Web Analytics Made Easy - Statcounter

دردسر بزرگ برای اروپایی‌ها؛ تبعات جاخالی‌دادن مقابل ایران چیست؟

به گزارش شریان نیوز،واکنش‌ها به صحبت‌های عباس عراقچی درباره مهاجران افغان همچنان ادامه دارد اما سوال اینجاست انگیزه اصلی معاون وزیر امور خارجه چه هدفی را این بیان دنبال می‌کرد؟


 

 

  «مهاجران افغان در مجموع هشت میلیارد دلار برای کشورمان هزینه دارند و اگر تحریم‌ها اثر کند و فروش نفتمان به صفر برسد، جمهوری اسلامی ایران مجبور است سیاست ویژه‌ای را برای اقتصاد خود درنظر بگیرد و ممکن است نتوانیم به این شکل ادامه دهیم و از برادران و خواهران افغان‌مان بخواهیم ایران را ترک کنند» این همان صحبتی است که چند روز پیش عباس عراقچی آن را به به زبان آورد و واکنش‌های زیادی را متوجه خود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند عراقچی دوباره توضیح داد که از صحبت‌های او سو برداشت شده است اما این پایان جنجال‌آفرینی‌ها نبود. اما آیا صحبت عراقچی واقعا به معنای اخراج مهاجرین افغان بود؟

سیاست ایران اخراج مهاجرین نیست

حشمت‌الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی درباره واکنش‌ها به صحبت‌های عراقچی به خبرآنلاین می‌گوید: سیاست کشور اصلا پایان دادن به پذیرایی از مهاجران افغان نیست اما آنچه تا امروز کشور انجام داده و بعد از این قادر به انجام آن نیست موضوع و روند سالانه یک میلیون مهاجر است که از مرزهای شرقی وارد ایران می‌شوند، بخش عمده‌ای از آنها تبعه افغانستان و پاکستان هستند و بخشی هم دورتر، یعنی  از میانمار و ... می آیند. ایران برای هر فرد یک هفته بودجه و نیرو خرج می‌کند تا آنها را به کشور خود برگرداند اما در شرایط تحریم نمی‌تواند این کار را انجام دهد. لذا راه این یک میلیون نفر به طور طبیعی راه‌شان به سوی اروپا باز خواهد کرد.

او ادامه می‌دهد: این همان بحثی است که آقای عراقچی مد نظرش بوده است وگرنه افغان‌هایی که در ایران هستند همان  افرادی هستند که در بازسازی کشور ما نقش داشتند و همزیستی مسالمت‌آمیزی با آنها داشتیم و همانطور که از خدمات کشور ما استفاده کردند، خدمات بسیاری هم به کشور ما رساندند بنابراین اصلا چنین  نگاهی به این افراد وجود ندارد و هیچ قانونی در کشور نسبت به خواهران و برادران افغان تغییر نکرده است.

او می‌گوید: اما درباره آن یک میلیون نفری که سالانه به قصد اروپا وارد کشور می‌شوند و قطعا این تعداد بیشتر هم خواهد شد. ما دیگر توان مقابله با آنها را نداریم و اروپایی‌ها به تعهدات خود به مقابله با قاچاق‌های مختلف از قاچاق انسان تا مواد مخدر و همچنین مقابله با تروریسم نه تنها عمل نکردند بلکه عکس آن را انجام دادند و این موضوعی است که باید اروپایی‌ها خودشان با آن درگیر شوند و خودشان پاسخگو باشند.

عراقچی قصد و نیت دیگری از این حرف داشت

سید حسین نقوی حسینی نماینده اصولگرای ورامین نیز درباره صحبت های عراقچی به خبرآنلاین می‌گوید: : جمهوری اسلامی ایران طی ۴ دهه گذشته  خدمات مختلفی در زمینه مسائل آموزشی، بهداشتی، خدماتی و ... در اختیار مهاجرین قرار داده است. از سوی دیگر مهاجرین به دلیل جنایت‌ها و خیانت‌های غربی‌ها مجبور شده‌اند مهاجرت کنند بنابراین تاوان این آوارگی را باید اروپایی‌ها بدهند. ما این خدمات را در گذشته داده‌ایم و در آینده هم خواهیم داد لذا در سیاست ایران تغییری حاصل نشده است اما حرف آقای عراقچی این بود که اروپایی‌ها و جنایات آنها موجب این حوادث شده است لذا باید آنها تاوانش را بپردازند.

او ادامه می‌دهد: صحبت‌های عراقچی اصلا به معنای این نیست که بگوییم مهاجرین از ایران بروند چهل سال است که خدمات داده‌ایم و خیلی از آنها هویت ایرانی پیدا کرده ‌اند. بنابراین در این سیاست تغییری حاصل نشده است اما اینکه غربی‌ها باید تاوان عملکرد خود را بدهند این امری درست است. البته باید گفت بیان عراقچی در اظهار نظر اولیه درست نبود اما قطعا قصد و نیتش این نبود.

او ادامه می‌دهد: ما همچنان میزبان مهاجرین افغان هستیم و خدمات آنها در فاطمیون و جنگ با داعش را فراموش نمی‌کنیم حمایت و کمک‌شان می‌کنیم و قانون اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی و پدران خارجی که در مجلس تصویب شد در راستای تعیین تکلیف فرزندان این مهاجرین هستند لذا همراهی و همکاری ایران ادامه پیدا خواهد کرد.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۰۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • فلاحت پیشه : هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران / سرنوشت پول های اختلاس شده هم مشخص نشد
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت