Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-02@22:10:44 GMT

روانچی: گفت‌وگو بر پایه زور و تهدید را نمی‌پذیریم

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۹۸۶۳

روانچی: گفت‌وگو بر پایه زور و تهدید را نمی‌پذیریم

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تأکید کرد، ایران گفت‌وگو بر پایه زور و تهدید را نمی‌پذیرد.

«مجید تخت‌روانچی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک امروز (سه‌شنبه) تأکید کرد، ایران گفت‌وگو بر پایه زور، تهدید و ارعاب را نمی‌پذیرد.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با شبکه «سی ان ان»، گزارش‌های منتشر شده مبنی بر اعزام نیروهای آمریکایی به منطقه غرب آسیا را «جنگ روانی» خواند و گفت: «ما قصد نداریم برای ایجاد درگیری در همسایگی‌مان تلاش کنیم چرا که هیچ کس از چنین درگیری سود نخواهد برد، به جز یک تعداد محدودی که قبلا درباره آن صحبت کرده‌ام، شامل تعدادی در واشنگتن و برخی هم در همسایگی ما».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که تهدید کرده بود، «اگر ایران اقدامی صورت دهد، اتفاق خطرناکی خواهد افتاد»، گفت: «من نمی‌دانم منظور رئیس‌جمهور آمریکا از این جمله چه بوده، باید از خودش بپرسید. اما ایران روابط بسیار خوبی با همسایگانش دارد. ما در خلیج فارس هستیم و نه در خلیج مکزیک. بنابراین این سوالات باید از کسانی پرسیده شود که از هزاران مایل آن طرف تر به منطقه ما آمده‌اند».

روانچی ادامه داد: «ما اینجا هستیم و از منافع‌مان در همسایگی‌مان حفاظت می‌کنیم و همچنین حافظ امنیت در منطقه خلیج فارس نیز هستیم».

دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل در پاسخ به این سوال که «شما در حال افزایش ذخایر آب سنگین و اورانیوم غنی‌شده خود هستید، دلیل آن چیست»، گفت: «دلیل آن این است که برجام و توافق هسته‌ای نتیجه سال‌ها مذاکره فشرده میان ایران و تعدادی کشور بود. زمانی که سال گذشته دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا از این توافق خارج شد، شرکای ما از ما خواستند که برای خروج از برجام عجله نکنیم و ما این کار را انجام دادیم و به مدت یک سال صبر کردیم و بسیار هم صبور بودیم اما متأسفانه بعد از یک سال به این نتیجه رسیدیم که تحولات در راستای تأمین منافع ایران، بر اساس آنچه در برجام توافق شده بود، نیست».

نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: «بنابراین، ما تصمیم گرفتیم به مدت 60 روز تنها به دو مورد از تعهدات ذیل برجام پایبند نباشیم و منتظر خواهیم ماند تا ببینیم طی 60 روز آینده چه اتفاقی خواهد افتاد».

مجری «سی ان ان» در ادامه پرسید: «آیا ایران به دنبال سلاح اتمی است» که روانچی پاسخ داد: «خیر. این [تسلیحات هسته‌ای] بر خلاف اصول دین ماست و مقام معظم رهبری فتوایی مبنی بر حرام بودن تسلیحات هسته‌ای صادر کرده‌اند. تسلیحات هسته‌ای در دکترین دفاعی ایران هیچ جایی ندارد.»

 

این دیپلمات ارشد ایران در پاسخ به سوالی درباره «پیش شرط‌های احتمالی ایران برای گفت‌وگو با رئیس‌جمهور آمریکا»، گفت: «سیاست فشار حداکثری و گفت‌وگوی متقابل هرگز با یکدیگر جمع نمی‌شوند. آنها نمی‌توانند انتظار داشته باشند که ایران پیشنهادی را بر اساس فشار بپذیرد. در عین حال سیاست فشار حداکثری مشکلاتی را برای مردم ایران بوجود آورده است. ما نمی‌توانیم گفت‌وگو را بر اساس زور، تهدید و ارعاب بپذیریم».

در ادامه این مصاحبه، مجری «سی ان ان» سوالی درباره برخی گزارش‌ها که مدعی نقش ایران در حادثه‌ فجیره شده بود، پرسید که سفیر ایران تأکید کرد: «ایران قطعا هیچ نقشی در این حادثه نداشته است. ما در این خصوص تأسف خود را ابراز کرده‌ایم. باید تحقیقات جامعی در رابطه با این اتفاق انجام گیرد چرا که این اتفاقی است که امنیت حمل و نقل دریایی در منطقه خلیج فارس را به خطر انداخته است و این مسئله برای ایران نیز اهمیت بسزایی دارد. ایران خواستار تحقیقاتی جامع در این خصوص است».

وی افزود: «این اتهامات از جانب کسانی در واشنگتن مطرح می‌شود که در گوش رئیس‌جمهور آمریکا زمزمه می‌کنند و یک سری افراد در منطقه ما که آنها را تیم «B» می‌نامیم، از جمله بنیامین نتانیاهو [نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی]، «بن سلمان» [ولیعهد سعودی]، «بن زاید»‌ [ولیعهد امارات عربی متحده]، کسانی هستند که این دروغ‌ها را منتشر می‌کنند تا تحریک کرده و برای یک درگیری در همسایگی ما زمینه‌سازی کنند».

 

فارس

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000E0q برچسب ها: روانچی ، مذاکره ، آمریکا

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: روانچی مذاکره آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۹۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901651

دیگر خبرها

  • تهدید رژیم صهیونیستی به انتقام از دادگاه کیفری بین‌المللی
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • برگزاری تورنمنت برای استعدادیابی در فوتبال پایه
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است