Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای‌عالی استان‌ها با هدف فراهم کردن زمینه و بسترهای لازم و ایجاد سازوکار مشارکت مردمی در اداره شهرها و استفاده از ظرفیت و توانمندی شهروندان جهت انجام وظایف قانونی شوراها از طریق هدایت و نظارت شوراهای اسلامی شهرها و همکاری سایر دستگاه ها، طرح تشکیل انجمن محلات در شهرهای مراکز استان‌ها را جهت سیر مراحل بررسی و تصویب هیات وزیران ارائه نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش  ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، فراهم کردن زمینه ها و بسترهای لازم برای ایجاد، گسترش و نهادینه کردن مشارکت های مردمی و داوطلبانه شهروندان در اداره شهر و روستا و استفاده از ظرفیت و توانمندی های بالقوه و بالفعل شهروندان در جهت تعالی و آبادانی محیط خود، از مهمترین کارکردها و مأموریت های شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور به شمار می رود.

مشارکت و همکاری شهروندان از جمله مواردی است که همدلی و همراهی بیشتر با محیط شهری، افزایش حس تعلق و هویت محلی، تقویت سرمایه و اعتماد اجتماعی و کاهش هزینه های ناشی از فردگرایی و عدم مشارکت پذیری، افزایش بهره‌وری، بسط مردم‌سالاری دینی، مداخله آگاهانه شهروندان در تصمیم سازی ها و تعیین سرنوشت خود را به همراه دارد.

بررسی تجارب و دستاوردهای سایر کشورها نشان می دهد که از منظر اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، تشکیل نهادهای داوطلبانه اجتماعی مشارکت جو، تشکل ها و گروه های داوطلب و واگذاری اداره بسیاری از امور به نهادهای مردمی، از ارکان مهم سیاست ها و برنامه های حاکمیت ملی و محلی به شمار می رود و مدیریت شهری بدون مشارکت همه جانبه، آگاهانه، پایدار و واقعی شهروندان، راه به جایی نمی برد.

مطالعه ادوار مختلف تاریخ ایران، حاکی از وجود مشارکت مردم متناسب با شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. با گسترش شهرنشینی و تشکیل شوراهای اسلامی و با توجه به عدم تشکیل شوراها در سطوح محلی و منطقه ای، از سال ۱۳۷۸ چاره اندیشی برای سازماندهی و ساماندهی مشارکت های مردمی به خصوص در کلان‌شهرها و شهرهای مراکز استان ها وارد مرحله جدیدی شد. تشکیل انجمن شورایاری محله در برخی شهرهای بزرگ، از مهمترین این سازوکارها محسوب می شود.

بدین ترتیب از یک سو نیاز شهرداری ها و شوراها به وجود انجمن های محلی داوطلبانه و مشارکت جو و از سوی دیگر انتظارات شهروندان در این زمینه و همچنین توفیقات و دستاوردهای حاصل از تشکیل شورایاری ها در شهرها، تدقیق سازوکار و چارچوب کلی تشکیل انجمن های شورایاری را محرز ساخته است.

لذا در این راستا شورای‌عالی استان ها به استناد بندهای (۵) و (۷) ماده (۸۰) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران –مصوب ۱۳۷۵- و به منظور فراهم کردن زمینه و بسترهای لازم و ایجاد سازوکار مشارکت مردمی در اداره شهرها و استفاده از ظرفیت و توانمندی شهروندان جهت انجام وظایف قانونی شوراها از طریق هدایت و نظارت شوراهای اسلامی شهرها و همکاری سایر دستگاه ها، طرح تشکیل انجمن محلات در شهرهای مراکز استان ها را که در هفدهمین اجلاس این شورا مورخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ به تصویب رسیده جهت سیر مراحل تصمیم گیری هیات وزیران ارائه نموده است.

گفتنی است همکاری با شورای اسلامی شهر به منظور بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی و ارائه گزارش به این شورا، همکاری به منظور انجام وظایف نظارتی شورای مورد اشاره، همکاری به منظور افزایش مشارکت شهروندان در اداره امور شهر، ارائه طرح و پیشنهاد به شورای مذکور و شهرداری در زمینه مسائل مختلف شهری، از مهترین اهداف این طرح پیشنهادی به شمار می روند.

لازم به ذکر است شورای‌عالی استان ها به استناد اصل (۱۰۲) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مجاز است در حدود وظایف خود، طرح هایی را تهیه و مستقیما یا از طریق دولت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کند. این طرح ها باید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هيات دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۹۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰نفر از منتخبان مجلس دوازدهم خواهان تشکیل فراکسیون اکثریت

تاکنون نزدیک به ۱۰۰ نفر از منتخبان مجلس دوازدهم، برگه تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی را امضا کرده‌اند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، عصر امروز سه شنبه، دومین جلسه هیات موسس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم با حضور تعدادی از منتخبان مجلس دوازدهم برگزار شد.

چه‌کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی دهند؟

در این جلسه، مدعوین به ارائه نقطه نظرات خود درباره موضوعات مرتبط با مجلس دوازدهم پرداختند.

در پایان درباره هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی رای‌گیری شد و هیات 9 نفره‌ای انتخاب شد تا برای تدوین پیش‌نویس اساسنامه و مرامنامه و تدارک مقدمات برگزاری مجمع عمومی با حضور تمام منتخبین جریان انقلاب پس از برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس برنامه ریزی کنند.

گفتنی است تاکنون نزدیک به 100 نفر از منتخبان مجلس دوازدهم، برگه تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی را امضا کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری ششمین اجلاسیه هم اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم
  • بررسی و تصویب ۱۴ طرح در کارگروه امور زیربنایی آذربایجان‌غربی
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • اجلاسیه هم‌اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم برگزار می‌شود
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت
  • هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود
  • همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب
  • ۱۰۰نفر از منتخبان مجلس دوازدهم خواهان تشکیل فراکسیون اکثریت
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است