Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@15:25:23 GMT

سبک زندگی و نقش تمدنی حضرت خدیجه(س) الگو برای امروز است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۴۴۱۵

سبک زندگی و نقش تمدنی حضرت خدیجه(س) الگو برای امروز است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد یاوری، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه محققان عمدتا به سیر زندگانی حضرت خدیجه(س) در قبل و بعد از اسلام پرداخته‌اند و جا دارد بیش از این پرداخته شود گفت: با وجود تحقیقات صورت گرفته پیرامون زندگی آن حضرت و برگزاری همایشاتی، باید به برخی از ابعاد زندگی آن حضرت که امروز بیش از گذشته مورد نیاز جامعه است پرداخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از این ابعاد، نقش تمدنی حضرت خدیجه(س) است؛ ایشان با درکی که از پیامبر(ص) و اسلام داشت برای شکل‌گیری تمدن اسلامی، و توسعه و تعالی آن و اینکه این تمدن بتواند جهان عرب و دنیای پیرامون آن را سیراب کند از بذل مال و جان فروگذار نکرد.

وی با بیان اینکه همراهی و همکاری آن حضرت با پیامبر(ص) دارای پشتوانه فکری تمدنی است تصریح کرد: فهم تمدنی حضرت خدیجه(س) فهم بسیار ارزشمندی است و نباید آن را دست کم گرفت؛ ایشان بر همین اساس در هزینه اموالشان برای اسلام هم اولویت‌بندی داشت؛ این نگاه منظومه‌ای به پیشرفت حرکت‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بزرگ درس مهمی است که برای هر جامعه اسلامی می تواند مفید باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه حضرت خدیجه(س) حضور آن به آن همراه با پیامبر(ص) داشت و با صرف مال فراوان نقش ارزنده و بزرگ خود را در تقویت درخت نوپای اسلام ایفا کرد اظهار کرد: هر تمدنی برای ایجاد و تقویت و پیشرفت نیازمند یک بعد نرم‌افزاری و یک بعد سخت‌افزاری است و تمدن اسلامی هم از این قاعده مستثنی نیست؛ همراهی، همفکری و همدردی حضرت خدیجه(س) با پیامبر(ص) و دلداری‌های ایشان در سختی‌ها و دشواری‌های بسیار پیامبر(ص)، بعد نرم‌افزاری این تمدن را تامین می‌کرد؛ حضرت خدیجه هم خودش فردی به تمام معنا، توحیدباور بود و هم برای تقویت باورتوحیدی و مبانی اسلامی حضور حداکثری داشت.

یاوری با بیان اینکه بعد سخت‌افزاری تمدن اسلامی نیز بر ثروت‌های فراوان حضرت خدیجه(س) استوار بود بیان کرد: پایه تمدن اسلامی پیامبر که بعدها توانست ابرقدرت‌های تمدنی معاصر خود را به چالش بکشد با حمایت‌های آن حضرت در دو بعد نرم‌افزاری و سخت افزاری شکل گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقر العلوم(ع) با اشاره به نقش حضرت خدیجه(س) در بحث جهاد و استکبارستیزی بیان کرد: جهاد و استکبارستیزی از مبانی مهم قرآن کریم است همچنین در برخی روایات از جمله روایتی از پیامبر نقل شده است که اگر کسی آروزی جهاد نداشته باشد بر شعبه ای از نفاق مرده است؛ امروز هم استکبارستیزی آن حضرت برای جامعه ما درس است.

یاوری اظهار کرد: روحیه استکبارستیزی حضرت خدیجه(س) نشان داد که یک زن چگونه می‌تواند با روحیه جهادی در شکل‌گیری یک تمدن نقش آفرین باشد، نقشی که ما در تداوم مسیر این مادر در زندگی دخترشان حضرت زهرا می‌بینیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) توجه به سبک زندگی حضرت خدیجه را از دیگر ابعاد مخهم و مورد توجه برشمرد و ادامه داد: متاسفانه در بحث سبک زندگی آن حضرت کمتر کار شده است، در بحث خوراک، پوشاک، معنویت، مسکن و ...؛ سبک آن حضرت در همه این موارد متاثر از روش پیامبر و سبک زندگی اسلامی است؛ ایشان قبل از اسلام از سرمایه‌داران بزرگ قریش بود ولی وقتی با پیامبر ازدواج کرد خودش را همسطح با ایشان و مطیع او در سبک زندگی قرار داد و این منش در زندگی حضرت زهرا هم قابل مشاهده است.

وی با بیان اینکه سبک زندگی امروز جامعه ما چون برگرفته از غرب و فرهنگ مادی‌گرایی است اظهار کرد: پیامبر و به تبعیت از ایشان حضرت خدیجه همرنگ با توده عمومی مردم زمان خود زندگی می کردند؛ همانند آن ها غذا می‌خوردند و لباس می‌پوشیدند و امروز هم ما نباید تصور کنیم اگر به این سبک زندگی نزدیک شویم از قافله عقب افتاده‌ایم.

این محقق با بیان اینکه نامگذاری از مقولات مهم سبک زندگی است افزود: متاسفانه با وجود تبلیغات و سرمایه‌گذاری در این زمینه هنوز نام«خدیجه» در خانواه‌های ما غریب است و این از آسیب‌ها است.

یاوری تصریح کرد: پرداخت به نوع خوراکی‌هایی که در زندگی آن حضرت و دخترشان دیده می‌شود، نوع خودآرایی و زینت، پوشش، بهداشت، مسکن، وسیله نقلیه، روابطاجتماعی و ... از  مواردی است که حتی برخی محققان غربی به آن توجه کرده‌اند ولی ما این موارد را عرضه نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه جوان امروز از ما مدل زندگی می‌خواهد ولی ارائه نکرده‌ایم بیان کرد: ابتدا باید تولید محتوا به سبک امروز ایجاد شود و بعد آن را عرضه کرده و آموزش دهیم.

یاوری تاکید کرد: به عنوان مثال حضرت زهرا(س) 12 دستورالعمل در مورد فقط آداب خوردن دارند که بسیار زیبا است ولی آیا به سطح عمومی مردم عرضه شده است؟ امام رضا(ع) فرمودند محاسن کلام ما را به مردم بگوئید در این صورت شیفته ما خواهند شد بنابراین خود عرضه و نحوه آن هم مهم است وباید از همه ابزارها اعم از انیمیشن، کاریکاتور، نقاشی، نمایشگاه، فیلم و ... این کار صورت بگیرد.

انتهای پیام    

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا تمدن حضرت خدیجه وفات یاوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۴۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، امام جمعه اهل سنت شهر اینچه برون، گفت: نکاح موجب تولد فرزند صالح و رشد و ترویج اسلام شده و انسان را از شر شیطان حفاظت می کند.
 
آخوند «مدد آقا هوشمند» در نماز جمعه این هفته مصلای شهر مرزی اینچه برون با اشاره به آیات قرآن کریم در خصوص نکاح و اهمیت و ضرورت آن در جامعه و همچنین مقام و منزلت زن مسلمان، اظهار کرد: در جوامعی که به نکاح و ازدواج شرعی اهمیت می دهند فحشا، فساد و بی بند و باری بسیار کاهش یافته و شریعت و دین مبین اسلام ترویج و گسترش خواهد یافت.
 
به گفته وی؛ پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده است: «نکاح سنت من است و هر کس از سنت من روی برگرداند از امت من نخواهد بود».
 
امام جمعه اهل سنت شهر اینچه برون با عرض تسلیت فرارسیدن شهادت امام جعفر صادق علیه السلام، تصریح کرد: امام جعفر صادق (ع) از خاندان پیامبر (ص) و عالم و فیلسوف زمانه بود، ابوحنیفه رحمة الله علیه پیشوای حنفی مذهبان شاگردش بود و از علم ایشان بهره مند شد.
 
وی افزود: اهل بیت پیامبر اسلام (ص) همانند کشتی نوح هستند، هرکس به اهل بیت علیهم السلام تمسک جوید در دنیا و آخرت در فلاح و رستگاری خواهد بود.
 
فضای مجازی ظرفیت بالایی برای تبلیغ دین دارد
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه، گفت: فضای مجازی ظرفیت بالایی برای تبلیغ و ترویج مباحث دینی دارد.
 
آخوند «ناصر محمد قزل» در نماز جمعه این هفته مسجدالنبی قازان قایه مراوه تپه با تأکید بر فعالیت درست در فضای مجازی، اظهار کرد: جوانان از پتانسیل فضای مجازی همت خود را صرف انجام کارهای نیک به ویژه تبلیغ و اهمیت دادن به مسئله طلاب و حوزه های علمیه کنند.
 
به گفته وی؛ طلاب جوان از اساتید زحمتکش خود نهایت استفاده را ببرند، این یکی از مهمترین کارها است پس بیایید در فضای مجازی برنامه ها و مباحث دینی و مذهبی حوزه های علمیه و طلاب را تبلیغ و منتشر کنیم.
 
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه با اذعان بر انرژی و نیروی دیر پایان جوانان، ابراز کرد: اگر این توان به خوبی استفاده و بکارگیری شود می تواند اقدامات بزرگی به ویژه در فضای مجازی انجام دهد.

وی افزود: در ماجرای دختر گمشده صحرا «یسنا» جوانان در پیداکردن او در فضای مجازی تبلیغ کردند به گونه ای که بسیاری از مردم جهان از این خبر مطلع شدند.
 
به گفته وی؛ شما جوانان عزیز در هر کاری اراده کنید حتما می توانید آنرا به خوبی انجام دهید و من این را در ماجرای یسنا با چشم خود دیدم، به جای اینکه فضای مجازی را با مطالب و محتوایی که به درد دین و آخرت مردم نمی خورد پر کنیم می توان با مطالب و محتوای دینی و مذهبی کمک کار دین مبین بود.
 
تلاش نیروی انتظامی در اجرای طرح نور
امام جمعه اهل سنت شهر سیجوال، گفت: زحمات و تلاش شبانه روزی نیروهای خدوم انتظامی در اجرای طرح نور قابل تقدیر است.
 
آخوند «یوسف ایری» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع ابوحنیفه شهر سیجوال با اشاره به وظیفه همگان در قبال اجرای صحیح عفاف و حجاب در جامعه اسلامی، اظهار کرد: اقشار مختلف مردم و مسئولان نهادها و دستگاه های اجرایی وظیفه دارند در اجرای بهتر این طرح نیروهای انتظامی را حمایت کنیم.
 
به گفته وی؛ اجرای این طرح به مسئله عفاف و حجاب جامعه کمک می کند و بانوان محجبه بدانند که در این مسیر تنها نیستند؛ بلکه مسئولان کشوری و لشگری به جد و با تمام توان از این طرح اجتماعی حمایت و پشتیبانی لازم را دارند.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • صدور سند امامزاده بی بی خدیجه خاتون میبد
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • فال حافظ امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر