Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان گفت: بر اساس دستورالعمل و حقابه زیست محیطی تعریف شده در سد لاسک ۷۵ درصد از آب مخزن مربوط به مسایل زیست محیطی است تا جایی‌که حتی در زمان ذخیره‌سازی آب کشاورزی، این آب باید رها شود.

وحید خرمی در نشستی با فعالان حوزه محیط زیست و مسئولان اجرایی استان با موضوع بررسی آثار اجتماعی سد لاسک در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان اظهار داشت: بحث‌های اجتماعی، پیوست زیست محیطی و … همه در مطالعات سد وجود دارد و اگر غیر از این بود، مجوز احداث صادر نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با بیان اینکه رهاسازی آب از سد سفیدرود در فصل تابستان به‌دلیل رعایت مسائل محیط زیستی است، ادامه داد: وقتی سد باشد نباید مسیر پایاب سد خشک شود و بر اساس دستورالعمل و حقابه زیست محیطی تعریف شده در سد لاسک ۷۵ درصد از آب مخزن مربوط به مسایل زیست محیطی است که حتی در زمان ذخیره‌سازی آب کشاورزی، این آب باید رها شود.

وی با اشاره به طرح‌ها و برنامه‌های موجود در زمینه آب بندان‌ها افزود: مساحت کل آب‌بندان‌های استان گیلان حدود ۹ هزار هکتار است که به تنهایی پاسخگوی نیاز مصرف آب کشاورزی نیستند.

خرمی خاطرنشان کرد: آبی که در سد لاسک احصا خواهد شد در فصل سیلابی ذخیره و در فصل خشک رهاسازی می‌شود.

علیرضا مولایی مجری احداث سد لاسک نیز در این نشست در خصوص ضرورت احداث این سد اظهار داشت: فوایدی که احداث سد لاسک دارد موضوع تامین آب شرب است و برای افق ۱۴۰۵ این برنامه‌ریزی صورت گرفته و ۷۶ هزار نفر در محدوده این هستند. در افق ۱۴۴۵ این عدد به ۹۴ هزار نفر خواهد رسید که با احتساب مصرف ۱۵۰ لیتر در شبانه روز، به ۵٫۴۳ میلیون متر مکعب حجم آب نیاز خواهیم داشت.

وی در خصوص مزیت‌های این سد برای کشاورزی عنوان کرد: مطالعات نشان داده که برای افق ۱۴۰۵ حدود ۲۹۳ میلیون متر مکعب کمبود آب خواهیم داشت. حجم مخزن این سد ۴۵ میلیون متر مکعب است که می تواند سالانه ۷۷ میلیون متر مکعب آب را برای مصارفی که مد نظر است تنظیم کند .

مجری احداث سد لاسک خاطرنشان کرد: با احداث سد می‌‌توانیم در زمستان جلوی سیلاب و رسوبات آن را بگیریم و در تابستان زمانی که رودخانه ها و تالاب نیازمند آب است، حجم قابل ملاحظه‌ای از آب را رهاسازی کنیم.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۸۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از تصویب صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ در شهرستان اسفراین خبر داد.

رضا شکاریان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی محیط زیست در روز گذشته در تهران، اظهار کرد: در این شورا با صدور مجوز زیست‌محیطی در این معدن موافقت شد و باید در ادامه کار، ارزیابی‌های لازم در منطقه انجام شود. در ارزیابی‌ها نیز باید مواردی مانند پوشش گیاهی، جانوری، اقلیم و ... به‌صورت دقیق بررسی شود.

وی ادامه داد: البته ارزیابی‌ها توسط متخصصان محیط زیست انجام و آماده شده است و باید در استان و بعد از آن در سازمان تایید شود.

شکاریان بیان کرد: معدن سرب و روی آلبلاغ در منطقه حفاظت‌شده ساریگل اسفراین قرار دارد که این منطقه چسبیده به پارک ملی ساریگل و منطقه شکارممنوع «شاه جهان» است. این اداره کل درخواست داده بود که در صورت تصویب صدور مجوز برای معدن یادشده، منطقه شکار ممنون «شاه جهان» ارتقا یابد.

وی اضافه کرد: در این جلسه، موضوع ارتقای منطقه شمال غرب سالوک که شکار ممنوع است، به منطقه پناهگاه حیات وحش و حفاظت‌شده مطرح شده است.

به گزارش ایسنا، معدن سرب و روی آلبلاغ در منطقه حفاظت‌شده ساریگل اسفراین قرار دارد که در چند سال گذشته به علت حضور غیرمجاز سودجویان در این منطقه، جان تعدادی از آنها به علت ریزش حفره‌های کنده‌شده توسط آنها گرفته شد. از سوی دیگر برداشت‌های غیرمجاز از این معدن موجب شد تا مسؤولان به دنبال گرفتن مجوزهای اکتشاف، بهره‌برداری و زیست‌محیطی باشند تا برداشت‌ها اصولی انجام شود و مزیت اقتصادی آن عاید مردم منطقه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • مطالبات اراضی شهری شهرداری پرداخت شود
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند