Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@22:47:17 GMT

گره بان روستایی با سبک معماری روس‌ها در کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۹۰۲۳

گره بان روستایی با سبک معماری روس‌ها در کرمانشاه

روستایی به نام گره بان در استان کرمانشاه وجود دارد که در شهرستان هرسین قرار گرفته و به دلیل معماری روسی که بناهای آن دارد سبب شده تا در بین گردشگران بسیار جذاب و نامدار باشد. این روستا جزئی از آثار باستانی و جاذبه های گردشگری استان کرمانشاه محسوب می شود و محل دفن بسیاری از بزرگان اهل حق بوده است. این روستا به عنوان یکی از عمده ترین مراکز فرآوری گلاب و عرقیجات مشهور است و محصولات آن در سراسر کشور و حتی خارج کشور نظیر فرانسه نیز توزیع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهالی این روستا در زمینه‌های سازندگی کار می‌کنند که از جمله شغل‌های آنان می‌توان به کشت و کشاورزی، باغ و باغداری، دام و دامداری، پرورش و تولید نهال، گل و گلاب محمدی و گیاهان دارویی اشاره کرد. در ادامه این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت همراه باشید تا بیشتر با روستای گره بان در کرمانشاه آشنا شوید.
گره بان در کرمانشاه

استان کرمانشاه را می توان به عنوان بهشت گردشگری ایران نام برد چرا که این استان نه تنهای در زمینه آثار تاریخی بلکه دارای طبیعت و چشم اندازه های بسیار ویژه و جذابی می باشد. کرمانشاه به دلیل آثار هنری و تاریخی که دارای می باشد و یکی از قطب های گردشگری کشور به شمار می رود و هنگامی که واژه ها پاسخگوی اینهمه شگفتی های گردشگری این استان نباشند، تنها راه رزرو هتل و بستن چمدان است تا پا در این شهر شگفت انگیز بگذاریم جایی که تاریخ ایران نه تنها در عصر معاصر، که از ابتدای تمدن آریایی و شکوه تاریخ ساسانیان را در آن به عینه می توان دید که همانا دیدن این آثار جز افتخار و غرور را القا نمی کنند و هر بیننده ای را به تحسین وادار می کند.

ما هم این بار به سمت روستایی که شاید کمتر نام آن به گوشتان خورده باشیم رفته ایم به نام روستای گره بان در کرمانشاه که به دلیل معماری روسی که دارا هست بسیار روستایی جذاب و نامدار است. روستای گره بان در کرمانشاه مکانی بسیار مقدس برای اهل تصوف است و دلیل آن وجود مکانی به عنوان “اجاق حضرت آقا بخش” و اجاق دیگر بزرگان این فرقه از جمله اولیا و نزدیکان این فرقه می باشد. در این منطقه هر روز به غیر از جمعه ها به صورت نذری از مهمانان پذیرایی می شود.

مختصری از تاریخ روستای گره بان در کرمانشاه

اگر بخواهیم مختصری از تاریخ روستای گره بان در کرمانشاه را بگوییم مطابق با آنچه که باستان شناسان گفته اند آثاری از سکونت در این روستا پیش از تاریخ مشاهده شده که نشان دهنده ی مناطقی پربار و دارای اهمیت بالایی در خاورمیانه و قاره آسیا می باشد. از قدیمی ترین نشان های حضور انسان در این روستا به دوره های پارینه سنگی نیز می رسیم که با پیدا شدن چند تبر سنگی در منطقه هرسین کنونی اثبات شده است که قدمتشان حداقل دویست هزار سال تخمین زده می شود، این نشان می دهد که قدمت این روستا بسیار بالا است. جالب است بدانید که استان کرمانشاه در زمان ساسانیان به عنوان پایتخت ییلاقی مورد استفاده بوده و پس از ظهور اسلام و ورود اعراب به ایران و از قرن یازده به بعد فرقه اهل حق بوجود آمده است و طایفه ای که در گره بان زندگی می کنند ملقب به آتش بیگی یا مشعشعی ها هستند که یکی از طوایف این فرقه بوده و با استفاده از امکانات و کمک های پیروان خود نسبت به ساختن این مکان و حفظ و نگهداری و توسعه آن اقدام نموده اند.

شرایط اقامت در روستای گره بان کرمانشاه

برای اقامت در این کرمانشاه اگر تمایل نداشتید که در هتل های این شهر بمانید می توانید شب را در کنار اهالی مهمان نواز روستا گره بان در کرمانشاه بمانید. اما توجه داشته باشید که هتل هایی که در شهر وجود دارد نظیر پارسیان و هتل لاله بیستون جز بهترین ها در این استان به شمار می روند. در فصل هایی که این روستا شرایط پذیرایی از مسافران زیادی را دارد بازارچه هایی از غذا و محصولات محلی هم در این روستا وجود دارد که به صورت نذری بین گردشگران توزیع می شود، همه این شرایط بسته به میزان حضور گردشگران به شیوه های مختلفی اعمال می گردد.

عرقیجات در روستای گره بان در کرمانشاه

روستای گره بان دارای شهرت جهانی از لحاظ تولید عرقیجات می باشد. با توجه به این که معیشت مردم این روستا از روش های گوناگونی نظیر کشاورزی، دامداری و فرآوری محصولات صنعتی نیز می گذرد. همت بلندی در انجام فعالیت های تولیدی به صورت با کیفیت دارند که مبین آن برندهای عرقیات گیاهی با نام همین روستاست که شهرت جهانی دارند و گلاب گل محمدی و عرق نعنای این منطقه به سراسر کشورهای جهان صادر می گردد. با توجه به خاک حاصلخیری که در این منطقه وجود دارد فرصت فوق العاده ای برای اهالی این روستا به وجود می آورد که باعث می شود دست هیچ گردشگری برای خرید سوغاتی های با کیفیت و استفاده از غذاهای محلی بینظیر این منطقه خالی نماند و طعم اصالت و کیفیت به عنوان خاطره ای فراموش نشدنی در اذهان گردشگران این منطقه باقی بماند.

رعایت نظم در روستای گره بان

یکی از مهمترین مواردی که در روستای گره بان رعایت می شود نظم و معماری بی نظیر آن است. این روستا باغچه ها و آب نماهای بسیار جذابی دارد و برای رسیدن به بنای اصلی باید از بلوار بزرگی که بسیار زیبا با گلکاری های هنرمندانه تزیین شده و پهنا و ابهت آن هرچقدر به عمارت اصلی که مقبره نزدیک می شوید بیشتر خودنمایی می کنند، که گویی فرش رنگارنگی تا سر قله کوه پهن شده است. زمانی که در این روستا در حال گشت و گذار هستید ابتدا در دامنه کوه یک مسیر توسط نگهبانی بسته شده است که اسلوب خاصی در آن رعایت شده که برای ورود به حریم عمارت اصلی مد نظر قرار گرفته است و دلیل این کار آنست که این عمارت در روزهای جمعه و حتی برخی از ماه های سال از دسترس گردشگران خارج می شود و دلیل آن را رسیدگی به امور داخلی و انجام امور خاص و برداشت محصولات روستا و انجام مراسمات مذهبی خاص اهالی این روستا بیان می کنند. این امر دلیلی است که گردشگران می بایست قبل از حرکت به سوی این روستا و بازدید از آن نسبت به پذیرش آن اطلاع حاصل نمایند.

مسیرهای ارتباطی به روستای گره بان در کرمانشاه

اگر خواستید به سمت این روستا بروید راه های مختلفی نظیر هواپیما، اتوبوس و خودروی شخصی وجود دارد که هر کدام را مایل بودید می توانید استفاده کنید. یکی از به صرفه ترین راه ها اتوبوس است که با این وسیله تنها به کرمانشاه می توانید برسید و از کرمانشاه تا روستای گره بان باید با تاکسی بروید، اما خوب هزینه ی بالایی را هم باید پرداخت کنید.

بسته به اینکه چقدر هوشمندانه سفر کنید و زمانبندی درستی برای سفر به این مکان داشته باشید، اگر با خودروی شخصی سفر کنید می توانید هزینه کمتری را برای این سفر صرف نمایید ولی در مجموع هزینه رفت و آمد به این روستا و بهمراه دو روز اقامت در آن با احتساب امکاناتی که اهالی این روستا در اختیارتان می گذارد می توان مبلغی حدود هر نفر ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان را برآورد کرد.
مسیر دسترسی به روستای گره بان در کرمانشاه

به منظور دسترسی به روستای گره بان در کرمانشاه می بایست ابتدا خودتان را به سمت استان کرمانشاه برسانید و سپس به با تاکسی ها و ماشین های شخصی که در این منطقه وجود دارد خودتان را به سمت روستای گره بان در کرمانشاه برسانید. برای رسیدن به این روستا ابتدا باید میدان شهدا و بعد از بلوار شهید کشوری بروید و پس از عبور از شهرک صنعتی فرامان که در چند کیلومتری بعد از دوراهی شهرک بیستون در سمت راست هرسین است بروید. از این به بعد می بایست از محلی هایی که در این منطقه هستند مسیر دقیق را بپرسید تا بتوانید خودتان را به موقعیت مربوط برسانید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گردشگری کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۹۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری بیمه شورای روستایی در کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  دبیری رییس شورای عالی استان‌ها در همایش بزرگداشت روز شورا در سمنان گفت: مسائل رفاهی و بیمه شورای روستایی در دستور کار قرار دارد و پیگیری می‌شود.
دبیری با اشاره به پیگیری اجرای طرح مدیریت یکپارچه شهری  افزود: با اقدامات برنامه ریزی شده و در حال اجرا، تمامی سازمان‌های خدماتی زیر نظر شهرداری و شورا قرار می‌گیرند.
استاندار سمنان در این همایش، با بیان اینکه سفر به روستا‌ها و مناطق کم برخوردار استان به منظور رسیدگی به مطالبات مردمی انجام شده است گفت: در این راستا از ۷۵۶ مصوبه ۵۶۵ اجرا و انجام شده است.
هاشمی ضمن بیان اینکه بودجه حوزه دهیاری به ۳۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت، افزود: از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده هزار و ۷۰ میلیارد تومان به شهرداری‌ها و ۳۱۰ میلیارد تومان دهیاری‌ها در سال ۱۴۰۳ پرداخت شده است.
استاندار سمنان با اشاره به کمبود اب در استان تصریح کرد: انشعابات غیر مجاز و جداسازی ابیاری فضای سبز از آب شرب و مدیریت تنش ابی  پیگیری شود.
در این همایش روسا و اعضای شورای شهر روستا و شهر استان سمنان به ارائه گزارش عملکرد و مطالبات خود پرداختند هم چنین در پایان این مراسم از شورا‌های برتر استان در بخش روستا و شهری استان تجلیل شد. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۲۰۲ نیروی جدید در دهیاری‌های بوشهر استخدام می‌شوند
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود
  • بهره‌مندی نزدیک به ۸۰ درصدی جمعیت روستایی شهرستان ارومیه از آب شرب سالم و بهداشتی
  • پیشرفت ۹۵ درصدی طرح‌های تامین آب شرب ۷ روستای شهرستان چایپاره
  • روستایی در مریوان که میزبان لک لک های مهاجر است + فیلم و تصاویر
  • ۶۵ درصد از راه‌های روستایی طارم آسفالت شده است
  • پیگیری بیمه شورای روستایی در کشور
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی