Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@06:10:08 GMT

سکانس آخر اضافه کار بازنشستگان

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۷۷۱۱

سکانس آخر اضافه کار بازنشستگان

تهران- ایرنا- نحوه احتساب اضافه کار در مستمری بازنشستگی کارکنان دستگاه های اجرایی که این روزها سکانس آخرش را می گذراند، با صدور بخشنامه ای از سوی سازمان تامین اجتماعی به تمام ادارات کل بیمه در سراسر کشور به مرحله پایانی خود رسید.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، ماجرا از آنجا شروع شد که در تیرماه سال 1393 بخشنامه ای به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد که دیگر حق بیمه از اضافه کار کارکنان کسر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله پس از بازنشستگی کارکنان به یک چالش تبدیل شد تا جایی که اعتراض حدود یک میلیون نفر از شاغلان دستگاه های اجرایی را در پی داشت.
«محمود عسکری آزاد» 17 تیرماه سال 1393، زمانی که جانشین معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی رئیس جمهوری بود، بخشنامه ای را به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد که بر اساس آن دیگر حق بیمه از اضافه کار کارکنان مشمول قانون تامین اجتماعی کسر نمی شد؛ نتیجه این بخشنامه کاهش 30 تا 40 درصدی حقوق بازنشستگی و پاداش سنوات پایان خدمت بیش از یک میلیون کارمند بود.
با ابلاغ این بخشنامه کارکنان دولتی که به سن بازنشستگی رسیده بودند و درخواست بازنشستگی خود را به دستگاه های اجرایی داده بودند، پس از محاسبه مستمری آنها از سوی سازمان تامین اجتماعی تنها حقوقی را دریافت می کردند که اضافه کار در این حقوق هیچ سهمی نداشت این در حالی است که حدود 25 سال حق بیمه از اضافه کار برخی از این افراد کسر شده بود و با این بخشنامه در زمان پرداخت لحاظ نمی شد.
به همین منظور پیگیری های زیادی برای حل این مساله و محاسبه اضافه کار در مستمری بازنشستگان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گرفته تا مسئولان هیات دولت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی انجام شد اما نتیجه درستی حاصل نشد تا اینکه سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد افرادی که تا سال 95 بازنشسته شده اند، می توانند با استناد به قانون برنامه پنجم توسعه از این مزایا بهره مند شوند.
اسفندماه سال 1395 سیدتقی نوربخش مدیرعامل فقید سازمان تامین اجتماعی بخشنامه ای به شماره 70 برای محاسبه سهم اضافه کار کارکنان دولت مشمول قانون این سازمان صادر کرد که تنها کسانی می توانستند بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه از آن استفاده کنند که تا پایان سال 95 بازنشسته می شدند و دیگر افرادی که اضافه کار از حقوق آنها به مدت چندین سال کم شده بود و پس از سال 95 بازنشسته می شوند، مشمول این قانون نمی شدند. این بخشنامه از یکم تیرماه 95 صادر و ابلاغ شد.
هیات وزیران در جلسه یکم دی ماه 95 به پیشنهاد مشترک سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین نامه اجرایی قسمت دوم ماده 59 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه را تصویب کرد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری نیز اسفندماه سال 95، تصویب نامه هیات وزیران درباره آیین ‌نامه اجرایی قسمت دوم ماده 59 قانون برنامه پنج ‌ساله پنجم توسعه در خصوص محاسبه اضافه کار کارکنان دستگاه ‌های اجرایی مشمول قانون تامین اجتماعی در زمان بازنشستگی را برای اجرا به دستگاه های ذیربط ابلاغ کرد.
سیدمحمدعلی جنانی مدیرکل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی نیز در این باره گفته بود که مشکل محاسبه اضافه کار بازنشستگانی که تا سال 1395 در دستگاه های دولتی مختلف بازنشسته شده اند، با رایزنی ها و اقدامات کارشناسی رفع شده است و پس از محاسبه، مبالغ مربوطه به آنها بازگردانده خواهد شد. برای حل مشکل اضافه کار بازنشستگانی که تا سال 1393 از اضافه کار آنها حق بیمه کسر می شد، بخشنامه ای تحت عنوان «بخشنامه 70» از سوی مدیرعامل فقید سازمان تامین اجتماعی صادر شد تا بتوانند از حق اضافه کار خود بهره مند شوند.
این بخشنامه و موضوع کسر حق بیمه از اضافه کار، بازهم جنجال هایی را به دنبال داشت چون کسانی که می خواستند پس از سال 95 بازنشسته شوند این اضافه کار هرچند مبالغ بالایی بود و از حقوق شان کسر می شد، در مستمری بازنشستگی آنها محاسبه نمی شد. پیگیری ها دوباره ادامه داشت تا اینکه سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد باید دولت این موضوع را در برنامه ششم توسعه لحاظ کند.
جنانی پیشتر گفته بود که کارشناسان حقوقی تامین اجتماعی موضوع محاسبه اضافه کار بازنشستگان پس از سال 1395 را بررسی می کنند و سرنوشت این بخشنامه به تصمیم این کارشناسان وابسته است. اما در برنامه ششم توسعه هنوز هیچ مطلبی در خصوص تعیین تکلیف دیگر افرادی که قصد دارند پس از این سال بازنشسته شوند، ذکر نشده است. از این رو، کارشناسان حقوقی سازمان تامین اجتماعی در حال بررسی بیشتر موضوع هستند تا بتوانند بر اساس قانون، این حق کارمندان دولت را به آنان بازگردانند.
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز با اشاره به بخشنامه افزودن سهم اضافه کار به مستمری بازنشستگان مشمول قانون تامین اجتماعی درباره این موضوع پیشتر گفته بود: در خصوص بازنشستگان پس از سال 95 نیز متناسب با کسوری که از اضافه کارشان کسر شده است، ضریبی محاسبه و به مستمریشان اضافه می شود.
در نهایت پس از پیگیری های مستمر خبرنگار ایرنا، در روزهای اخیر محمدحسن زدا سرپرست سازمان تامین اجتماعی دستور اکید به مدیرکل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی داد تا مشکل این افراد حل شود که به همین منظور نامه ای از سوی سیدمحمدعلی جنانی مدیرکل امور فنی مستمری های این سازمان به تمام ادارات کل بیمه ای تامین اجتماعی استان های مختلف کشور ارسال شد.
جنانی در این نامه تاکید کرده است که پیرو بند 1-10-3 بخشنامه تنقیح و تلخیص بازنشستگی به شماره 13196/97/1000 مورخ 30 بهمن 1397، بار دیگر تاکید می شود آن دسته از کارکنان دستگاه های اجرایی که از تاریخ یکم فروردین 1388 تا زمان لازم الاجرا بودن قانون مدیریت خدمات کشوری بازنشسته شده یا می شوند و حق بیمه مربوطه از اضافه کار آنان کسر نشده باشد، بر اساس تصویب نامه شماره 122290/ ت 51128 ه مورخ پنجم دی 1395 هیات وزیران از تاثیر حق بیمه های مکسوره بابت اضافه کار در طول دوره خدمت بهره مند می شوند.
این بخشنامه که با تاکید مسئولان سازمان تامین اجتماعی به تمام ادارات بیمه ای تامین اجتماعی ارسال شد، بار دیگر بارقه ای از امید در دل بازنشستگان ایجاد کرد که شاید با این بخشنامه به حق و حقوق قانونی خودشان برسند که خوشبختانه از افرادی که پس از سال 95 بازنشسته شده است پس از مراجعه به یکی از شعب، ابلاغ این نامه را تایید کرد و گفت که مراحل نحوه احتساب اضافه کار در تعیین مستمری بازنشستگی کارکنان دستگاه های اجرایی که پس از این سال بازنشسته شده اند، قرار است محاسبه شود که جای امیدواری دارد.
در حال حاضر یک میلیون و 400 هزار بازنشسته از خدمات صندوق بازنشستگی کشوری و سه میلیون و 200 هزار نفر بازنشسته دیگر نیز از خدمات سازمان تامین اجتماعی بهره مند هستند البته برخی صندوق های بازنشستگی مانند نیروهای مسلح و دیگر صندوق ها تعدادی دیگر از بازنشستگان را تحت پوشش دارند.
سازمان تامین اجتماعی با حدود 42 میلیون نفر بیمه شده و مستمری بگیر، در حال حاضر 60 نوع خدمت بیمه ای و درمانی به صورت غیرحضوری به افراد زیرپوشش ارائه می دهد.
گزارش از مهناز بیرانوند
اجتمام* 7268*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي اضافه كار بازنشستگان تامين اجتماعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۷۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد

سید احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم سرخس، فریمان و بخش های رضویه و احمدآباد مشهد در  حاشیه نشست ارائه ویژه نامه رسالت صندوق‌های بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال با پیگیری نمایندگان مجلس به منظور اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان،موضوع منابع همسان سازی حقوق بازنشستگان در بودجه سال جاری لحاظ و در جداول نهایی هم سهم ۴۰ درصد به صورت کامل برای اجرا در سال جاری پیشنهاد شد. جداول بودجه به تصویب نهایی مجلس رسید و برای شورای نگهبان ارسال شده و امیدواریم تا پایان قبل اردیبهشت جداول هم نهایی شود و از خرداد اجرایی شود.

نماینده مردم سرخس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ۶۰ درصد مطالبات بازنشستگان برای اجرای همسان سازی در سال های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ خواهد بود که به طور جداگانه به صورت ۳۰ درصد در هر سال اجرا خواهد شد.

قاضی زاده هاشمی درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق امسال خاطرنشان کرد: مجلس به اعتراض بازنشستگان نسبت به حق و حقوقشان ورود اولیه داشته است اما با توجه به روزهای پایانی مجلس یازدهم؛ اگر در مجلس یازدهم این ها به سرانجام نرسد با تشکیل مجلس دوازدهم پس از هفتم خرداد قطعا به طور خاص از سوی کمیسیون اجتماعی و همه همکاران مورد پیگیری قرار خواهد داشت.

وی تاکید کرد: آن چیزی که که برای آن حکم قانون داریم بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری است. پیشنهادهایی دولت دارد که بسیاری از الزامات را بر عهده مجلس بگذارد اما آن پیگیری مربوط به حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی است ان شالله در ابتدای مجلس دوازدهم هم مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

این نماینده مجلس عنوان کرد: در مبنای افزایش حقوق مدنظر ما؛ اختلافی وجود دارد اما مبنای مجلس مدنظر گرفتن تورم برای افزایش حقوق است و آن چیزی که به صراحت در قانون آمده تورم است که مجلس هم باید پیگیری کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • خبر جدید یک نماینده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان چه زمانی اعمال می‌شود؟
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی خراسان رضوی متوقف شده است
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند