Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری کردستان، امین مرادی اظهار داشت: هنر خوشنویسی به عنوان یک هنر قدسی همواره در خدمت اشاعه کلام وحی بوده و هنرمندان جهان اسلام هنر خود را در خدمت قرآن قرار داده و آثاری ماندگار از خود به جا گذاشته اند.

وی افزود: کتابت قرآن از صدر اسلام تا به امروز به عنوان یکی از مهمترین وظیفه‌های هنرمندان خوش نویس مورد توجه بوده است و در این بین حضرت علی ابن ابی طالب (ع) و زید بن ثابت به عنوان اولین کاتبان وحی دارای مقامی برجسته در امر نگارش قرآن حکیم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان ادامه داد: با ایجاد اعراب و همچنین پیدایش خطوط مختلف کتابت قرآن با شیوه‌های خطی مختلف همچون کوفی، ریحان، نسخ و ثلث توسط کاتبان وحی ادامه پیدا کرد و بسیاری از بزرگان خوشنویس آثاری گران سنگ از کتابت قرآن را به ثبت رساندند.

مرادی نقش هنرمندان خوشنویس ایرانی را نیز در این زمینه بسیار پر اهمیت دانست و یادآور شد: با ورود اسلام به ایران کتابت قرآن کریم هم توسط هنرمندان خوش نویس ایرانی آغاز شد و از آن زمان تاکنون شاهد تداوم این مهم توسط هنرمندان خوش نویس هستیم.

وی بیان کرد: در استان کردستان نیز با توجه به دین مداری مردمان کرد کتابت آیات قرآنی و احادیث توسط خوشنویسان استان به صورت عام وجود داشته و تمامی خوش نویسان بخش اعظمی از آثار خود را در نگارش آیات قرآنی قرار داده اند و بسیاری نیز به صورت جد کتابت کامل قرآن را به انجام رسانده اند که استاد علی اشرف زانیار از اساتید خط نسخ در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای را داشته اند.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان گفت: این خوشنویس سنندجی از رمضان سال ۱۳۹۱ کتابت قرآن کریم را آغاز کرده و توانسته این کار را در ۷۳۰ صفحه به اتمام برساند که این گنجینه نفیس چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت همزمان با دهمین روز از ماه مبارک رمضان ۱۴۴۰ قمری از ساعت ۱۷:۳۰ در محل پردیس سینمایی بهمن سنندج با حضور مشتاقان کلام وحی رونمایی می‌شود.

مرادی اظهار داشت: همزمان با رونمایی از این دو اثر کتابت قرآن حکیم نمایشگاهی از آثار این هنرمند توانمند عرصه هنر خوشنویسی مشتمل بر ۴۰ تابلوی خوشنویسی در محل گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج افتتاح و تا دوم خرداد ماه آماده بازدید علاقه مندان خواهد بود.

گفتنی است علی اشرف زانیار در سال ۱۳۳۰ در شهر سنندج دیده به جهان گشود و از همان زمان کودکی به واسطه خط خوشِ برادرِ بزرگش، به سمت زیبا نوشتن و خوشنویسی گرایش پیدا کرد و در دوران دبیرستان بیشتر به خوشنویسی به ویژه خط نسخ علاقه‌مند شد.

وی در سال ۱۳۶۷ برای اولین بار جز ۳۰ قرآن کریم را کتابت کرد و با کتابت مجدد دو جز ۲۹ و۳۰ قرآن کریم در سال ۱۳۷۱ نوشتن چندین کتاب، ادعیه و اذکار و خوشنویسی تابلوهای خوشنویسی از آیات و سوره‌های مختلف قرآن مجید را نیز به انجام رساند.

کد خبر 4615470

منبع: مهر

کلیدواژه: حوزه هنری کردستان کتابت قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۸۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرپرست اداره دارالقرآن حرم مطهر رضوی با اشاره به تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی بر این موضوع، گفت: برنامه‌های متنوع قرآنی در مسجد جامع گوهرشاد و ایوان مقصوره از اذان صبح تا اذان مغرب برگزار می‌شود.   محمد مقومی بیان معارف قرآن، ترتیل سوره مبارکه یاسین بعد از نماز صبح و تلاوت اذان گاهی قبل از اوقات شرعی در طول روز و برگزاری محافل و جلسات قرآنی را از جمله این برنامه‌ها برشمرد و افزود: همچنین جلسات سنتی قرآن کریم در یکی از شبستان‌های مسجد گوهرشاد در عصر‌ها در قالب برنامه دارالحفاظ برگزار می‌شود.   وی با اشاره به نیت واقف مبنی بر برگزاری جلسه‌ای صبحگاهی برای قرائت قرآن توسط مردم پس از نماز صبح، گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم در این خصوص انجام شده است.   سرپرست اداره دارالقرآن حرم مطهر رضوی یادآور شد: طبق برنامه‌ها، نخستین جلسه صبحگاهی قرائت قرآن ساعت ۴ صبح پنجشنبه در مسجد گوهرشاد برگزار و از استاد سید مرتضی سادات فاطمی، پیشکسوت و صدرالحفاظ آستان قدس رضوی، به عنوان استاد جلسه و پیشکسوت قرآنی در این جلسه دعوت شد.   مقومی همچنین اعلام کرد: از اساتید پیشکسوت دیگر و قاریان بین‌المللی و ممتاز در این جلسات هم استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • برگزاری نخستین همایش خوشنویسی «کاتبان وحی» + تصویر
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی