌رویه درختان و جنگل‌های منطقه و پوشش گیاهی در ارتفاعات و محدوده های مرتعی درغالب طرح صیانت از جنگل‌های زاگرس انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی فارس اظهار داشت: برای اجرای کامل توزیع آبگرمکن‌های خورشیدی در دیگر مناطق جنگلی استان نیاز به بیش از 5 هزار دستگاه آبگرمکن خورشیدی است تا همه روستا‌های جنگلی استان به این سیستم پاک و بدون آلاینده مجهز شوند.

انتهای پیام/ ع

R41382/P1494/S6,61/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۴۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • برخورد قاطع دستگاه قضا با متعرضین اراضی ملی و منابع طبیعی
  • رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند