Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@03:10:39 GMT

اولویت نظام‌پردازی فقهی؛ اقتضائات اجتماعی ـ سیاسی عصری

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۶۸۵۷

اولویت نظام‌پردازی فقهی؛ اقتضائات اجتماعی ـ سیاسی عصری

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی انتصاب آیت‌الله سیدعلیرضا حائری، از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به سمت ریاست مرکز دائره المعارف فقه اهل بیت(س) را تبریک گفت.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: در پی انتصاب آیت‌الله «سیدعلیرضا حائری»، از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به سمت ریاست مرکز دائره المعارف فقه اهل بیت(س)، آیت‌الله رشاد، طی پیامی این انتصاب را به ایشان تبریک گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس شورای حوزه‌های علمیه‌ استان تهران و مؤسس و رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در این پیام، بر آمادگی حوزه‌های علمیه تهران و نیز واحدهای علمی پژوهشگاه فرهنک و اندیشه‌ اسلامی برای همکاری در زمینه نظام‌پردازی فقهی بر حسب اقتضائات عصری و رفع نیازمندیهای نظام جمهوری اسلامی تاکید کرده است.

 

بهره‌گیری از نظرات افق‌گشای فقیه متفکر و اصولی مبتکر، صدر الشهداء آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر(قدّه)، که مع الاسف چندان که باید مورد توجه کافی قرار نگرفته است، دیگر نکته مورد تاکید در این پیام است.

متن پیام آیت‌الله رشاد به شرح زیر است:

 

حضرت آیت‌الله حاج سیدعلیرضا حائری (مازال موفقاً)

ریاست مکرم مرکز دائره المعارف فقه اهل بیت(س).

 

سلام‌ الله علیکم

 

اکنون که مشیت مبارک نیابت عامه­ی حضرت بقیه الله الأعظم (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء)، آیت‌الله العظمی خامنه­ ای (دام ظله الوارف)، بر تفویض امر تدبیر شئون مرکز مهم دائره المعارف فقه اهل بیت(سلام الله علیهم) به کف با کفایت حضرت مستطاب عالی تعلق گرفته است، ضمن ابراز خرسندی از این اتفاق نورانی، حسن اعتماد و انتخاب معظم‌له را به آن برادر فاضل و فرهیخته متواضعانه تبریک عرض می­کنم.

 

بی‌شک با توکل به ساحت سبحانی و توسل به ذیل عنایات اهل بیت(س)، و در سایه‌­ی تدابیر کارگشا و مراتب فضل و سوابق علمی ارزشمند خویش، این فرصت فرخنده را به مجالی مغتنم برای تقویت و ارتقاء این مرکز علمی فقهی معتبر و موفق تبدیل خواهید فرمود.

 

چنان که انتظار می‌رود: نظام‌پردازی فقهی و صورت‌بندی فقه غنی و قویم شیعه را، که میراث هزارساله‌ی سلف صالح است، حسب اقتضائات اجتماعی ـ سیاسی عصری، خاصه در جهت تامین نیازمندی‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی، در اولویت اقدامات آن مرکز قرار خواهید داد. نظرات افق‌گشای فقیه متفکر و اصولی مبتکر، صدر الشهداء آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر(قدّه)، که جناب عالی از تلامذه آن بزرگ بشمارید، سرمایه‌ی عظیمی برای این مقصود قلمداد می‌شود اما مع الاسف چندان که باید هنوز مورد توجه کافی قرار نگرفته است.

 

اینک به عنوان خادم حوزه­ عریق عاصمه­‌ی ام القرای اسلام، به اقتضای ارادت قدیم، و به حکم تکلیف شرعی و تعلقات صنفی، بدین­وسیله آمادگی ارکان حوزه­ی علمیه­‌ی تهران و نیز گروه‌های علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه‌ی اسلامی را، برای هرگونه مساعدت و معاضدت با آن جناب در راستای تحقق رهنمودها و تدابیر رهبری فرهمند و فرزانه‌ی انقلاب اسلامی اعلام می­دارم.

 

با اغتنام فرصت، خدمات و خاطره­ فقیه نواندیش، شاگرد برجسته‌ی شهید صدر(قدّس سرّهما) و یار باوفای رهبر معظم انقلاب اسلامی، مرحوم آیت‌الله هاشمی شاهرودی را گرامی داشته، از بارگاه باری برای آن راحل رستگار رحمت و مغفرت مسئلت می­کنم.

 

علی‌اکبر رشاد

رئیس شورای حوزه‌­های علمیه­‌ی استان تهران

۲۰/۲/۱۳۹۸ / چهارم رمضان المبارک۱۴۴۰

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان خبرگزاری شبستان ماه مبارک رمضان قرآن قرآن کریم مصلی اردبیل سبک زندگی اسلامی نمایشگاه قرآن آیت الله مصباح یزدی فقه سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۶۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم

فعال سیاسی با بیان اینکه انتخابات دور دوم مجلس به لحاظ اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول ندارد، گفت: مشارکت بالای مردم در این دوره نشاط عمومی را به نمایش می‌گذارد.

به گزارش مشرق، مهدی فضائلی درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزدهای حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بامداد ۱۳ اردیبهشت آغاز شد و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود و از بین نامزدها ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

انتخابات در مرحله دوم نیز در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا ازدحامی در شعب شکل نگیرد و رأی‌دهندگان به راحتی و سهولت رأی خود را به صندوق بیندازند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • مشارکت گسترده در پای صندوق های رای قوام بخش نظام است
  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • ۱۷ اردیبهشت‌ماه سالروز تشکیل بسیج سازندگی
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم