Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر کار با بیان اینکه، الگوی بانکداری توسعه‌ای که عامل اصلی پیشرفت کشورهای کره و ژاپن بود در دهه ۴۰ در ایران پیاده شد، گفت: اما با روی کار آمدن طیفی از اقتصاددانان آمریکا رفته این مسیر تغییر کرد. ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۹ اقتصادی اقتصاد ایران پول | ارز | بانک نظرات - اخبار اقتصادی -

احمد میدری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به الزام انتخاب الگوی موفق توسعه‌ای برای کشور،  گفت: در کشورهای مختلف الگوهای متخلف بانکداری وجود دارد، در خروجی این الگوها مشخص شده که بانکهایی که هدایت اعتبار را به جد دنبال کرده‌اند، نقش مهمی در رونق تولید دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه، در سیستم بانکداری ایران بانکها از اهداف توسعه‌ای دور و به سمت اهداف تجاری حرکت کرده اند،گفت: این موضوع با الگوی بانکداری ما در دوره قبل از دهه 50 فاصله گرفته و به عبارت صریح تر منحرف شده است. در بانکداری تجاری تنها نقش استقراض، جذب پول و انتقال ان به افرادی که سود بیشتری پرداخت کنند، برجسته شده است.

انحراف مسیر توسعه بانک محور ایران از دهه 50

به گفته این کارشناس اقتصادی، در سیستم بانکداری قبل از دهه 50 ما از الگوی توسعه آلمانی و فرانسوی استفاده می‌کردیم و به جای وام دهی صرف شاهد بودیم که بانکها شریک سرمایه گذاری بودند. این در حالی است که این مسیر از اوایل دهه 50 منحرف شد.

معاون وزیر کار گفت: در این دوره که (اتفاقا به عنوان دوره طلایی توسعه کشور از آن یاد می‌شود)، به جای وام دهی بانکها، آنها در شرکتهای بزرگ تولیدی سهام داری می‌کردند. به عنوان مثال بانک توسعه صنعتی و معدنی سهام دار مجموعه پلی اکریل اصفهان می‌شد. اما هر سال از سود برداشت می‌کرد تا سهم بانک کاهش و سهم بخش خصوصی افزایش یابد.

واکاوی دلایل رکود در بنگاههای تولیدی و صنعتی

میدری افزود، بعد از سال 1350 و به ویژه از اوایل دهه 80 این نوع بانکدای محدود و حق سرمایه گذاری مستقیم از بانکها سلب شد، به عبارت دیگر بانکها  تنها بایستی به عنوان واسطه وجوه فعالیت می‌کردند. به این ترتیب حرکت بزرگی در کشور شکل گرفت تا بانکها به عنوان سرمایه گذار اصلی ومستقیم فعال نباشند. به این ترتیب با  نوعی کاهش سرمایه گذاری  در صنایع مختلف هم مواجه شدیم. به اعتقاد بنده بخشی از رکود حاکم بر کشور ناشی از همین نگاه بوده است.

به گفته معاون وزیر کار، در یک دوره بر علیه بنگاه داری بانکها موضع گرفتیم، این درحالی است که در الگوی بانکداری توسعه‌ای بانکهای بنگاه دار علیه بخش خصوصی نیستند در کشورهایی مثل کره و ژاپن  و حتی در  امارات متحده دقیقا پیاده سازی این الگو وجود داشته  است.

مشکل عدم  توسعه کشور از سیستم بانکی بود یا سازمان برنامه؟

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد، مشکل عدم توسعه کشور به قوت و ضعف سازمان برنامه به عنوان محور برنامه ریزی کشور برنمی‌گردد. به نظر بنده، بیشتر برخی اندیشه‌های اقتصادی مسیر توسعه کشور را منحرف کرده است. یک الگوی پذیرفته شده اقتصادی  در این 40 تا 50 سال اخیر مسیر توسعه ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

نقش دانشجویان آمریکارفته در تغییر ریل توسعه کشور

وی افزود، تا زمانی که مدیران و دانشجویان اقتصاد متاثر از کشورهای آلمان و فرانسه بودند با تسلط الگوی بانکداری توسعه‌ای، مسیر توسعه در جهت درستی قرار داشت. اما بعد از 1350 که عموما "دانشجویان ما به کشور امریکا رفتند عملا مسیر توسعه تغییر کرد"، البته برداشتهای بسیار تندی نیز میتوان از این جمله داشت.

انتهای پیام/

R1389/P/S7,77,79/CT2 واژه های کاربردی مرتبط بحران پولی و بانکی برنامه ششم توسعه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران پولی و بانکی برنامه ششم توسعه بحران پولی و بانکی برنامه ششم توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۶۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیداری فرهیختگان در غرب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ نماز عبادی سیاسی جمعه در دیگر شهرهای استان نیز برگزار و خطیبان جمعه به تبیین مهمترین مسائل داخلی و خارجی پرداختند.

خطیب جمعه ساوه با گرامیداشت هفته معلم و کارو کارگر و سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری / به دیدار رهبر معظم انقلاب با فرهنگیان اشاره کرد و گفت دوازده سال دوره دانش آموزی بزرگترین فرصت برای نهادینه کردن ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب به نسل نوجوان است که امروز بتواند مقابله توطئه دشمن آگاه باشد.

----------
حجت الاسلام میر صادقی امام جمعه خمین با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی ریشه در مفاسد اقتصادی، احتکار و سو تدبیر دارد گفت: مبارزه با سوداگران و برهم زنندگان امنیت اقتصادی نیازمند ترسیم نقشه روشن است چرا که جنگ اقتصادی بخشی از جنگ ترکیبی علیه نظام اسلامی است و پیروزی در این میدان نیازمند عملیاتی ماننده وعده صادق است.
---------
امام جمعه کمیجان به تحولات سیاسی منطقه و جهان اشاره کرد و گفت دنیا شاهد افول و شکست رژیم غاصب صهیونیستی است و ایستادگی جبهه مقاومت موجب بیداری و آگاهی گروه‌های مختلف جهان بویژه دانشجویان از جنایت‌های رژیم اشغالگر صهیونیست و امریکاه شده است.
---------
حجت‌الاسلام مهدی نژاد امام جمعه شازند گفت حوادث این روز‌های دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و اعلام حمایت دانشجویان این دانشگاه‌ها از مظلومان فلسطین و انزجارازجنایات وحشیانه صهیونیست‌ها رویدادی بی سابقه را رقم زده است.
---------
خطیب جمعه زرندیه با اشاره به پیشرفت‌های ایران در بخش‌های مختلف گفت / اکنون که ملت بزرگ ایران قدردان نیرو‌های مسلح کشور بخاطر اجرای عملیات وعده صادق هستند به همین خاطر از دولت امید دارند با اجرای وعده صادق اقتصادی مشکلات اقتصادی را برطرف کند.
----------
امام جمعه اشتیان با اشاره به اعلام انزجار دانشجویان امریکا و اروپا از جنایات صهیونیست و حمایت امریکا از ان‌ها گفت: استکبار جهانی همواره در برابر بیداری ملت‌ها احساس خطر می‌کردند و هر جریانی که با بیداری ملت‌ها قد علم کرد، نظام مستکبر بدنبال خاموش کردن آنها است.
---------
حجت الاسلام سوری امام جمعه فراهان مشکلات اقتصادی و تورم را یکی از دغدغه‌های مهم مردم و جامعه دانست و گفت همانطور که کشور و بویژه نیرو‌های مسلح با عملیات وعده صادق اقتدار ایران را نشان دادند / قوای سه گانه و مسئولان ارشد کشور هم باید با اقدامات موثر و نقطه زند مشکلات اقتصادی را برطرف کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • بیداری فرهیختگان در غرب
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور