Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@00:05:44 GMT

شیوع3برابری پرفشاری خون در ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۰۱۶۰

استوار گفت: شیوع فشارخون بالا در روستا‌ها بیش از مناطق بوده که احتمالا به دلیل سبک تغذیه مردم در روستا‌ها به وجود آمده است. ناطقان: افشین استوار رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در نشست نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد سلامت، موسسات خیریه و گروه‌های جهادی با موضوع بسیج ملی فشارخون، اظهار کرد: فشارخون، یکی از مهمترین تهدیدکننده‌های سلامتی در تمام دنیا معرفی شده که زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر را مهیا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه بیماری‌های قلبی، عروقی، سرطان، دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی، شایع‌ترین بیماری‌های غیرواگیر به شمار می‌آیند، افزود: فشارخون بالا به عنوان یک ریسک فاکتور عامل بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر در سراسر دنیاست. علاوه بر این در کشور ما در سال ۹۶ بالغ بر ۹۷ هزار مرگ ناشی از فشارخون برآورد شده است و این روند همچنان رو به افزایش است.
یک سوم جمعیت بزرگسالان ایران از فشارخون بالا رنج می‌برند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه فشارخون، اصلی‌ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی، بیماری‌های مزمن کلیه و سکته مغزی در ایران و جهان است، ادامه داد: براساس پیمایش ملی در سال ۹۵، حدود یک سوم جمعیت بزرگسالان (۳۰ سال به بالا) ایران از فشارخون بالا رنج می‌برند و از میان حدود ۱۵ میلیون بیمار مبتلا به فشارخون در کشور، فقط ۶۰ درصد از آنها، در مورد فشارخون خود آگاهی دارند؛ یعنی حدود ۶ تا هفت میلیون بیمار مبتلا به فشارخون در کشور، از این موضوع آگاه نیستند. از طرفی، فقط نیمی از این افراد برای کنترل بیماری خود، دارو دریافت می‌کنند. یعنی فقط ۱۹ درصد از بیماران مبتلا به فشارخون در کشور، این بیماری را شناسایی کرده و دارو مصرف می‌کنند.

استوار بیان کرد: از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶، شیوع پرفشاری خون در ایران، حدود سه برابر شده و پیش بینی می‌شود که این روند ادامه پیدا کرده و در سال‌های آینده، به چهار برابر افزایش پیدا کند.
شیوع فشارخون بالا به فرهنگ بومی و نوع تغذیه‌ بستگی دارد

وی با بیان اینکه شیوع فشارخون در استان‌های مختلف، بسته به فرهنگ بومی مردم و نوع تغذیه‌ای که دارند، متفاوت است، افزود: شیوع فشارخون در روستا‌ها بیش از مناطق است و این موضوع احتمالا به دلیل سبک تغذیه مردم در روستاها، به وجود آمده است.

استوار افزود: چنانچه در کنترل و شناسایی فشارخون مداخله نکنیم، در آینده‌ای نزدیک، وضعیت بسیار بدتری را شاهد خواهیم بود. فشارخون، اصلی‌ترین عامل قابل مداخله و تغییر در ابتلا به بیماری غیرواگیر محسوب شده و چنانچه کنترل شود، از بار سنگین بیماری‌های غیرواگیر در کشور نیز کاسته شده و بسیاری از اهداف سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیر، همچون، کاهش ۲۵ درصدی مرگ و میر‌های زودرس، کاهش ۳۰ درصدی متوسط مصرف نمک در جامعه، فراهم آوری ۸۰ درصدی به تکنولوژی‌ها و دارو‌های اساسی قابل فراهم برای درمان بیماری‌های غیرواگیر و کاهش ۲۵ درصدی شیوع فشارخون بالا در کشور، محقق می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین، سازمان جهانی بهداشت، شاخص‌هایی را برای پیشگیری و کنترل بار فشارخون در کشور‌ها بیان کرده است که شامل میزان شیوع فشارخون بالا، میانگین فشارخون جامعه، میزان مصرف نمک در جوامع و دسترسی به دارو و تکولوژی موردنیاز است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت درخصوص اهداف بلندمدت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای کنترل فشارخون، تصریح کرد: کاهش شیوع فشارخون بالا در جامعه، کاهش میانگین فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در جامعه، کاهش میانگین مصرف نمک در جامعه، افزایش دسترسی به دارو‌های اساسی برای درمان فشارخون بالا، افزایش دسترسی به فشارسنج استاندارد در سیستم‌های بهداشتی و درمانی، کاهش نسبی بیمارانی که از فشارخون خود مطلع نیستند، افزایش نسبی بیمارانی که فشارخون آن‌ها شناسایی شده و تحت درمان قرار دارد، افزایش پوشش مراقبت‌های بیماران مبتلا به فشارخون بالا در نظام مراقتب‌های اولیه بهداشتی، افزایش آگاهی افراد بزرگسال از عوامل خطر ابتلا به فشارخون، کاهش عوامل خطر ابتلا به فشارخون بالا، برابری در دسترسی و کیفیت خدمات برای پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون، از جمله اهداف بلندمدت وزارت بهداشت برای کنترل و کاهش فشارخون در کشور است.

وی با اشاره به برگزاری بسیج ملی کنترل فشارخون بالا در کشور، گفت: وزارت بهداشت براساس اهداف بلندمدتی که در راستای کنترل و پیشگیری فشارخون در دستور کار دارد، درصدد است با استفاده از ظرفیت تمامی نهاد‌ها و مشارکت مردم و جامعه مدنی، بسیج ملی کنترل فشارخون را سطح کشور برگزار کند.
مشارکت‌ مردمی؛‌ حلقه طلایی بسیج ملی کنترل فشارخون بالا

استوار در پایان تاکید کرد: ممکن است که وزارت بهداشت در مقطعی موفق شود فشارخون تمامی افراد را مورد سنجش قرار دهد، اما این موضوع مقطعی و موقت نیست، بلکه برنامه‌ای درازمدت و همه جانبه است که بدون مشارکت تمامی دست اندرکاران و ذی نفعان امکان پذیر نیست. بنابراین، یکی از کارکرد‌های این کمپین نیز جلب مشارکت‌های مردمی است، در این راستا، همکاری و مشارکت سازمان‌های مردم نهاد سلامت، موسسات خیریه و گروه‌های جهادی، می‌تواند در نهادینه سازی و اجرای موفق‌تر این اقدام بزرگ تاثیرگذار باشد. تاکنون تمامی بیمارستان‌ها درخصوص راه اندازی ایستگاه سنجش فشارخون اعلام آمادگی کرده اند، همچنین، بسیج جامعه پزشکی، سازمان نظام پزشکی، بسیج‌های دانشجویی و انجمن علمی و تخصصی پزشکی نیز آماده همکاری با این کمپین هستند و این موضوع نشان می‌دهد که اهمیت موضوع کنترل فشارخون بر همگان روشن است. بنابراین، علاوه بر افزایش آگاهی و شناسایی موارد جدید فشارخون، جلب مشارکت‌های مردمی و مدنی، بزرگ‌ترین دستاورد وزارت بهداشت از راه اندازی این بسیج ملی خواهد بود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: پرفشاری خون ، ایران ، شیوع

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پرفشاری خون ایران شیوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

۳ راه برای تشخیص کرونا از آنفلوآنزا و سرماخوردگی | چرا افراد جوان براثر کرونا فوت می‌کنند؟ افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روزها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند،

شیوع سویه JN۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمدهای از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

کد خبر 846548 منبع: میزان برچسب‌ها کرونا حج عمره وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • پیشرفت چشمگیر ایران در کنترل بیماری مالاریا / پیشتازی در گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا