Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - سهیلا محمدی: نبود شهرک شن و ماسه در مازندران و به‌ویژه مناطق غربی آن سبب شده تا قیمت مصالح نظیر شن و ماسه سر به فلک کشد و نظارت‌های ضعیف نیز به گرانی مصالح بیشتر دامن زده است.

گرانی افسارگسیخته مصالح ساختمانی به‌ویژه شن و ماسه در حالی در ماه‌های اخیر در شهرستان‌های رامسر و تنکابن رو به افزایش گذاشته که به گفتهٔ بسیاری از شهروندان، پیمانکاران و کامیون داران، کمبود شدید معادن برای برداشت شن و ماسه یکی از مهم‌ترین دلایل گرانی روزافزون شن و ماسه بوده که سبب بروز چالش جدی برای فعالان عرصه ساخت‌وساز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمبودها و گرانی شن و ماسه در حالی است که بنا به گفته مسئولان دو شهرستان تنکابن و رامسر سال‌ها پیگیر ایجاد شهرک شن و ماسه بوده اما نه‌تنها موفق به این کار نشدند بلکه چند واحد تولیدی شن و ماسه هم یا تعطیل‌شده و یا نیمه فعال هستند. البته لازم به ذکر است که بر اساس آمار حدود ۳۵ واحد تولیدی شن و ماسه در غرب مازندران وجود دارد که از این تعداد ۲۵ واحد غیرفعال بوده و برخی نیز نیمه فعال هستند.

علاوه بر این، برداشت غیرمجاز شن و ماسه از بستر جریانی رودخانه‌های این دو شهرستان، از تبعات نبود معادن برداشت شن و ماسه بوده که در سال‌های اخیر نمود بیشتری یافته و تغییر چهره رودخانه‌ها و آسیب‌پذیر بودن آن‌ها در جریان سیل را رقم‌زده است.

غرب مازندران به‌واسطه دارا بودن جاذبه‌های بی‌شمار برای گردشگران، همواره مورد استقبال آنان بوده و سرمایه‌گذاران و برج‌سازان بسیاری در این منطقه اقدام به ساخت‌وساز می‌کنند

همچنین نباید از این نکته غافل شد که غرب مازندران به‌واسطه دارا بودن جاذبه‌های بی‌شمار برای گردشگران، همواره مورد استقبال آنان بوده و سرمایه‌گذاران و برج‌سازان بسیاری در این منطقه اقدام به ساخت‌وساز می‌کنند، بنابراین نیاز آنان به مصالح ساختمانی به‌ویژه شن و ماسه تقاضا را در غرب مازندران افزایش داده و چون عرضه آن بسیار کم است، قیمت‌ها به‌طور چشمگیری بالا رفته و گاهی اوقات هم کمبود مصالح به شدت در منطقه احساس می‌شود.

علی نکوزاد یکی از کامیون داران رامسری دراین‌باره به خبرنگار مهر می‌گوید: در روزهای اخیر قیمت هر تن شن و ماسه در رامسر به ۷۰ هزار تومان و در برخی موارد هم به ۱۰۰ هزار تومان رسیده که در مقایسه با ماه‌های گذشته، افزایش چشمگیری داشته است.

وی افزود: افزایش قیمت از یکسو و کمبود شدید آن از سوی دیگر باعث شده تا بسیاری از کامیون داران بیکار شوند و اگر هم به فرض باری وجود داشته باشد به دلیل افزایش قیمت شن و ماسه برای کامیون داران مقرون‌به‌صرفه نیست زیرا آن میزان پولی که برای بار کردن شن و ماسه دریافت می‌کنند، صرف خرید آن شده و پولی برای کرایه کامیون نمی‌ماند.

نکوزاد اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشتر رانندگان کامیون برای خریداری شن و ماسه مسافت حدود ۱۸۰ کیلومتر را تا آمل طی می‌کنند اما نرخ مصالح در آمل برای کامیون داران ارزان‌تر حساب می‌شود.

دو تن از پیمانکاران رامسری هم در گفت‌وگو با مهر مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت شن و ماسه و کمبود آن را در نبود معادن شن و ماسه می‌دانند و می‌گویند: چون در منطقه ما معدن وجود ندارد، مجبوریم از شرق مازندران مصالح موردنیاز را تأمین کنیم که سبب می‌شود هزینه گزافی را متحمل شویم.

شهروندان تنکابنی و رامسری هم از این وضعیت بشدت گله‌دارند و می‌گویند ما برای تأمین یک‌تن شن و ماسه برای ساخت سر پناهی بر خودمان باید هزینه گزافی بپردازیم که اصلاً مقرون‌به‌صرفه نیست.

رامسر فاقد معدن است

سعید فیلی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت رامسر، دراین‌باره در گفتگو با خبرنگار مهر مهم‌ترین دلیل گرانی و کمبود شن و ماسه در رامسر را نبود معدن رسمی می‌داند و می‌گوید: معدن در رامسر وجود ندارد و برداشت‌های پراکنده توسط متقاضیان هم باید با طی کردن مراحل اداری و برگزاری مزایده در استان انجام شود.

وی افزود: نبود معدن رسمی در رامسر به این دلیل نیست که این مزیت در منطقه وجود نداشته باشد بلکه دسترسی سخت به آن مناطق و مسائل زیست‌محیطی باعث می‌شود تا پیمانکاران قبل از برداشت از معادن متحمل هزینه سنگینی جهت برطرف کردن موانع زیست‌محیطی شوند و به همین دلیل استقبال نمی‌کنند.

مجتبی لاتی نماینده شورای اسلامی شهرستان تنکابن در شورای عالی استان با بیان اینکه این موضوع سالهاست که گریبان گیر منطقه ما بوده و دلیل آن نبود معادن برداشت شن و ماسه در تنکابن و رامسر است، به خبرنگار مهر می‌گوید: این موضوع بارها در شورای عالی استان مطرح و بررسی‌شده و به مسئولان ارشد استان هم متذکر شدیم اما تاکنون نتیجه مطلوبی عایدمان نشده است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: منطقه تنکابن و رامسر ظرفیت واگذاری معادن را دارد کما اینکه این مهم را در برداشت‌هایی که برای پروژه‌های عمرانی ملی و استانی انجام شد، مشاهده کردیم.

لاتی اضافه کرد: شورای عالی استان مازندران به مدیران ارشد توصیه کرد تا برداشت معادن را به شهرداری‌ها واگذار کنند تا ضمن ایجاد منابع درآمدی پایدار و کاهش هزینه‌ها برای شهرداری، مشکل کمبود معادن و شن و ماسه هم در منطقه تا حدودی رفع شود.

شمس الله شریعت نژاد نماینده مردم شهرستان‌های تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در مجلس شورای اسلامی هم بر نبود معادن در منطقه غرب مازندران صحه گذاشت و گرانی مصالح ساختمانی را از دغدغه‌های جدی منطقه عنوان کرد و گفت: نبود معادن از یکسو سبب بروز مشکلات بسیاری برای کسانی که می‌خواهند خانه‌ای بسازند و یا پیمانکاران ساخت‌وساز و از سویی دیگر باعث برداشت‌های غیرمجاز از بستر رودخانه شده به طوری که عمق رودخانه‌ها روزبه روز بیشتر شده و خطر سیل به شدت آن‌ها را تهدید می‌کند.

کمبود شن و ماسه در منطقه باعث شده تا رودخانه‌ها مورد برداشت مضاعف قرار بگیرند و این موضوع مهمی است که بارها به وزیر صنعت معدن و تجارت تذکر داده شده است

وی افزود: کمبود شن و ماسه در منطقه باعث شده تا رودخانه‌ها مورد برداشت مضاعف قرار بگیرند و این موضوع مهمی است که بارها به وزیر صنعت معدن و تجارت تذکر دادم و خواستار مهندسی شدن رودخانه‌های منطقه شدم.

شریعت نژاد راهکار حل این مشکل را در ایجاد مجتمع‌های شن و ماسه در منطقه دانست و بیان داشت: احداث شهرک‌های شن و ماسه راهی مناسب برای تأمین نیاز مردم در غرب مازندران و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از رودخانه‌ها و ساحل دریا است.

بر این اساس با توجه به نیاز سالانه منطقه غرب مازندران به ۱۸ میلیون مترمکعب شن و ماسه، ساماندهی و احداث معادن شن و ماسه در منطقه در چارچوب قانون ضروری به نظر می‌رسد تا ضمن تأمین نیازهای مردم و حفظ تعادل قیمت مصالح ساختمانی، از دست‌اندازی به محیط‌زیست و برداشت‌های غیرمجاز از رودخانه‌ها جلوگیری شود.

کد خبر 4616406

منبع: مهر

کلیدواژه: معادن شن و ماسه مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۰۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد

 مجتبی خاشی مدیر جهاد کشاورزی خاش، گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری به اقلیم منطقه، توسعه باغات گل محمدی در برنامه کاری این مدیریت قرار گرفته و در سال گذشته چهار هکتار باغ جدید گل محمدی احداث و  سطح زیر کشت گل محمدی شهرستان به ۱۱ هکتار افزایش یافت.

مجتبی خاشی افزود: پیش بینی شده امسال ۱۱ تن گل محمدی از سطح باغات شهرستان خاش برداشت شود.

وی تصریح کرد گل محمدی پس از فرآوری در منطقه به صورت گلاب و گل خشک شده به بازار عرضه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور
  • شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر