Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@00:25:11 GMT

تاجیکستان به پاکستان برق ارزان می دهد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۰۲۹۶

تاجیکستان به پاکستان برق ارزان می دهد

سفیر جدید تاجیکستان در اسلام آباد گفت، دوشنبه قرار است برای تامین بخشی از کمبود انرژی پاکستان، برق ارزان در اختیار این کشور قرار دهد.

روزنامه تریبیون پاکستان، 'ایسماتولو نصرالدین' امروز(دوشنبه) در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی و صنعت راولپندی گفت، تاجیکستان آماده کمک به پاکستان است و از توسعه مناسبات دوجانبه اقتصادی و تجاری بین دو کشور در بخش های مختلف، از جمله برق آبی، معدن، دارو، گردشگری، صنایع سبک، کشاورزی و سازه، حمایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نصرالدین با اشاره به پیشینه روابط تاریخی، فرهنگی و مذهبی پاکستان و تاجیکستان، از صاحبان حرف و تجار پاکستانی خواست دست به کار شوند و از فرصت ها استفاده کنند.

به گفته او، برق پاکستان در چارچوب پروژه انرژی آسیای مرکزی و جنوب آسیا که تا 2020 عملیاتی خواهد شد، عرضه می شود.

رئیس اتاق بازرگانیو صنعت راولپندی نیز به نوبه خود گفت، این پروژه انرژی به تامین نیازهای پاکستان کم خواهد کرد.

وی خواستار برقراری پرواز مستقیم بین دوشنبه و اسلام آباد شد و گفت، علاوه بر مبادلات فراهنگی، تجاری و اطلاعاتی و ... رونق گردشگری بین دو کشور می تواند نقشی مهم ایفا کند.

براساس این گزارش، عمران خان، رئیس جمهوری پاکستان در ماه ژوئن (خرداد 1398) اولین سفر خود را به این کشور آسیای مرکزی انجام خواهد داد که یکی از دستاوردهای آن برقراری پرواز مستقیم میان دوشنبه و اسلام اباد خواهد بود.

 پاکستان سال‌ها است که با کمبود انرژی برق روبه‌رو هست و تامین امنیت انرژی برای اقتصاد پاکستان که با رشدی چشمگیر به جلو می‌رود، از اهمیتی ویژه برخوردار و در فصل تابستان نمود بیشتری می‌یابد.

پروژه کاسا 1000 (که برق تاجیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان انتقال می‌دهد) به نوعی می‌تواند به تامین رشد اقتصادی و صلح و ثبات کامل در کشور کمک کند‌.

پاکستان تلاش می‌کند روابط خود را با کشورهای آسیای مرکزی به‌ویژه تاجیکستان گسترش دهد و سهم خود را در توازن قدرت کشورهای آسیای مرکزی بین قدرت‌های مهم منطقه‌ای و بین‌المللی حفظ کند.

موفقیت پروژه‌های اقتصادی مشترک پاکستان با چین به روابط خوب این کشور با کشورهای آسیای مرکزی نیز بستگی دارد و پاکستان تلاش می‌کند تا با توجه به واقعیت‌هایی چون تلاش هند در یافتن جای پایی برای خود در حوزه‌های گوناگون سیاسی و اقتصادی منطقه‌ای در برابر دشمن دیرین و رقیب دیرپای خود جایگاهی درخور در تاجیکستان فراهم آورد و مانع از افزایش روابط نظامی ‌و امنیتی هند و بالا بردن زمینه‌های حضور نظامی‌ و امنیتی در تاجیکستان (که نزدیک مرزهای پاکستان است) گردد و با در نظر گرفتن دغدغه‌های امنیتی تاجیک‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم، مسایل امنیتی، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به گسترش نفوذ خود در منطقه نیز کمک کند.

در مقابل، دوشنبه نیز اسلام آباد را دارای منابع عظیم انسانی، دسترسی به آب‌های آزاد و بندر گوادر می بیند و ومعتقد است پاکستان می‌تواند یک شریک مهم برای اقتصاد تاجیکستان و ورود به بازار منطقه باشد‌.
به علاوه گسترش مسیرهای هوایی و زمینی با تاجیکستان موجب افزایش حجم تجارت بین کشورهای منطقه و پاکستان خواهد شد.

چنانچه در دیدارهای اخیر رهبران پاکستان و تاجیکستان اجرای پروژه ساخت، شرکت در کریدور اقتصادی چین و تکمیل پروژه برق کاسا 1000 ، اتصال 3 جاده مهم چترال، خنجرآب و مرغاب برای اتصال شاهراهی به دوشنبه، گسترش مسیرهای ارتباطی و روابط تجاری با تاجیکستان مد نظر بود وبه توافقاتی نیز رسیدند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: برق تاجیکستان پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۰۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران

به گزارش صدای ایران از ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بامداد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو عازم آذربایجان شد و جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه در آخرین روز از سفر خود از موزه تاریخ ادبیات شهر باکو بازدید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید ضمن برشمردن شخصیت‌های مشترک فرهنگی دو کشور گفت: به مفاخر بزرگ به عنوان زمینه‌های همگرایی بین دو کشور نگاه می‌کنیم؛ اینها جزو میراث مشترک فرهنگی ما به‌شمار می‌روند، ما قرن‌ها کنار یکدیگر زیست کردیم، این ظرفیت‌ها باید باعث افزایش برادری‌ها و همگرایی‌ها باشد نه اینکه موجب واگرایی شود.

وی با بیان اینکه هر کس تلاش کند تا این بزرگان را دست مایه واگرایی قرار دهد حتما دچار اشتباه راهبردی و خطای محاسباتی شده است، افزود: به میراث مشترک فرهنگی با کشور‌های همسایه به عنوان میراث مشترک تاریخی نگاه می‌کنیم و به آنها می‌بالیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: علاقه‌مند هستیم برای این مشاهیر فیلم‌های مشترک تولید کنیم؛ در ترکمنستان برای مختومقلی فراغی همین کار را می‌کنیم، در پاکستان نیز برای اقبال لاهوری کاری را در دست اقدام داریم؛ در سفر هفته گذشته به پاکستان برادران و خواهران پاکستانی به ویژه در شهر لاهور از این موضوع استقبال کردند.

اسماعیلی با بیان اینکه همه اشعار نظامی به زبان فارسی است و میراث مشترکی بین دو کشور به‌شمار می‌رود، افزود: امیدواریم ساخت مجموعه جدیدی را برای حکیم نظامی آغاز می‌کنیم؛ در همین راستا از همکارانم در وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان دعوت کردیم تا ما را در ساخت فیلم سینمایی در این باره کمک کنند.

موزه تاریخ ادبیات شهر باکو در قسمت قدیمی‌این شهر قرار دارد.

دیگر خبرها

  • وحدت حنانوف مثل اسماعیلی‌فر نبود
  • جانشین دانیال مثل اسماعیلی‌فر نبود
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • ایران ۲۸ زندانی پاکستانی را آزاد می کند
  • ۲۸ زندانی پاکستانی در سفر اژه‌ای به هرمزگان آزاد می‌شوند
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در سفر اژه‌ای به هرمزگان
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر اژه‌ای به هرمزگان