Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:49:24 GMT

اهمیت سفر ظریف به دهلی نو از نگاه روزنامه هندی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۵۶۳۹

اهمیت سفر ظریف به دهلی نو از نگاه روزنامه هندی

دهلی نو-ایرنا-روزنامه ایندین اکسپرس با انتشار مطلبی با اشاره به سفر روز گذشته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به هند به اهمیت این سفر و تاثیر آن در روابط تهران-دهلی نو پرداخت .

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا،این نشریه هندی نوشت،با مخالفت آمریکا برای تمدید معافیت های واردات نفت از ایران، هند در موقعیت سختی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نوشته این نشریه، سفر ظریف به هند یک اقدام راهبردی برای به دست آوردن حمایت دهلی نو است. وزیر امور خارجه ایران پیش از هند، به چین و روسیه سفر کرده بود.
این دومین سفر ظریف به هند در سال 2019 محسوب می شود. پیش از این او به دعوت وزارت امور خارجه هند برای شرکت در نشست ' رایسینا' به هند سفر کرده بود.
به نوشته این نشریه ،سفر ظریف به هند تلاشی از سوی تهران برای محافظت از منافع اقتصادی خود در هند است.
در دیدار روز گذشته ظریف با سوشما سواراج همتای هندی خود، وزیر امور خارجه هند از تمام اعضای توافق هسته ای خواست به تعهدات خود در برجام پایبند باشند و اختلافات را از طریق گفت وگو حل کنند.
این نشریه هندی با اشاره به حضور بیش از هشت میلیون هندی در کشورهای حاشیه خلیج فارس نوشت هرگونه تنش و جنگ در منطقه می تواند زندگی مهاجران هندی را با خطر روبرو سازد.
در ادامه این مطلب اضافه شده است دهلی با شدت گرفتن تنش بین ایران و آمریکا با نگرانی تحولات منطقه را دنبال می کند.
هند در گذشته اقدام به تخلیه شهروندان خود از کشور های جنگ زده کرده بود اما ظرفیت این اقدام محدود است.
دولت هند همیشه خود را متعهد به محافظت از جان شهروندان هندی نشان داده است و در صورت به خطر افتادن جان شهروندان هندی در این کشورها، دهلی نو با انتقادات داخلی زیادی روبرو خواهد شد.
هند که در حال برگزاری انتخابات سراسری پارلمانی است،علاقه ای به افزایش تنش در منطقه ندارد.
هند پس از چین دومین مشتری بزرگ نفتی ایران است. این کشور در سال مالی گذشته که 30 ماه مارس به پایان رسید، از ایران 24 میلیون تن نفت به ارزش 10.9 میلیارد دلار خریداری کرد. از سال 2013 تاکنون واردات نفت هند از ایران افزایش داشته است. این واردات در سال 2013 حدود 11 میلیون تن نفت خام بوده که این حجم در سال 2017 به 27.2 میلیون تن نفت خام رسیده است.
در ادامه این مطلب آمده است،مخالفت آمریکا با تمدید معافیت های هند، به منافع این کشور صدمه می زند و دهلی نو مجبور است به دنبال منابع گران تر نفتی باشد.
هند به ایران اعلام کرده است که با توجه به تحریم های آمریکا، تصمیم گیری در خصوص واردات نفت از این کشور پس از پایان انتخابات گرفته خواهد شد.
سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند در دیدار با محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود در دهلی نو اعلام کرد که تصمیم هند برای خرید نفت از ایران بر اساس شرایط تجاری، منافع اقتصادی و امنیت انرژی هند گرفته خواهد شد.
تفاوت تحریم های کنونی ایران با دوره قبل در این است که اتحادیه اروپا و سه کشور مهم اروپایی از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان با مواضع آمریکا و تحریم های یک جانبه این کشور علیه ایران مخالفند. هرچند این کشورها تاکنون نتوانسته اند وعده های خود به ایران را عملی کنند.
در خصوص پروژه بندر چابهار، تحریم های آمریکا علیه ایران اعمال نخواهند شد زیرا دهلی نو و واشنگتن در ارتباط با موضوع توسعه افغانستان هم عقیده هستند.
بندر چابهارکه در دریای عمان قرار گرفته است دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا را آسان می کند. دولت هند متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری 1.5 میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه ای از جاده ها و راه آهن شده است.
ایندین اکسپرس در ادامه نوشت،هند با شرایط دیپلماتیک سختی روبرو شده است. در گذشته این کشور روابط خود را با تمام طرف های درگیر در خاورمیانه حفظ کرد. هند پیش از این اعلام کرده بود که تنها از تحریم های سازمان ملل پیروی خواهد کرد اما با توجه به اقدامات اخیر آمریکا در حمایت از دهلی نو در خصوص مساله مسعود اظهر رهبر گروه موسوم به جیش محمد، این کشور دارای گزینه های زیادی برای مانور دیپلماتیک نیست.
دولت هند هم اکنون نگران افزایش تورم در بازار های داخلی خود در نتیجه افزایش قیمت نفت در بازار های جهانی است. هرگونه افزایش قیمت نفت خام، بر روی قیمت های سایر کالاها تاثیر گذاشته و در نتیجه تورم افزایش خواهد یافت. این امر در کشورهای بزرگ مصرف کننده نفت مانند هند تاثیر بیشتری خواهد داشت. تورم هم اکنون در هند در حال افزایش است. کشور های مصرف کننده نفت با افزایش هزینه واردات و گسترش کسری تجاری مواجه خواهند شد.
در خصوص هند، هر یک دلار افزایش قیمت نفت به افزایش 1.5 میلیارد دلاری در هزینه واردات این محصول و در نتیجه گسترش کسری تجاری در زمانی که دهلی نو با یک کسری 10 میلیارد دلاری مواجه است منجر خواهد شد.
این کشور باید سعی کند، سهم 11 درصدی ایران در بازار نفتی خود که اکنون به دلیل تحریم های آمریکا تحت تاثیر قرار گرفته را جبران کند. عربستان و عراق مجموعا 38 درصد از واردات کل نفت هند را به خود اختصاص داده اند. 16.7 درصد دیگر این واردات از کشورهایی چون امارات و نیجریه تامین می شود. در سال 217-18 سهم آمریکا در واردات نفت هند به 3 درصد افزایش یافته است.
هند نمی تواند ایران را نادیده بگیرد. دو کشور دارای روابط فرهنگی بسیار تاریخی هستند. هند با ایران روابط نزدیکی داشته است در حالی که روابط عربستان و پاکستان نیز گسترش یافته است. با توجه به نفوذ ایران در کشمیر، دولت بعدی هند نباید تهران را به سوی چین و پاکستان هدایت کند.
آساق**267**1600

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي هند ايران نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۵۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : چینی‌بندزن‌های دوره‌گرد پایتخت به صدای بلند در کوچه‌ها می‌خواندند: «چینی‌بند زن اومده ... برگ گل هم بند می‌زنم!» خانم‌های خانه با شنیدن شاعرانگی همین جمله آخر هر چه کاسه و بشقاب شکسته و ترک‌خورده کنج انباری و صندوقخانه داشتند جمع می‌کردند و راهی کوچه می‌شدند. بچه ها همه سعی می کردند کنار چینی بندزن بشینن و تا ببینند حاصل خرابکاری‌شان چطور ماهرانه کنار هم بند می خورد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

چینی‌بندزنی یکی از مشاغل نوستالژیک و فراموش‌شده تهران است. این حرفه در روزگاری که وقتی چیزی می‌شکست و خراب می‌شد به جای دور انداختن آن را تعمیر می‌کردند، حسابی پرطرفدار بود. قدیم‌ها معمولاً ظروف پرکاربرد خانه مانند کاسه، بشقاب و قوری از جنس چینی بود به ضربه‌ای ترک می‌خورد یا می‌شکست.

خانم‌های باسلیقه در طول سال تکه‌های شکسته چینی را تا زمان آمدن چینی‌بندزن نگه می‌داشتند. قدیم ها تا دلتان بخواهد از سر غفلت یا شیطنت بچه های خانه که همیشه پر تعداد بودند ظرف و ظروف می‌شکست و پیدا کردن مدل مشابه و جایگزین کار چندان آسانی نبود.

هنر تعمیر و کنار هم چیدن تکه های شکسته یا ظریف‌کاری بر عهده چینی‌بندزن‌ها بود تا با کمک ابزار ویژه صاحبان این شغل که چیزی نبود جز تسمه فلزی و چسب و مته، تکه‌های شکسته بار دیگر کنار هم قرار گیرد و باعث خوشحالی خانم خانه شود. آنها پس از ترمیم هریک از ظروف به ازای دستمزد آن مقداری گردو، بادام، گندم یا پول دریافت می‌کردند. چینی‌بندزن‌ها در محل‌های خاصی برای مدت معینی اقامت می‌کردند تا کارشان را انجام دهند.

کمان، قیف برنجی، الماس، تکه چوب نازک از جنس درخت بید، نخ لحاف‌دوزی، مفتول و سندان از ابزار کار چینی‌بندزن‌ها بود. اما ظرافت‌های این حرفه و احیای وسایلی که آدم‌ها به آن دلبستگی‌های مختلفی پیدا کرده‌اند نام این حرفه را به ادبیات عامیانه و فولکلور وارد کرد: چینی بند زن/ یه دل شکسته رو بند می‌زنی؟ / هرچی دارم به تو می‌دم / تو بگو چند می‌زنی؟

کد خبر 844617 برچسب‌ها مشاغل هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش در اعتبار بن‌دانشجویی نمایشگاه کتاب/انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • پخت ۱۰ کیلو چلو میگو توسط آشپز مشهور هندی (فیلم)
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • قنادزاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است