Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاونت فرهنگی وزارت بهداشت در نامه‌ای دستور از سرگیری فعالیت‌های یک تشکل متخلف در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد را صادر کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با وجود قوانین، ماده و تبصره‌ها در آیین‌نامه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان اما، شاهد تخلفات عدیده‌ برخی دانشگاه ها در این موضوعات هستیم؛ تخلفاتی که به گفته شاهدان، توسط برخی شخصیت‌ها و نهاد‌های بیرون از دانشگاه و همچنین چهره‌های سیاسی حمایت و یا بعضا هدایت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دانشگاه صدوقی یزد نیز از این تخلفات به دور نبود؛ به طوریکه این هنجارشکنی ها مرضیه استواری، دبیر تشکل دخترانه فاطمه الزهرا (س) این دانشگاه را که بزرگترین و قدیمی‌ترین تشکل دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی است، مجبور به استعفا کرد. او در متن استعفای خود که به معاون فرهنگی دانشگاه ارائه کرده، دلیل اصلی خود را عدم رعایت قانون توسط یک تشکل نوپا عنوان کرد. استواری نوشت: تشکل نسل نو با تخلفات فراوانِ انتخاباتی و حمایت‌های متعدد از بیرون دانشگاه، خود را به عنوان بزرگترین تشکل معرفی کرده و متاسفانه علیرغم جلسات متعدد هیئت نظارت و هیات منصفه دانشگاه و تخفیف مکرر برای این تشکل، باز هم شاهد این بی قانونی ها هستیم و امیدوارم معاون دانشجویی، فرهنگی به این بی قانونی‌ها جواب کوبنده‌ای بدهند و جایگاه و استقلال دانشگاه را حفظ نمایند.

از استواری، دبیر تشکل دخترانه فاطمه الزهرا (س) این موضوع را پرس‌وجو کردیم. او از سابقه ۲۰ ساله تشکل دخترانه فاطمه الزهرا (س) علوم پزشکی شهید صدوقی می گوید و دلیل استعفاء خودش را عدم رعایت قانون این تشکل نوپا می داند که با تخلفات فراوان انتخاباتی و حمایت‌های متعدد نهاد‌های تمامیت خواه بیرون از دانشگاه، خود را به عنوان تشکلی قانونی معرفی کرده است.   البته بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، انجمن اسلامی دانشجویان، انجمن اسلامی عدالتخواه و تشکل اسلامی امید و اعتدال نیز حرف های استواری را تائید کرده و طی یک موضع واحد در نامه ای، نارضایتی خود را از این بی قانونی به اعضای شورای نظارت دانشگاه اعلام کردند.


به گفته دبیر تشکل فاطمه الزهرا (س) علوم پزشکی شهید صدوقی؛ از مشهودترین تخلفاتی که از تشکل نوپای نسل نو دیده شده، عدم التزام به قانون و اساس‌نامه خود این تشکل است. استواری می گوید: با وجود جلسات متعدد هیئت نظارت و منصفه و رای به ابطال انتخابات این تشکل، شاهد حمایت‌های بی شائبه‌ای از خارج دانشگاه و وزارت خانه بودیم. البته مسئول نهاد رهبری در دانشگاه هم تلاش خود را بابت مخالفت با این بی قانونی‌ها به صورت‌های مختلف از جمله عدم حضور در جلسه شورای فرهنگی اعلام کرده است. استعفاء دادم تا همه متوجه این بی عدالتی و بی قانونی در دانشگاه مان شوند. 

در این خصوص با رضا کریمی، دبیر سیاسی انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز به گفتگو نشستیم. او می گوید: با توجه به حضور شش تشکل در دانشگاه با گرایش‌های مختلف، اما گروهی از دانشجویان با علایق سیاسی خاص بیش از ۲ سال است به طرق مختلف سعی دارند تشکلی نوپا ایجاد کنند و در این راه، از طریق قانون به نتیجه نرسیدند و از سمت شورای نظارت دانشگاه چندین بار تعلیق شدند. آنها بعد از این ناکامی، با حمایتهای مختلف برخی افراد خارج از دانشگاه ویا حتی برخی مسئولان وزارت بهداشت به دانشگاه فشار وارد کردند.      کریمی به تخلفات تشکل نسل نو پیش از برگزاری انتخابات هم اشاره کرد و گفته که آنها با دهن کجی به رای شورای نظارت دانشگاه مبنی بر تعلیق، به فعالیت خودشان ادامه می دادند. زیر پا گذاشتن اساسنامه توسط اعضای تشکل هم از دیگر مواردی بود که کریمی به آن اشاره کرد. طبق اساسنامه اعضای عادی پس از طی شدن ۱ ماه از عضویت، حق رای در انتخابات شورای مرکزی را دارند، حال آنکه این تشکل در حین برگزاری انتخابات، اقدام به عضوگیری به شیوه‌های مختلف و سپس رای گیری کرد.
به استناد گزارش‌های کارشناسان فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، برگزارکنندگان انتخابات تشکل نسل نو الزامی برای رویت کارت دانشجویی دانشجویان در هنگام انتخابات نداشتند حال آنکه طبق تبصره‌ای از اساسنامه این تشکل، رویت کارت دانشجویی الزامی است. با چنین انتخابات پرتخلفی، این تشکل مدعی بزرگترین تشکل سیاسی علوم پزشکی کشور است، این بخشی از گفته های کریمی است.

دبیر سیاسی انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به عملکرد ریاست و معاونت دانشگاه در این خصوص هم اشاره کرده و می افزاید طبق نامه ۱۷ مرداد ۹۷ تمامی فعالیت‌های این تشکل، به بعد از برگزاری انتخابات شورای مرکزی موکول شد، اما پس تخلفات عدیده‌ای که در برگزاری انتخابات صورت گرفت طی نامه‌ای در ۲۲ آبان ۹۷ شورای نظارت و هیئت منصفه رای به ابطال انتخابات دادند.         اما ۱۶ بهمن ماه نامه‌ای از سوی معاون فرهنگی وزیر صادر و دستور به از سرگیری فعالیت‌ها و همچنین حضور نماینده این تشکل در شورای فرهنگی دانشگاه داده شد. به گفته کریمی، چنین دستوری مقابل نص صریح قانون است و در این زمینه تنها باید شورای نظارت وزارت خانه اقدام کند نه معاونت به تنهایی.    
کریمی از مشارکت فعال نهاد‌های بیرون از دانشگاه و همچنین چهره‌های سیاسی گلایه کرده و می گوید: با همه این کارشکنی ها و تخلفات، در نهایت ریاست و معاونت دانشگاه علی رغم میل باطنی و با تحمل فشار‌های سنگین از داخل و خارج دانشگاه رای به فعالیت این تشکل نوپا دادند. البته طبق قانون، تمامی فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی باید به امضای اعضای شورای نظارت دانشگاه برسد، حال آنکه در این زمینه به علت تخلفات عدیده این تشکل، یکی از اعضای شورای نظارت با هیچ کدام از درخواست‌ها موافقت نکرده است. 

خبرگزاری دانشجو همچنان پیگیر ارتباطگیری با مسئولان مربوطه در این دانشگاه است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تشکل های دانشجویی معاونت فرهنگی وزارت بهداشت یزد دانشگاه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در در مراسم تجلیل استادان و دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی اظهار کرد: در دانشگاهی حضور داریم که به نام شهید رجایی مزین است، شهید رجایی معلم بود و ریاضیات خوانده بود و از معلمی به ریاست جمهوری رسیده بود. اگر تربیت پدران و مادران نیک و معلمان دلسوز نبودند، شهید رجایی، شهید رجایی نمی‌شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تحصیل شهید طهرانی‌مقدم در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی گفت: شهید طهرانی مقدم در این دانشگاه شهید تمدنی درس خوانده است، این انسان؛ دانشمند و پدر موشک ایران بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شهید طهرانی مقدم با تلاش شبانه‌روزی توانست در فناوری مرتبط با موشک و توان دفاعی کشور اقداماتی را انجام دهد و تجهیزاتی را بسازد و وقتی به کار گرفته شد بسیاری از کشور‌ها تعجب کردند که چطور ایران موفق شده است! البته شهید طهرانی مقدم به این بسنده نکرد و ایران را به جایگاهی رساند که الان کشور‌هایی مانند روسیه و چین پدافند تولیدی ایران را خریداری می‌کنند و نیرو‌هایی را تربیت کرد در مقابل رفتار غیرانسانی رژیم صهیونیستی ایستادگی می‌کنند.

استاد خسروپناه با اشاره به عملیات وعده صادق ادامه داد: در مسائل نظامی و دفاعی بر اساس راهبرد کشور؛ اگر دشمن سیلی زد باید سیلی بزنید و گرنه سیلی می‌خورید و اگر عملیات وعده صادق را انجام نمی‌دادیم در آینده نزدیک جنگی علیه ما بر پا می‌شد در حالی کشور‌های مختلف پیغام می‌دادند که پاسخ ندهید، حتی آمریکا به صورت غیرمستقیم پیام داد، اما تصمیم جمهوری اسلامی ایران بود که پاسخ داده و این پاسخ با تدبیر و درایت خاص خود طراحی شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با طرح این سوال که شهید طهرانی مقدم که دکتری افتخاری را پس از شهادتش گرفت، چگونه توانست به این ظرفیت عظیم تمدنی برسد؟ گفت: قرآن به این پرسش پاسخ می‌دهد، قرآن به علم و حکمت اشاره دارد، اگر علم بیاموزیم عالم می‌شویم، اما عالم اگر حکیم شد، شهید رجایی شهید مطهری و شهید طهرانی مقدم می‌شود.

وی با بیان اینکه برای تبدیل علم به حکمت و عالم به حکیم، فرآیند وجود دارد گفت: برای حکیم شدن باید علم پشتوانه عقلانیت باشد و نه پشتوانه تخیل و حافظه. فرض کنید عالمی همه نظریه‌های رشته خود را حفظ باشد، در حالی که نرم‌افزار‌های رایانه‌ای هم می‌تواند این کار را انجام دهد. فرق معلم با حکیم در این است که حکیم قدرت تجزیه و تحلیل دارد و تولید اندیشه می‌کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حکیم، علم را به فناوری، مهارت و عمل تبدیل می‌کند فقط تئوری نیست باید دانش به فناوری تبدیل شود البته منظورم صرفا فناوری سخت نیست بلکه فناوری نرم هم مدنظر است. حکیم همیشه نگاه تمدنی دارد، حکما اینگونه بودند هزاران فیلسوف داشتیم، اما تعدادی نظیر ملاصدرا، ابن سینا، فارابی و ... شناخته شده هستند، چون تمدن‌ساز بودند. ملیت و کشورش برایشان مهم بود کاری می‌کردند که تمدن بشری از آن استفاده کنند.

وی افزود: عالم باید حکیم شود، حکمت نظری و عملی را پیوند بزند حال سوال مهم این است که با چه الگوی آموزشی این را در مدارس سریان دهیم؟ نه اینکه مدارس خاص باشد بلکه در کل کشور باشد، این کار دانشگاه تربیت دبیر است.

وی اضافه کرد: آموزش و پرورش اولویت مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی است بیشترین توجه و بیشترین مصوبات شورا در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده و ستاد تعلیم و تربیت ستادی چابک و متشکل از فعالان حوزه تعلیم و تربیت است، یکی از اقدامات این ستاد، شناسایی فعالان تعلیم و تربیت در استان‌ها است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در سفر‌های استانی با فعالان تعلیم و تربیت رسمی و غیررسمی ارتباط داریم. هیچ سندی راهبردی و راهبری به صحن شورای عالی برده نمی‌شود مگر اینکه نظر صاحب‌نظران تعلیم و تربیت اخذ شده باشد. دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت معلم مرجعیت این موضوعات را برعهده دارند، اگر فعالان تربیتی در این دانشگاه اهم از استاد و دانشجو نکاتی در موضوعات تعلیم و تربیت دارند به ما انتقال دهند تا بتوانیم در اسناد از آنها استفاده کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند