Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@05:11:47 GMT

سفر به شیراز در ماه بندگی

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۴۳۰۸

سفر به شیراز در ماه بندگی

خبرگزاری میزان- مردم ایران در مناسبت‌های متفاوت از آداب و رسوم خاصی پیروی می‌کنند. ماه رمضان نیز از جمله مناسبت‌های دینی است که در سراسر ایران از جمله استان فارس با آداب و رسوم خاصی همراه است که برای گردشگران داخلی و خارجی جذابیت خاصی دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،شیراز در ماه مبارک رمضان از آداب و رسوم خاصی برخوردار است که نمونه آن در بسیاری از شهر‌های ایران دیده نمی‌شود و یا به عبارتی منحصر به شیراز است و همین امر باعث شده شیراز حتی در ماه رمضان هم برای گردشگران جذاب و دیدنی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم شیراز در آخرین جمعه ماه شعبان که به «کلوک اندازان» یا «کلوخ اندازان» معروف است با رفتن به طبیعت و شادی و تفریح به استقبال ماه رمضان می‌روند و در این روز اگر بین فامیل کدورتی وجود داشته باشد سعی می‌کنند پیش از آغاز رمضان این کدورت برطرف شود.

شیرازی‌ها اعتقاد دارند روز اول ماه رمضان امام‌زادگان این شهر از جمله حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع)، سید علاالدین حسین (ع)، سید میر محمدبن موسی (ع) و علی بن حمزه (ع) را زیارت کنند و نماز و مغرب و عشا را در این حرم‌ها اقامه و روزه خود را باز می‌کنند.

یکی دیگر از رسوم مردم شیراز خواندن مناجات با صدای بلند در پشت‌بام منازل و مساجد است که از روز اول ماه رمضان به صورت خودجوش توسط افراد باسواد در محلات انجام می‌شود تا مردم محله بتوانند در زمان سحر بیدار شوند؛ این رسم دیرینه هنوز هم در برخی از محله‌های فارس از جمله شهرستان جهرم جاری است.

رنگینک، آش ماست، حلوای نشاسته (ترحلو)، قنبر پلو، کلم پلو، زولبیا، بامیه، کوفته هلو، قنبر پلو، نان گتک، یوخه، نان چایی، از جمله خوراکی‌هایی است که در سفره‌های افطار روزه‌داران شیرازی دیده می‌شود.

افطاری در شیراز مانند اکثر نقاط ایران رونق دارد؛ آنقدر که گاهی مهمانی افطار به سحری وصل می‌شود و مهمانان تا صبح در خانه میزبان می‌مانند. مردم این منطقه معتقدند روزه طبع سردی دارد به همین دلیل از عرق‌های گرم مانند گل‌گاوزبان، نسترن، بهارنارنج و گلاب استفاده می‌کنند.

«روز والون» یکی دیگر از رسوم شیرازی‌ها در ماه رمضان است، براساس این رسم خانواده تازه داماد در سینی‌های مخصوص انواع شیرینی، نبات، نقل و افطاری برای خانواده عروس می‌فرستند.

شب زنده‌داری یکی دیگر از رسومات مردم منطقه شیراز و برخی از مناطق استان فارس است، این رسم قدیمی با حضور روزه‌داران به ویژه جوانان در تمام شب‌های ماه مبارک رمضان انجام می‌شده است؛ در حال حاضر این رسم در تعداد کمی از مساجد شهر شیراز برگزار می‌شود.

مردم فارس به‌همراه قاریان یا افراد باسواد در روز‌های ماه مبارک رمضان قرآن تلاوت می‌کنند که به آن «دوره» می‌گویند. در روستا‌های کازرون زمانی که تلاوت قرآن به پایان می‌رسد، شخص یا اشخاصی که نذر ختم قرآن داشته‌اند، گوسفندی ذبح می‌کنند و گوشتش را بین خانواده‌های نیازمند تقسیم می‌کنند که به آن «خون‌ریزی سی‌پاره» می‌گویند.

مراسم احیای شب‌های قدر در منازل، تکایا، مساجد و حسینیه‌های شیراز برگزار می‌شود و مرسوم است که مردم در شهر شیراز از غروب آفتاب تا دم صبح در حرم مطهر امام‌زادگان حضور می‌یابند و عزاداری می‌کنند، هم‌چنین در زمان سحر نیز نذری و بسته‌های غذا خود را بین شب زنده‌داران توزیع می‌کنند، سحری می‌خورند و به اقامه نماز می‌پردازند.

هم‌چنین شیرازی‌ها در روز شهادت حضرت علی (ع) به قبرستان شهر که به آن «دارالسلام» و «سفره تربیت» می‌گویند، می‌روند و علاوه بر خواندن فاتحه برای مردگان خود به نذر و نیاز نیز می‌پردازند.

یکی از رسومی که تنها در شیراز برگزار می‌شود، رسم «جمعه الوداعی» است که در جمعه پایانی ماه رمضان مردم به مسجد فتح و مسجد جامع عتیق شیراز می‌روند، دعا می‌کنند، قرآن می‌خوانند و حاجات خود را از خداوند طلب می‌کنند.

عید سعید فطر پس از یک ماه روزه داری در بین مردم استان فارس به ویژه مناطق جنوبی استان جایگاه و منزلت ویژه‌ای دارد که مردم فارس و شیراز پس از برگزاری نماز مخصوص عید فطر و دعای وحدت به منزل بزرگان فامیل می‌روند و صله رحم به جای می‌آورند.

انتهای پیام/
منبع: ایسنا
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شیراز شاهچراغ افطار ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۴۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در خطبه‌های امروز نماز با اشاره به در پیش رو بودن هفته بزرگداشت مقام معلم و روز جهانی کارگر گفت: ما باید با استفاده از معلمان که افسران جنگ فرهنگی و جامعه کارگری که افسران جنگ اقتصادی هستند با دشمنان مقابله کنیم.
آیت الله دژکام تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در برش استانی سند مهندسی فرهنگی و سند تعلیم و تربیت در نظر گرفته شده مسئله آموزش است
وی اضافه کرد: علاوه بر معلمان، کارگران هم مشکلات صنفی دارند که دولت و مسوولان باید در این حوزه بیش از گذشته تلاش کنند تا مشکلات این بخش نیز برطرف شود.
خطیب نماز جمعه امروز شیراز افزود: دشمن جنگ ترکیبی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی را به ملت ایران تحمیل کرده است و فکر می‌کنند که هیچ قدرتی در مقابل آنها نمی‌تواند بایستد ، این در حالی است که ما با مقاومت و ایستادگی خودمان در مقابل جبهه استکبار می‌ایستیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار کرد: دشمنان نظام و انقلاب همزمان با جنگ اقتصادی، جنگ فرهنگی علیه ما به راه انداخته اند تا بتوانند از این طریق به اهداف خود برسد، اما ما باید به لطف الهی و بهره گیری از امکانات و ظرفیت‌های داخلی، جوانان و نخبگان، جایگاه خود را در جهان به گونه‌ای تثبیت کنیم هیچ فرد یا گروهی نتواند جرات نگاه کردن به ایران را داشته باشد.
آیت الله دژکام گفت: رهبر معظم انقلاب هشت راهکار را برای برون رفت از مشکلات اقتصادی و توسعه اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته اند که شامل حمایت مسوولان از تولیدات داخل، افزایش بهره‌وری، جذب سرمایه گذاران در تولید، حمایت مردم از تولیدات داخلی، اصلاح الگوی مصرف، توسعه فرهنگ کار، ایجاد اشتغال و مبارزه با فساد اقتصادی است.
وی افزود: مسئولان، مدیران و مردم با فعالسازی چرخه تولید و اشتغال در زمینه خرید کالای داخلی، حساسیت ویژه‌ای به خرج دهند و مردم برای تحقق شعار سال باید تصور بهتر بودن کالای خارجی را کنار بگذارند و جهت‌گیری آنان به سمت و سوی مصرف اجناس باکیفیت ایرانی باشد.
نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت: نقش تولید کنندگان در تحقق شعار سال بسیار پر رنگ است، چرا که با اعتماد افزایی، تولید کالا با کیفیت برتر و قیمت مناسب می‌توانند نظر مصرف کنندگان را به سمت کالا‌های ساخت داخل جلب کنند.
امام جمعه شیراز با اشاره به تاکید رهبری بر اجرای مبارزه با فساد گفت: اداره کشور در مبارزه همه‌ جانبه با فساد است، بنابراین باید در درجه‌ی اول مراقب باشیم که به هیچ وجه به فساد آلوده نشویم.

دیگر خبرها

  • معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند
  • قارچ‌های خودرو هشت نفر را راهی بیمارستان کرد
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در روستای کوهمره سرخی
  • بهاران پربارش فارس
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • رشد ۱۰۷ درصدی تناژ بارگیری محمولات در راه آهن فارس
  • صاعقه و بارش شدید تگرگ در شهرستان شیراز
  • رشد ۲ برابری تناژ بارگیری محمولات در راه‌آهن فارس
  • الکترونیکی شدن دور دوم انتخابات در حوزه شیراز و زرقان
  • روستا‌های حاشیه شیراز مظلوم‌ترین روستا‌های فارس هستند