Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@13:05:52 GMT

بالا رفتن آمار اعتیاد سفید در جامعه

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۱۲۷۱

بالا رفتن آمار اعتیاد سفید در جامعه

تهران- ایرنا- مصرف متادون خود نیز می‌تواند عاملی برای اعتیاد باشد، چراکه امروزه بخشی از معتادان به اعتیاد سفید مبتلا هستند که این خود می‌تواند تبعات منفی بسیاری را به دنبال داشته باشد.

متاسفانه امروزه وضعیت مراکز ترک اعتیاد چندان مطلوب نیست که این خود جای بسی تأمل دارد، چراکه این شرایط می‌تواند در عدم تمایل معتادان به ترک بسیار موثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است امروزه تعداد مراکز ترک اعتیاد فاقد مجوز در سطح شهرها بسیار زیاد است که این خود می‌تواند در عملکرد نامناسب آنها بسیار تاثیرگذار باشد.

بدیهی است جذب معتادان فراتر از ظرفیت موجود برخی از مراکز ترک اعتیاد نیز می‌تواند یکی دیگر از معایب پیش روی این مراکز باشد چرا که با این کار نه تنها به معتادان خدمات مناسبی ارائه داده می‌شود بلکه خود می‌تواند مشکلاتی برای این افراد ایجاد کند.

**معتادانی که اعتیاد خود را باور ندارند
آنچه مسلم است امروزه برخی از معتادان اعتیاد خود را باور ندارند، به گونه‌ای که در جامعه نیز قابل شناسایی نمی باشند که این خود می تواند مشکلات عدیده‌ای را برای آنها و جامعه رقم بزند، چراکه بسیاری از مردم بر این باور هستند که افراد معتاد تنها شامل افراد ژولیده و کارتن خواب می‌باشد، اما باید در این مجال یادآور شد که متاسفانه در حال حاضر آمار افراد معتاد بسیار افزایش یافته است، به گونه ‌ای که بخش قابل توجهی از این افراد به راحتی کار و یا زندگی خود را نیز ادامه می‌دهند.

جالب است بدانیم که بر اساس مطالعات صورت گرفته این دسته از معتادان به دلیل اینکه مواد مخدر همیشه و به راحتی در دسترس دارند هیچ گاه نه با نئشگی مواجه می‌شوند و نه مانند سایر معتادان ظاهری نامناسب دارند.متاسفانه این دسته از افراد تمایلی به ترک ندارند و در برخی از اوقات نیز حتی اعتیاد خود را باور ندارند و به صورت مداوم به مصرف مواد مخدر ادامه می دهند و حتی در پاره‌ای از موارد میزان مصرف خود را نیز افزایش می‌دهند که این خود می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

**مصرف تفننی مواد مخدر
پر واضح است که برخی از افراد به صورت تفریحی به مصرف مواد مخدر روی می‌آورند هرچند باید در این مجال یادآور شد که مصرف مواد مخدر به هر شکلی خود می‌تواند آثار سوء آن را برجای بگذارد و بدین معنا نیست که استفاده تفننی و تفریحی از مواد مخدر اعتیادآور نیست و هیچ تبعات منفی را نیز به دنبال نخواهد داشت.

**در دسترس بودن متادون
باید در نظر داشت که امروزه متاسفانه به راحتی و حتی با سفارش تلفنی می‌توان اقدام به تهیه شربت و یا قرص متادون کرد که این خود عاملی برای افزایش آمار معتادان شده است، چراکه در دسترس بودن خود می‌تواند در اعتیاد بسیار موثر باشد. پر واضح است که مصرف متادون خود نیز می‌تواند عاملی برای اعتیاد باشد، چراکه امروزه بخشی از معتادان به اعتیاد سفید مبتلا هستند که این خود می‌تواند تبعات منفی بسیاری را به دنبال داشته باشد. باید یادآور شد که با ورود قرص ها وشربت متادون بسیاری از معتادان به امید ترک اعتیاد خود به صورت آزاد و خودسرانه آن را از بازار آزاد تهیه می‌کنند تا شاید از این وادی بتوانند میزان مصرف خود را کاهش دهند و یا اینکه آن را ترک کنند اما این در حالی است که متاسفانه مصرف متادون خود عاملی برای اعتیاد می‌باشد به گونه‌ای برخی از افرادی که سابقه مصرف مواد مخدر نیز ندارند تنها به متادون معتاد هستند که البته این افراد بیشتر شامل دانشجویان و افرادی که مستعد ابتلا به بیماری‌های روحی و روانی هستند، می‌باشد.

شایان ذکر است برخی از کارشناسان بر این باور هستند که رواج استفاده از متادون می‌تواند عاملی برای قطع ارتباط میان مصرف کننده و توزیع کننده باشد، اما باید یادآور شد که این کار شاید در ظاهر به مدیریت مصرف کمک کند اما خود نمی‌تواند عاملی برای ترک اعتیاد باشد.از طرف دیگر باید خاطرنشان کرد که یکی دیگر از دلایل عدم موفقیت مصرف متادون را می‌توان مصرف خودسرانه آن دانست، چرا که برخی از صاحبنظران معتقدند که تنها در صورتی استفاده از قرص و یا شربت متادون موثر می باشد که در کنار آن از خدمات مشاوره نیز استفاده شود، چراکه گام اصلی برای ترک اعتیاد استفاده از خدمات مشاوره است در غیر این صورت ترک اعتیاد میسر نخواهد شد.

**ترک تریاک آسان تر است
بنا به اظهارنظر کارشناسان مراکز ترک اعتیاد، مصرف موادمخدری همچون تریاک درمان پذیرتر از سایر مواد مخدر می باشد، هرچند نزدیک به 80 درصد افرادی که مصرف کننده موادمخدر هستند به دلیل استفاده های نادرست از روش های درمانی، دوباره به مصرف مواد برمی گردند که این خود می تواند نشان از بی تاثیری مراحل ترک اعتیاد داشته باشد. با نگاهی گذرا بر وضعیت معتادان می‌توان به این مهم دست یافت که امروزه میزان اعتیاد به تریاک به مراتب بیشتر از سایر مواد مخدر می باشد، چراکه بسیاری از افراد آن را مُسکن و غیر قابل اعتیادآور می‌دانند، هرچند این مهم پایه علمی ندارد و تنها فرد را به دام اعتیاد گرفتار می کند.

**اعتیاد بیماری است که ریشه‌کن نمی‌شود؟
بسیاری از متخصصان اعتیاد بر این باور هستند که نمی‌توان اعتیاد را به طور کامل ریشه کن کرد، چراکه مصرف مواد مخدر باعث ایجاد تغییر در ساختار و عملکرد مغز می‌شود که این خود می تواند در عدم ترک اعتیاد بسیار موثر باشد.از طرف دیگر باید متذکر شد که عدم حمایت مستمر و درمان مناسب معتادان نیز می‌تواند در افزایش تمایل افراد برای مصرف دوباره مواد مخدر نقش تاثیرگذاری داشته باشد با این اوصاف می‌توان این ادعا را داشت که اعتیاد بیماری مزمنی است که احتمال دارد تا پایان عمر با فرد باقی بماند.

**شرایط نامناسب کمپ های ترک اعتیاد زنان
متاسفانه امروزه به رغم افزایش آمار زنان معتاد کمپ‌های مناسبی برای ترک اعتیاد وجود ندارد که این خود می تواند در بالا رفتن آمار زنان معتاد تاثیرگذار باشد.مراکز ترک اعتیاد زنان از نظر بهداشتی، درمانی و یا نحوه عملکرد با استانداردهای موجود فاصله چشمگیری دارد که این خود می‌تواند در عدم تمایل زنان به ترک اعتیاد موثر باشد.از طرف دیگر باید خاطرنشان کرد که کمبود مراکز ترک اعتیاد مخصوص زنان نیز می تواند در کاهش تمایل زنان معتاد برای ترک نیز موثر باشد، از این رو انتظار می‌رود که با سامان‌دهی هر‌چه بیشتر مراکز ترک اعتیاد به خصوص کمپ هایی که مخصوص زنان است تا حد زیادی مانع افزایش آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد شد.

منبع: روزنامه آرمان؛ 1398.02.25
گروه اطلاع رسانی**9370**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آسيب هاي اجتماعي مواد مخدر متادون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۱۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟

به گزارش خبرآنلاین، «وقتی شغل‌های آزاد و دلالی پردرآمد و معافیت‌های مالیاتی هست، چرا این همه سال عمرمون را صرف دانشگاه کنیم.» یا «خب دختران راهی جز درس خواندن ندارن اما داستان پسرها فرق می کنه» این‌ها حرف‌های تعداد زیادی از پسران دهه هشتادی است که امسال عطای شرکت در کنکور را به لقایش بخشیده‌اند و در کنکور شرکت نکرده‌اند.

فارس نوشت: آمار داوطلبان کنکور سال جاری نشان می‌دهد از مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب که در نوبت اول آزمون سراسری 1403 ثبت‌نام کرده‌اند تنها ۳۷ درصد مرد هستند.عدم اقبال پسران برای ورود به دانشگاه به دلیل نگرانی از اشتغال بعد از فارغ‌التحصیلی موجب شده که بسیاری از آن‌ها آموختن مهارت و ایجاد کسب و کار را بر رفتن به دانشگاه ترجیح ‌دهند.

معاون پژوهشی اسبق وزارت علوم محمد مهدی‌نژاد نوری می‌گوید: تغییر در نسبت ورودی دختران و پسران به دانشگاه، از اوایل دهه ۹۰ شروع شده است.

این در حالی است که افزایش نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان آموزش عالی در فاصله سال تحصیلی 1391 ـ 1390 و 1401 ـ 1400 با وجود کاهش نرخ بیکاری از عوامل موثر در کاهش رغبت جمعیت جوان به خصوص پسران به ادامه تحصیلات عالی است.

تحصیلات دانشگاهی برای بسیاری از متولدان دهه‌های 60 و 70 تبدیل به تضمینی برای یافتن شغل نشد، از سویی دیگر نبود بازار کار متناسب با رشته‌های دانشگاهی، درآمدهای پایین و انتظارات جامعه از مردان برای تأمین معیشت، منجر به ورود زودهنگام آن‌ها به بازار کار در رشته‌های درآمدزا شده است.

در آینده نزدیک تعداد دختران تحصیل‌کرده دانشگاهی بیشتر از مردان تحصیل‌کرده خواهد بود. حتی این پدیده در ازدواج‌های سال‌های اخیر نمود بیشتری داشته و اصولاً تبدیل به یکی از موانع ازدواج شده است. زیرا دختران دوست دارند سطح دانش پسر بیشتر یا برابر با خودشان باشد. با توجه به اینکه تدریجاً اهمیت درآمد از مدرک بیشتر می‌شود، اما تا تثبیت کامل این فرهنگ، همچنان دختران تحصیل‌کرده در آینده گزینه‌های کمتری برای ازدواج خواهند داشت.

معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی سیدجلال موسوی با تأکید بر اینکه آمار پیشتازی 26 درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نشان‌دهنده اصلاح فرهنگ مهارت‌محوری در کشور است، ابراز می‌دارد که «بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است» و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی مهدی گلشنی کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان‌دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی «تبعات اجتماعی به همراه دارد».

طبق نظر جامعه‌شناسان، جامعه از مردان انتظار سرپرستی خانواده و تأمین معیشت دارند، به همین خاطر مرد از همان ابتدا مسیرش را تغییر می‌دهد. پس ایجاد امید در پسران برای بهتر شدن زندگی مادی آن‌ها در صورت ادامه تحصیل، می‌تواند انگیزه‌ موثری برای تعادل در دانشگاه‌ها باشد. تأکید بر کسب منزلت اجتماعی همراه با تحصیلات عالیه هم می تواند در ایجاد انگیزه ارزشی برای تشویق پسران مؤثر باشد.‌

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899993

دیگر خبرها

  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D