Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-03@05:32:17 GMT

ضرورت اصلاح نظام بانکی و ساماندهی بازار پول

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۳۳۲۸

ضرورت اصلاح نظام بانکی و ساماندهی بازار پول

 

به گزارش پایگاه خبری امتداد، مرتضی اکبری دراین باره، اظهار داشت: ناکارآمدی و تشکیل بیهوده برخی از موسسه‌های مالی، سیستم بانکداری کشور را دچار اختلال می‌کند و درواقع دولت باید چرایی به وجود آمدن بانک و یا موسسه مالی را واکاوی و هدف‌گذاری‌های پیش از تشکیل را بررسی کند. درصد تحقق این اهداف می‌تواند میزان عملکرد شایسته آنها را بسنجد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزود: تشکیل بانک خصوصی از زمان انقلاب اسلامی تاکنون بلامانع بوده و همین موضوع باعث سوءاستفاده عده‌ای شده است؛ چراکه تعدادی از سازمان‌ها به‌منظور تأمین مالی ارزان قیمت برای پروژه‌های خود دست به تأسیس بانک و موسسه مالی زدند.

وی اضافه کرد: مؤسسات مالی منفعت‌جو با جمع‌آوری سرمایه‌های ارزان‌قیمت مردم دست به اجرای پروژه‌های منفعت طلبانه خود زدند. برخی از این نهادها مربوط به نهادهای عمومی است که به‌منظور پیگیری طرح‌های منفعت طلبانه خود به وجود آمده‌اند درصورتی‌که به‌طور منطقی آنها نباید در فعالیت‌های اقتصادی وارد شوند.

اکبری با ابراز اینکه اگر مؤسسات مالی تشکیل نمی‌شد اکنون شاهد رقابت شدیدی بین نرخ سود بالای بانک‌ها نبودیم، توضیح داد: در حقیقت یکی از علل افزایش نرخ سود بانکی مربوط به مؤسسات مالی بیهوده می‌شود که پروژه‌های آنان شکست‌خورده و یا دارایی آنها صرف طرحی برگشت‌ناپذیر شده است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران مطرح کرد: شکست پروژه‌ها باعث کمبود نقدینگی شده و این موسسه‌ها برای جبران زیان‌های خود به جذب سپرده و رقابت با بانک‌های سالم می‌پردازند.

وی افزود: این بانک‌ها برای جذب سپرده‌گذار و جبران خسارات ناشی از پروژه‌های شکست‌خورده خود ناچار به ارائه نرخ سود بالا هستند.

اکبری بیان کرد: می‌توان ریشه نگرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی را مبنی بر به هدر رفتن سرمایه مردم دانست زیرا این موسسه‌های مالی، اندوخته‌های مردم را در فضا و کارکرد اشتباهی که به‌طور عمده برگشت ناپیداست، صرف می‌کنند و با افزایش نرخ سپرده، واحدهای تولیدی نیز متحمل فشارهای سنگینی می‌شوند.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تشریح کرد: واحدهای تولیدی و مولد ناچار به وام‌گیری با نرخ بهره بالا هستند چراکه برای بانک‌ها هزینه نرخ تمام‌شده و بهره‌ای که بابت سود بانکی پرداخت می‌کنند گران است. ازاین‌رو برای جبران این امر ناچار به وام‌دهی با نرخ بهره زیاد هستند.

وی ابراز کرد: نرخ تمام‌شده بالا پول برای بانک‌ها باعث شده تا تعدادی از آنها کسر نقدینگی پیدا کنند که این امر به‌خودی‌خود تأثیر منفی بر چرخه اقتصاد می‌گذارد.

اکبری معتقد است: اقساط وام با نرخ بهره بالا باعث شده تا بخش مولد کشور توان باز پس دادن آن را نداشته باشند که این موضوع باعث بدهی‌های بانکی و به وجود آمدن معوقات شده است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزود: مشکلات کنونی باعث می‌شود تا به‌خوبی پروژه‌های اقتصادی پیش‌بینی نشود و یا بازده خوبی را نداشته باشد. به‌این‌ترتیب معوقات بانکی به وجود می‌آید که درنهایت به کسری بودجه و بدهی بانک‌ها منتهی می‌شود. این دور باطل به‌طور مداوم در حال تکرار است.

وی در ادامه بابیان راهکاری که می‌تواند منجر به سامان‌دهی نظام بانکی و مشکلات مربوط شود، تشریح کرد: به فعالیت بنگاه‌داری بانک‌هایی که برای همتای سالم خود ایجاد مشکل می‌کنند، خاتمه دهند. در همین راستا اصلاح نظام بانکی و ساماندهی بازار پول با دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر ادغام مؤسسات مالی در حال پیگیری است.

اکبری معتقد است: برخی از مؤسسات مالی دارای مجوز بانک مرکزی نیستند ازاین‌رو برای تعین تکلیف آنها در وهله نخست باید به نظارت و اصلاح امور آنها و در گام بعدی به ادغام با بانکی بزرگ روی آورده شود.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیان کرد: اکنون میان مؤسسات مالی که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت نمی‌کنند با بانک‌هایی که مخل ایجاد فضای سالمی در نظام بانکی هستند، تفاوتی نیست بنابراین دولت باید فرصتی برای اصلاح آنها در نظر بگیرد و در غیر این صورت با آنها برخوردهای جدی شود.

اکبری گفت: بانک مرکزی باید نظارت‌های بیشتری بر فعالیت بانک‌ها و موسسه‌های مالی داشته باشد. اکنون ابهام‌های زیادی در مورد وام‌های پرداختی و هدفی که بابت آن وام تعلق‌گرفته است، وجود دارد.


true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۳۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با نظام بانکی شوخی ندارد

ایسنا/اصفهان سخنگوی دولت گفت: اگر سال‌های سال بانک‌ها عادت کردند هر کاری دلشان می‌خواهد انجام دهند زمان می‌برد آنها را در مسیر درست ببریم.

علی بهادری جهرمی در جلسه شورای اداری شهرستان گلپایگان اظهار کرد: باید بتوانیم تورم نرخ مسکن را مهار کنیم، در این راستا در طرح نهضت ملی مسکن آورده دولت زمین است و تا جایی که می‌توان باید زمین‌های تک واحد و ویلایی به متقاضیان داده شود. اگر همه دست به دست هم دهیم جهش تولید که گفته مقام معظم رهبری است اتفاق خواهد افتاد.

وی با بیان اینکه منابع را به سمت اولویت‌ها سوق دهید، ادامه داد: تجارت خارجی ما در فروردین‌ماه سال جاری در مجموع ۱۰.۴ میلیارد دلار بود که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داشته، پس تبادلات ارزی دارد انجام می‌شود و حال منابع ارزی کشور خوب است.

به گزارش ایسنا، سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از نهضت‌های دولت تکمیل پروژه‌ها و قوانین نیمه تمام است، گفت: سال گذشته سه موسسه مالی اعتباری ناسالم بدون اینکه اتفاق خاص اجتماعی و اقتصادی رخ دهد، منحل شد که نشان می‌دهد دولت اهل شعار نیست، بلکه اهل عمل است. نظام بانکی متوجه شده است دولت با آنها شوخی ندارد و با هر تخلفی برخورد می‌کند. این دولت اهل اراده و تصمیم است. مصمم هستیم منابع بانکی را به سمت حوزه‌های تولید و مولد سوق دهیم.  

بهادری جهرمی تصریح کرد: زمانی که این دولت شروع به کار کرد تورم تولید کننده ما ۱۰۳ درصد بود که به سختی این عدد اکنون به حدود ۲۳ درصد رسیده است. برخی‌ها فکر می‌کنند که در دهه ۹۰ فقط در حوزه اقتصادی مشکل داشتیم، اما در حوزه اجتماعی، فرهنگی و... هم قابل دفاع نبوده است، حل این موضوعات زمان می‌برد و باید درباره اینکه در دهه ۹۰ چه گذشته است کتاب‌ها نوشت. اگر سال‌های سال بانک‌ها عادت کردند هر کاری دلشان می‌خواهد انجام دهند زمان می‌برد که آنها را در مسیر درست ببریم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • دولت با نظام بانکی شوخی ندارد
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • چالش حضور برنامه‌ریزی نشده اتباع خارجی در پردیس
  • مدیر عامل بانک سینا برکنار شد
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد
  • ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز شهر مراغه